ANNONS

Veckans matsedel

/

Hej hopp och trevlig måndag på er!!

Hoppas att ni har haft en fin helg. Vi har haft det toppen men den har sprungit förbi och jag glömde totalt bort veckans matsedel…sorry.

Men som jag brukar säga: ) Bättre sent än aldrig!!

Måndag: Chili sin carne

Tisdag: Laxpasta

Onsdag: Kyckling med allt i ugn

Torsdag: Potatis och purjolöksoppa

Fredag: Sötpotatis-paket

Chili sin carne

  • vegetarisk/vegansk färs
  • tomatpuré
  • Vita bönor i tomatsås
  • spiskummin
  • ris
  • koriander/persilja

Stek färsen (går självklart bra med köttfärs). Ha i en klick tomatpuré och rör om. Häll på de vita bönorna.
Krydda med MYCKET spiskummin. Det är det som gör smaken.
servera med ris och koriander/persilja.

Laxpasta med spenat

  • 4 laxfileer
  • 1/2 lime
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 70 gram färsk spenat
  • cocktailtomater
  • 2 dl cream fraiche
  • 1/2 tsk muskotnöt
  • spagetti

Skiva laxfileerna tunt. Stek i smör så de får färg. Pressa över limesaft och salta och peppra. Ta upp laxen ur pannan och lägg åt sidan.

Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs i margarin. Lägg ner spenaten och låt fräsa ihop i några minuter.

Dela tomaterna och lägg ner dem tillsammans med cream fraichen i pannan. Krydda med salt, peppar och muskotnöt. Lägg ner laxen.

Servera med spagetti och lite parmesan.

pasta

Kyckling med allt i ugn

  • Kycklingklubbor
  • sweetchilisås
  • soya
  • vitlök
  • salt och peppar
  • olja
  • Potatis
  • morötter
  • Champinjoner
  • lök
  • olja
  • grönkål

Lägg Kycklingklubborna i en påse. Häll i sweetchilisås, soja, pressad vitlök och olja i påsen. Blanda runt. Lägg påsen i kylen och låt kycklingen marineras i minst en timme.

Ta ut kycklingen ur påsen och lägg på en plåt tillsammans med delad potatis, morötter och lök och hela champinjoner. Du kan hälla över marinaden om du vill annars ringlar du lite olja över rotfrukterna.

Sätt in plåten i ugnen 175 grader i ca 20 minuter.

När du ser att kycklingen börjar bli klar och potatisen mjuk häller du  över två glas vatten över maten på plåten. Sätt in igen i ca 10 minuter eller tills allt är klart..

När det var ca 2 minuter kvar la jag på lite grönkål, bara för att det är så gott: ) Jag la den på sidan så att barnen kunde få utan.

kyckling

Potatis och purjolökssoppa
  • potatis
  • purjolök
  • grönsaksbuljong
  • grädde

Skala potatisen och dela i små bitar. Likaså med purjolöken. Täck med vatten och koka upp i en kastrull. När potatis är mjuk häller du av nästan allt vatten. Häll på grädde och mixa allt till en slät soppa. Koka upp igen och lägg i 1-2 buljongtärningar. Smaka av med salt och peppar. Toppa med Ostchips.

potatis

Sötpotatis-paket

  • sötpotatis
  • parmesan
  • persilja

Skala sötpotatisen och dela den i stora och tjocka skivor. Koka i ca 10 minuter så de blir halvklara. Lägg dem sedan på ett folieark. skär parmesan i bitar och lägg över och toppa med hackad persilja och stäng igen foliepaketet. Lägg på grillen eller in i ugnen. i ca 15 minuter.

Jag serverade det med grillspett av kyckling och nötkött men går såklart att ha till vad man vill!

0
10

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00