Jag fick en uppenbarelse!!!

Igår fick jag en uppenbarelse.

Eller uppenbarelse? Jag vet inte riktigt vad det var men det gick upp ett ljus för mig!

Jag behöver prioritera mig själv mer!!! 

Jag har de senaste åren, sedan barnen kom, alltid satt mig själv i andra hand. Först kommer barnen, sen Niklas, resten av min familj, hunden, sen mina vänner, hemmet och sen någonstans där i slutet kommer jag, vilket inte är konstigt. Det är ju så det är att vara förälder, man sätter inte sig själv i första hand längre.

❤️❤️❤️

Men vad är det som säger att jag inte kan göra allt det jag gör OCH prioritera och ta tid för mig själv???

Jag arbetar ju oftast hemifrån, den är här jag har mitt kontor, och då blir det lätt så, iaf för mig, att jag städar lite, slänger in en tvätt, viker lite kläder och sen när jag är klar med det så jobbar jag. Men nu har vi faktiskt tagit hjälp av en städfirma som kommer varannan vecka och storstäder så jag kan fokusera på jobbet när jag är hemma.

Sen det här med träning. Om jag inte hinner träna på dagen så blir det inte av. Men igår kände jag varför kan jag inte gå iväg på kvällen?? Så efter middagen gick jag ut och sprang en liten vända. Niklas kan ju ta hand om barnen och disken: )

Efter min lilla löprunda på 3 km pratade jag lite på instastory och sa att det bara blev 3 km. men sen rättade jag faktiskt mig själv och sa att jag sprang 3 km!!! 3 km är bra!!! Kanske inte för en maratonlöpare: ) men för mig. Jag ska vara stolt över mig själv att jag prioriterade mig själv istället för disken!

Jag ska få till att träna minst 3 gånger i veckan nu fram över. Jag mår så otroligt bra av det. Och då menar jag inte att jag måste gå till gymmet och köra järnet utan det kan vara en långpromenad med hunden eller en liten löprunda eller vad det nu må vara. Jag ska prioritera mig själv helt enkelt.

tjejmilen förra året. Jäklar vad stolt jag var och är över mig själv!

Jag ska även våga satsa mer på min karriär. Jag ska höra av mig till de där personerna jag länge velat maila, ringa det där samtalet, våga gå på den där provfilmningen. Ja ni fattar.

Jag ska sätta upp mål!!! Var vill jag vara om 5 år? 10 år?

Jag ska bli mer strukturerad när det kommer till min ekonomi! Jag ska göra saker direkt istället för att sitta där i sista sekunden med en skokartong med kvitton och ha gråten i halsen för att jag har inte koll på läget och är sjukt stressad. Varför skjuta upp saker??

Jag har en känsla av att 2019 kommer bli året då det kommer hända sjuuuukt mycket saker. Och det är så välkommet!!!

Barnen börjar bli stora, de behöver inte mig på samma sätt. Missförstå mig rätt, det är klart att de behöver mig, det kommer de förhoppningsvis alltid göra, men inte på samma sätt som när de var pyttesmå.

nybliven 2-barnsmamma 2016
❤️❤️❤️
🤴🏼🤴🏼

Jag kommer alltid sätta mina barn och min familj först men, som sagt, vem säger att man inte kan göra båda?!

Nu är det min tur!!!!

Jag känner mig sjukt peppad, glad och lite pirrig: )

efter en dag på stranden i somras:)

Har ni fått någon sådan här ”uppenbarelse” någon gång?

Prioriterar ni er själva???

 1. Helt rätt! Jag känner precis likadant. Gick på ett seminarie på alla ❤️ Dag med Jennifer Wallenborg som är otroligt bra personlig coach och fick en hel del tips om hur man ska prioritera, planera och sätta mål som får en att må bra. Det är lätt att förlora sig själv i alla måsten och borden, man ska istället tänka vill jag det här? Prioriterar jag detta? Behöver jag det här just nu? Lycka till och tack för en grym pod

 2. Jag har ett riktigt bra boktips ”Self-Care for the Real World” av Nadia Narain och Katia Narain Phillips – den fick mig att öppna ögonen… .

  Trevlig läsning!

  //Ellie

 3. Vi försöker prioritera varandras träning jag och min man. Vi mår mycket bättre av det och sömnen blir så härlig efter att kroppen har fått fysiskt jobba. Men som allt annat så är det en balansgång och nu börjar barnen få aktiviteter (8+5år) så blir svårare att tillgodo se alla i familjen men vi gör vårt bästa! Glädjande nog har vi ett nätverk av familj nära oss som gärna hjälper oss om möjligt och det är vi mycket tacksamma för annars hade det inte gått ihop!
  Lycka till Carin! 💜

 4. Känner igen mig så i din text. Men jag har inte kommit till skott än. Hoppas att jag klarar av att ändra min vardag så att jag får finnas lite mer.

 5. Fick en liten uppenbarelse igår när jag insåg hur långt hur jag hade på benen (😂).
  / trött mamma till 1,5 åring och gravid med nr 2 😴🥳

 6. Vad bra att du börjar prioritera dig själv mer. Det är viktigt för att må bra själv känner jag. Glad mamma, glada barn. Jag är faktiskt bra på att ge mig tid för att jag behöver det. Blir mindre i vissa perioder och mer i andra. Mina vänner sätter jag också högt för att dem får mig att må bra.
  Men familjen kommer såklart alltid först så är det!♡ Men det är viktigt att även prioritera det som man själv tycker är viktigt och mår bra av 🙂

  Lycka till med ditt 2019! Kram My

 7. Sjukt dålig på att prioritera mig, är också längst ner på listan.
  Vet att jag och min kropp mår bäst av e viss mat men det äter inte barnen perioder orkar jag göra dubbelt sen prioriterar jag ner mig så mår jag skit istället. Samma med träningen.
  Men om du aka bli bättre ska jag med. Nu jäklar kör vi det är vi värda. Det gynnar ju alla i längden.

 8. Du har så rätt! Är mammaledig med nr två nu och inser att jag så långt ner på prioriteringslistan att jag får vara glad om jag ens hinner på toan emellan läggningar, mat, blöjbyten och lek med treåringen!
  Så i år har även jag lovat mig själv att börja prioritera mig själv och att mina barn faktiskt klarar sig utan mig en timme några gånger i veckan. 🙂

 9. Jag tog förra taget tag i träningen. Ensamstående med en femåring. Tiden tyckte inte jag räckte till för träning också, utöver jobba så mycket som möjligt (90%), städa, handla, laga mat, hjälpa andra och vara med dottern så mycket som det bara var möjligt. Men då tog jag tag i det. Köpte lite hantlar och vikter, hade pilatesboll, matta och gummiband och så började jag träna en halvtimme tre gånger i veckan hemma. Ibland med dottern (hon har gosedjur som vikter 😉 ) och ibland efter nattning. Först tänkte jag bara köra efter hon somnat för att inte missa tid med henne men sen kände jag att nej, jag mår så bra av att träna och det är bra för henne att se det.
  Älskar bilden på dig sist i inlägget! 🙂

 10. Hej Carin! Jag försöker att prioritera mig själv mer, min make och jag har kommit överens om att han tar hand om barnen när han kommer hem från jobbet och jag kan diska eller duscha eller bara få vara ifred en stund på em… för jag har insett att jag orkar inte annars, för om jag (mamman i familjen eller den som är hemma mest) inte orkar då mår oftast ingen bra. Tack för peppande ord och kämpa på med ditt välmående
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..