Zoe Rose Janita Maria Häggkvist

Jag vill presentera denna härliga charmiga trygga glada söta och underbara lilla solstrålen för er med mina egna mobilbilder: Zoe Rose Janita Maria Häggkvist:

Zoe i soffan

Zoe lycklig och trygg

Visst är hon ett mirakel?!

 1. Skriv din kommentar här!tack för ett trevligt möte utanför sjukhuset :-) hoppas zoe inte blev rädd för benet .kärlek ostyrka o värme till er

 2. Hej! Det var riktigt roligt att se dig med din söta lilla dotter Zoe, man blir riktigt glad över att du fick igenom din ansökan om adoption. Jag såg dig på Öland igår när Kronprinsessan firade sin födelsedag, med dottern. Gud välsigne er alla i familjen. mvh Ullamila Haig.

 3. Skriv din kommentar här!Vilken underbar liten söt tjej du blir mamma till! Jag vill gratulera dig och önska dig allt gott för dig och din familj. Gud välsigne dig, Carola. Tack för att du vågar stå för den du tror på!!

 4. Elisabeth Norheims kommentar om konsekvenser av att fläka ut bilder av adoptivdottern till allmän beskådan borde begrundas. Snälla gör det, för din dotters bästa.

 5. Du Carola försöker verkligen inte framställa dig som att ta hand om ett barn som har det svårt. Du utsrålar ovillkorlig kärlek, och det är det jag hoppas och tror du ger din lilla flicka. Ett barn ska verkligen inte behöva känna tacksamhet De finns där och förtjänar att bli älskade.

 6. Grattis. Hade dig som min stora idol när ja var yngre(nu är ja 42) Jättefint gjort att ta hand om ett barn som har det svårt!!! Önskar er ett stort LYCKA TILL! Kramar7Anette

 7. PS Jeg støtter deg 100 % i hårvalget siden mye av vår identitet ligger i hår, men kjære deg – du burde virkelig ikke blogge om denne adopsjonsreisen. Det er det som er et overgrep mot din datter ikke den nye frisyre. Jeg har diskutert dette med flere adopterte og vi forstår veldig godt at du er både entusiastisk, har gode intensjoner og ønsker å prøve ha kontroll med informasjonen som kommer ut i media, men det kunne du gjort med et eksklusivt intervju med bilder om noen måneder. Ta det fra oss som har vært Zoe og er førstegenrasjonsadopterte – dette er utlevering og ødeleggende for henne på sikt når hun skal finne sin identitet som svensk-sørafrikaner. Det er en lang og ikke smerteløs reise. Zoe har ikke valgt rampelyset. Det er aldri forsent å snu Carola. Lykke til og god bless :-)

 8. Kjære Carola. TAKK for at du som adoptivmor forstår at hair is everything for oss svarte jenter. Det finnes hundrevis av jenter som meg som er adoptert fra ulike afrikanske land til Skandinavia og som vokste opp med grusomt hår fordi våre hvite adoptivmødre enten ikke kunne eller ville lære seg svart hår. Det var traumatisk. Så ALDRI lytt til hva hvite svensker forteller deg om hvordan du skal ivareta din datters black heritage. De aner IKKE hva de snakker om. Du har valgt 100 % rett og både vi og the ancestors takker deg på vegne av vår lillesøster Zoe. Peace

 9. hej o grattis till din prinsessa
  själv är jag farmor till en liten tjej från namibia som oxå är adopterad.
  Zoe har tur som fått en mamma med så stort varmt hjärta som dej.Hoppas du fortsätter med att göra Zoe så glad som att kunna få lockar jag vet hur det är med hår som inte riktigt vill bli lockigt o långt min son dotter har samma problem . så Heja på trots media

 10. Skriv din kommentar här!
  Hej! Grattis till din fina flicka som du fått in i ditt liv. Vilken underbar känsla och så härligt att kunna göra så för ett barn som behöver en mamma, och fått en mamma som dig. Jag säger bara grattis och stora kramar till er alla!

 11. Jantelagen spakar stort. Du har gjort en fantastik insats att ta emot ett barn som behöver kärlek och trygghet. Det spelar ingen roll vad andra säger du gör vad du tycker, ändå är det ett individualiserat samhälle. Ditt fan kommer jag fortsätta vara oavsett vad media hittar på. Bra gjort med adoption!

