Det här ska bli en tradition

På söndagar är allt stängt här i Bryssel. Och då menar jag ALLT!!

Mataffärer, klädbutiker, ikea…allt!!

Detta var lite svårt i början för vi har alltid gjort veckans storhandling på söndagar men nu har vi fått tänka om och nu är det faktiskt riktigt gött.
Eftersom allt är stängt så kan man inte göra annat än att umgås med familjen och ta det lugnt: )

I går åkte vi till en jättestor skog som ligger precis utanför Waterloo där vi bor. Vi har hört att den ska vara superfin och folk ljög inte!! Den var hur fin som helst!!

I början var det väldigt mycket folk, hundar, cyklister mm men när vi gått en liten bit kändes det som vi var helt själva i den här gigantiska Robin Hood – skogen. Så härligt!!

Killarna promenerade bra och vi gick ändå ett par 2-3 km skulle jag tro. Det är skönt när de får fritt spelrum och får springa på hur de vill!

Max var bjuden på kalas till en klasskompis. Det var det första kalaset som bara han var bjuden på och inte Theo så detta var stort för honom. Vi åkte dit och hade jättekul!!!

Det slog om till sommar här igen igår med 25 grader så när vi tog en kvällspromenad hela familjen vid 20-tiden var det runt 20 grader. Jätteskönt!!

Max har fattat galoppen med sin springcykel nu så nu går det riktigt snabbt vilket är härligt för då kan alla cykla och gå tillsammans.

Vi har sagt att söndagar ska ska vara en familjedag med någon form utav antivite, tex skogspromenad, och sen gemensam, lugn(!) middag på kvällen så vi kan samla ihop oss inför veckan som kommer.

Igår blev det broccolisoppa på barnen begäran. Lätt, gott och nyttigt, Ni hittar receptet här!

  1. Men åh va härligt. Vilken magisk skog! Wow!!

    Ha en bra vecka!!/Michaela

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Pinsamma föräldrar

Hur pinsam kan egentligen en förälder vara???

MYCKET pinsam om ni frågar mig som liten : )

Detta pratar vi bla om i dagens rykande, färska poddavsnitt av ”Mammasanningar med Vivi & Carin”.

Vi snackar också om hur man kan förhindra inbrott med hjälp av basketbollar, jag tror att jag har flugit med en terrorist och Vivi berättar om när hon såg en zebra på väg till jobbet….

Veckans mammasanning handlar om vad man kan tänka på när man flyger med barn.

Högt och lågt precis som vanligt!!!

Trevlig lyssning.

Ni hittar podden här.

Trevlig måndag!!!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Den perfekta lördagen

I går hade vi en perfekt lördag!!

Theo vaknade iof klockan 6 men han går upp själv och går ner och sätter på tv:en och är nöjd med det. Tror han njuter lite av lugnet innan brorsan vaknar: )

Max sov till 08:45 vilket innebar att jag och Niklas också gjorde det. Så himla underbart.

Sen åt vi en låååååång, sen och god frukost. Jag dukade upp det mesta. Jag köpte ett belgiskt våffeljärn här om dagen och det gick varmt. Har hittat ett så gott och enkelt recept och våfflorna blir helt magiska. Receptet kommer snart!

Vår tanke var sedan att åka till en jättefin skog som ligger i närheten men ungarna lekte (för en gång skull) så himla fint med varandra så vi bestämde oss för att stanna hemma och fixa och det var ett väldigt bra beslut. Skogen finns ju kvar!!

Niklas jobbar väldigt mycket på veckodagarna och det blir sena kvällar för honom, han kommer hem vid 20-tiden precis innan barnen ska sova. Det kommer inte alltid vara så utan jag antar att det är väldigt mycket att sätta sig in i början men då är det extra skönt att ha tid tillsammans på helgen.

Medan han satte ihop garderoberna till hallen som legat i sina kartonger i några dagar städade jag och vek tvätt. Sådant där som måste göras men är tråkigt…..Men när man gör tråkiga saker bredvid den man älskar och har saknat så blir det lite roligare: )

Framåt eftermiddagen kom några vänner över på middag. De har tre barn 8,6 och 3 år så det blev full rulle samtidigt som de leker så fint med varandra så vi vuxna kunde verkligen umgås med varandra med korta avbrott för att torka någon rumpa och så: )

Vädret var ljuvligt, ca 25 grader, så vi satt ute på vår nylagda terass och drack Cava och åt ost. Glömde tyvärr att ta några bilder…vi hade för trevligt helt enkelt.

Till middag gjorde jag fishtacos (ni hittar receptet här.) och världens godaste kladdkaka (här. finns det receptet)

Förutom att jag fick en blixtrande migrän när gästerna gått vid 22 var detta en helt perfekt lördag enligt mig!!! Umgicks med familjen, fick saker gjorda och en härlig kväll med fina vänner!!!

Hoppas ni också hade en fin lördag!!

  1. Åh receptet på belgiska våfflor vill jag gärna ha!! Kramkram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..