ANNONS

Våffeldagen

/

Idag är det Våffeldagen så här kommer två riktigt bra och lätta recept på båd ”svenska” och Belgiska våfflor.

Enjoy!!

”Svenska” våfflor

  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl iskallt vatten
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i matfett och vatten.
Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första våfflan. Grädda våfflorna vackert guld-gula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.

Om de har svalnat eller om ni ska äta dem dagen efteråt så kan man värma dem i brödrosten så blir de göttogt frasiga igen!
Belgiska våfflor (ca 10 st)

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk pakpulver
  • 3 1/2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 200 gram smält smör

Blanda de torra ingredienserna. Häll i mjölken och rör runt. Separera äggulan och äggvitan. Häll i äggulan i smeten. Smält smöret, låt svalna och häll sedan i det i smeten. Vispa upp äggvitan till ett vitt fast skum och vänd ner skummet i smeten. Grädda i ett belgiskt våffeljärn.

2
31

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00