Snart min dotter!

Docka

Min kommande dotter, som blir min först efter det obligatoriska domstolsbeslutet som sker en tid efter jag landat i vackra Sydafrika, och som inte riktigt ser ut som på bilden.. Lite mörkare i hyn är hon! Jag är så förväntansfull över att snart få möta henne.

Min väninna Sara, som bott i USA med sin familj i några år, föreslog helt enkelt en hederlig babyshower nu innan jag åker. Och så fick det bli. I lördags hade vi det ‘Rosa kalaset’ med många skratt och glädjetårar. Så fint att få fira hennes kommande ankomst med alla mina 40 väninnor innan jag kommer hem med lilla ‘prinsessan!’ Då får det bli lite mer lugn och ro.

Men det är en lång resa dit, på flera sätt. Och allt är inte klart till 100% förrän domaren slagit sin klubba i bordet. Inte förrän då blir hon verkligen min. Och bara min! Det är många faser att ta hänsyn till och livet är skört på många sätt, både när det gäller biologiska barns födslar och anknytningen med adopterade barn. Därför kommer jag först och främst VÄRNA om Zoe och vår kontakt som mor och dotter. Och inte tappa hjärtats fokus med tanke på  medial efterfrågan mm. Men försöka hitta en sund balans i delgivandet av känslor och tankar! Hoppas ni förstår.

Det här är ju trots allt första gången för mig! Jag har aldrig adopterat förut. Även fast man tar in massa viktig information så är det ändå helt nytt! Jag kommer säkert göra mina misstag, som vi alla föräldrar gör för att vi är mänskliga, men jag vill inte tappa glädjen att få dela med mig av det goda som sker i mitt liv för det. Rädslan för att göra fel bakbinder oss bara medan kärleken som drivkraft förlåter, hoppas och tror och kommer då med glädje och frihet!

Det här bara introduktionen än så länge! ; )

Kärlek, C

 1. Även om det kommer sent så vill jag vara med och gratulera dig, jag förstår hur du har känt. Jag kände inte att min familj var hel förrän jag fick två barn och nu är jag nöjd och har fått allt jag velat ha. Gratulerar på högtidsdagen

 2. Skriv din kommentar här! I evighet… jag är själv adpoterad och det finns ingen i mitt liv som betyder mer för mig än min mamma och pappa. Jag har alltid blivit älskad och aldrig särbehandlad. Du går med Gud och Gud är god mot de goda så allt kommer att bli bra! Tack för du ger adoptionen ett soligt ansikte! // Tess

 3. Vill som mång andra önska dej lycka till med din dotter. Zoe kommer att få en underbar mamma som kommer att ge henne så mycket kärlek som alla barn hon behöver och vilken lycka för dej att få bli mamma igen för de är de bästa här i livet.
  Har själv två barn som jag älskar så mycket..vilket alla vi mammor gör mer än vad våra barn kan förstå först när de själva blir mammor och pappor. ha en skön vår med din nya familj som nu blir tre…Grattis Carola //kram Mona

 4. Skriv din kommentar här!
  Hej Carola
  jag har följt dig genom åren på avstånd förstås, jag tycker att du har en fin inställning till livet och jag är säker på att du är en fantastisk mamma-,att välja att ge ett barn från Sydafrika en mamma gör mig glad. Jag var bosatt i Gaborone Botswana i sex år och upplevde på nära håll frihetskampen där. Jag vet genom vänner och eget besök 2010 att det finns så många föräldralösa barn i Sydafrika. Nu är det en mindre och vilken tur hon har som får dig till mamma. Lycka till!
  Soliga hälsningar Siv

 5. Carina skriver:

  Önskar dig / er all lycka till! Och du, sakta ner…NJUUUT av denna första tiden nu!! Vi andra kan vänta, även om vi är nyfikna :-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..