ANNONS

Veckans matsedel

/

Här i Belgien är alla skolor stängda och de flesta uppmuntras att arbeta hemifrån så det är alltså frukost, lunch och middag som ska lagas till 4 personer varje dag…

Jag antar att fler än vanligt är hemma i Sverige också så här kommer några recept på enkla men goda maträtter som går snabbt att laga.

Måndag: Korvstroganoff

Tisdag: Kycklinglasagne

Onsdag: Pastasallad

Torsdag: Fried rice

Fredag: Hamburgare

Korvstroganoff

  • Korv
  • gul lök
  • tomatpuré
  • grädde
  • ris

Dela korven i mindre bitar. Stek i smör tillsammans med löken som du hackat. När allt fått färg klickar du i tomatpuré, ca 1.5 msk. Rör runt ordentligt. Häll på grädde. Låt puttra i några minuter.
Under tiden kokar du upp ris. (Koka dubbelt så mycket så har du till Fride rice på torsdag.)

Kycklinglasagne

  • Kycklingfärs
  • gul lök
  • vitlök
  • grädde
  • parmesanost
  • Tomatsås med tex basilika
  • Lasagneplattor (gärna färska)
  • Riven ost

Sätt ugnen på 200 grader
Stek kycklingfärsen i smör tillsammans med hackad gul lök och pressad vitlök.
Häll på grädde och riv ner rikligt med parmesan.
Ta fram en form och varva kycklingfärs, lasagneplattor och tomatsås. Det översta lagret ska bestå av både färs och tomatsås. Toppa allt med riven ost.
Sätt in i ugnen i ca 20 min om du har färska plattor annars ca 45 minuter.

Pastasallad

Gör en sallad på det du har hemma.
Jag hade lite ölkorv som jag la i och så gjorde jag en dressing på pesto och olivolja.
Sååå gott!!

Fried rice

Koka upp ris eller ta riset som du kokade i måndags: ) Lägg ner i en stekpanna. Klicka i några ägg och rör runt. Lägg i det du har hemma tex ärtor, riv i lite morötter, skinka, korv, ja allt funkar!!

Hamburgare

1
20

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00