ANNONS

Veckans matsedel

/

Hej på er i sommarvärmen!!

Hoppas att ni mår bra!

Nu under sommaren har man ju andra rutiner än när vardagen rullar på så därför tänker jag så här; jag kommer absolut inte sluta att lägga upp matinspo men däremot blir det ingen veckomatsedel på ett tag men ett par inspirerande recept varje vecka istället. Det kommer bli allt ifrån middagar till frukostrecept till goda efterrätter.

Hoppas ni tycker det låter bra!

Vi kör en mjukstart på förändringen så här kommer lite middagsinspo: )

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Egen pesto

Baconlindad chevré 

Currymarinerat kött 

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Egen pesto

Testa att gör din egen pesto. Superlätt och supergott!!

  • 2 krukor basilika
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Mixa allt med hjälp av en stavmixer. Lägg på pastan eller pizzan.

Baconlindad Chevré

Köp chevreost som redan är skivad, som små puckar.
Ta en bakonskiva och vira runt varje bit.


Stek dem i smör i en het panna ca 2 minuter på varje sida.
Lägg dem på toppen av en sallad!!

Currymarinerat kött

  • Olivolja
  • vitlök
  • gröncurry

Häll olivolja i en plastpåse. Pressa i vitlök och klicka i en sked med gröncurry i påsen. Lägg i kött och blanda runt. Vi hade tunt skuret fläskkött.

Låt ligga i kylen i ca 1h så det hinner götta till sig.
Sen är det bara att slänga på grillen eller i stekpanna.

Servera med en god sallad tex: Jordgubbsallad
Gör en sallad och släng i jordgubbar. Häll sedan på mycket balsamico. Så god combo med jordgubbar och balsamico och sedan cyrryn på det!!

1
15

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00