ANNONS

Detta känns väldigt märkligt!!!

/

Igår eftermiddag kom ytterligare ett mail från skolan där det stod att de har bestämt att hålla solan stängd i tre veckor, fram till påsklovet. Detta betyder att killarna kommer vara hemma i fem veckor….

Tre veckor med hemundervisning där jag är läraren (får se hur det går:) och två veckor påsklov då tanken är att att vi ska hem till Sverige, Österlen. Men nu när länder börjar stänga sina gränser, färjor ställs in mm så får vi se hur det blir med det. Vi tar en dag i taget.

De kommande tre veckorna tänker jag att vi får göra ngt typ av schema där det är klart och tydligt, speciellt för Theo, att det ska göras skolarbete i någon eller några timmar per dag. Vi måste även vara ute varje dag och sen får vi ladda upp med pyssel, bakning och andra inomhusaktiviteter.

Det ser ut att bli bättre väder här framöver vilket känns underbart.

Belgien är uppdelat i Flandeen och Vallonien och de här två regionerna tycker väldigt olika i väldigt mycket bla hur landet ska hantera detta.
Flandern är mer som Holländare och Svenskar i sitt sätt medans Vallonien är med som fransmännen om man ska generalisera det lite.
Landets ”krishantering” är därför en kompensation mellan regionernas åsikter men i nosläget har de kommit fram till följande:

  • Alla butiker ska vara stängda på helgen förutom mataffärer och apotek.
  • Restauranger, kaféer och nattklubbar kommer vara stängda tills vidare.
  • Stora event med mer än 1000 personer ställs in.
  • Många arbetsplatser har sagt till sina medarbetare att jobba hemifrån. (Niklas jobbar på som vanligt)

Det känns märkligt det här alltså.

Vi har det ju bra förspänt iom att jag är medföljare och mitt ”jobb” är bla att ta hand om barnen men jag tänker på ensamstående som måste ta ledigt från sina jobb för att vara hemma nu när alla skolor är stängda. Tänk de som inte har råd att ge sina barn tre mål mat och har förlitat sig på skolan tidigare. Alla som jobbar inom vården som måste vara hemma… även om de har ngn plan för dem tror jag så de kan fortsätta att arbeta.

Ja, som sagt, märkligt!!

Om jag ska vara helt ärlig så är jag inte orolig för själva viruset…Inte för min och min familj del.
Sen är jag såklart orolig för hur det här ska utveckla sig.
Jag är orolig för mina släktingar som är lite äldre men jag vet att de tar väl hand om sig själva, försöker undvika andra människor så gott det går, tänker på att tvätta sina händer ordentligt och ofta.

De och vi gör så gott vi kan för att hålla oss friska och det hoppas jag verkligen att alla gör. Vi har ett ansvar gentemot varandra att ta detta på alvar och göra det som vi blir tillsagda dvs stannar hemma om vi känner minsta lilla symptom på sjukdom och tvättar våra händer noga och ofta.

Håll även lite koll på om du har ngn äldre granne som kanske inte vågar gå ut. Knacka på (men håll dig på avstånd: ) eller ring och se om de behöver ngt eller om du kan hjälpa dem med ngt. Se även så grannbarnen mår bra och att de inte går hungriga.

Detta är en tid då vi får ställa upp och hjälpa varandra men tänk även på att hålla er lugna och drabbas inte av panik. Det hjälper ingen!!

Ta hand om er och tvätta händerna: )

3
80

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00