 12. Grattis till din underbara Prinsessa Zoe! Hon verkar vara en härlig och livfull liten flicka. Jag vet att med den längtan och kärlek som du har haft att få ha ett litet barn till i din familj, så kommer du att lyckas väl i din roll som Mamma till både Zoe och Amadeus. Jag önskar Er all lycka och kärlek i Familjelivet! Många kramar till Er Alla! Beach Boy Mike

 13. Grattis Carola till en underbar flicka.
  Du skall inte bry dig om all kritik du får från Sverige. Här existerar en dubbelmoral utan dess like. Den svenska avundsjukan lever i högsta grad. Njut av dina barn och gör som du vill. Du verkar vara en fantastiskt person och jag är glad att du vågar stå upp för din tro dina ideal. Lycka till som småbarnsmamma, kramisar från Marielouise

 14. Grattis – vilken underbar liten tjej!!! Och så vacker med sina lockar! (strunta i kommentarer) Hoppas ni får en härlig framtid och njut av varandra alla tre! Jag/vi har adopterat tre flickor från Indien och en biologisk flicka. Det är fantastiskt att leva med barnen! Kramar Rose-Marie

 15. Hej Carola!!!
  Har inte föjt debatten om hår och lockar hit och dit, och tänker inte göra det heller. Helt ointressant. Men jag har läst och sett hela denna blogg och det jag vill säga från djupet av mitt hjärta är…
  WOW, Stora Grattis Kramar till ett fantastiskt litet mirakel!!! Så fantastiskt gullig!!! En gåva från Gud är vad hon är (som alla barn!!)!!! Så glad för din och er skull!
  Stort Lycka till på eran gemensamma vandring i livet och Guds rika Välsignelse till er alla tre, Carola, Zoe och Amadeus. Amadeus är förmodligen fantastiskt stolt över denna lilla gullunge till lillasyster han fått och kommer busa tillsammans med! Zoe, en prinsessa!
  Carola, du är toppen! Fortsätt vara den Du är!
  Jättekulkul att föja din bogg, det kommer jag fortsätta med! Kram på er! (och njut av Guds underbara natur och våren!)
  Kram Nilla

 16. Hej!

  Å vilken liten sötnos. Grattis får jag ju säga. Ja visst är hon. Hoppas ni kommer få en fin framtid tillsammans, både lilla Zoe, du och Ammadeus. Sen vill jag bara säga att du är min stora idol. Å det har du varit så här långt i mitt liv. Själv har jag en liten dotter, men hon är nu 6 månader. Så jag förstår hur underbart det är. Ha de bäst. Kram Ett stort fans

 17. Helt otroligt att förstöra en sån liten flickas hår. Och för de som har sytt in extensions, vet att de gör för jävla ont. Blir chockad över hur man kan utsätta ett barn för det.

 18. Hun er aldeles nydelig! Gratulerer! Jeg er også mamma til et vakkert barn fra Afrika! Lykke!
  ”Ikke kjøtt av mitt kjøtt
  Ikke bein av mine bein
  Men likevel på en undefull måte min egen,
  Du vokste ikke under mitt hjerte –
  men I det”
  Ukjent, men nydelig!!

  Jeg ønsker dere all mulig lykke på den fantastike reisen videre – sammen <3

 19. Gud så fin hon är!! Vad välsignad du är Carola som fått en söt dotter! Ha det underbart och njut av varandra!! Kramar, Lovisa :)

 20. Jag tycker inte det angår någon om vad Carola gör med sitt barns hår…MEN Det gör fan ont att folk säger ”Afrikansk kultur” hit och dit och slänger alla afrikaner i samma smet. Det finns något som heter LÄNDER, och alla länder ser verkligen INTE likadant på mycket. Vi har inte alla samma kultur och traditioner. Jag är afrikan och jag har aldrig i hela mitt liv sett ett barn i mitt hemland med löshår, det finns inte ens uppmuntran till det i mitt land. Så kan ni folk snälla sluta låtsas som om ni vet något om afrika för att ni har sett någon skit på TV?? Läs lite i en bok innan ni skriver åsikter som om de vore fakta.

 21. GRATTIS til din supersöta dotter! Och vilka fina namn hon har fått! Jag är också adoptiv mamma och tycker det är extra roligt att läsa om dig!
  Gå på din magkänsla! Du är den bästa mamman för din dotter!!!!
  ”Må blod vara tjockare än vatten, men kärlek är tjockare än blod”

 22. Håller med ”Jag” tillfullo. Varför i hela friden skall alla dessa psykologer och amatör d:o lufta sina lungor överallt. Ta hand om de problem ni är utbildade för att lösa och låt oss som inte sanalyserar ihäl livet vara som vi vill och finner bäst. Du äger – Carola!

 23. Asså lägg ner! Att Carola alltid väcker starka känslor hos folk är väl inget nytt.. men att lilla Zoe har fått underbara lockar är väl fan inte värre än att annan svenssonmorsa målar naglarna på sin tös…. eller går till frissan… eller köper princessklänning eller annat tjejigt stuff! Hur många små tjejer springer inte runt med slingor etc i sitt fina blanka skandinaviska hår… Och snälla sluta psykologisera allt…. denna söta flicka lär inte få mer men av sina lockar än en blondiedotter med morsan full plastic padding i läpparna.

 24. Nu är det hög tid att ni antar en hyfsad ton i era kommentarer. Visst får man tycka som man vill men man bör ta reda på fakta innan man går till personangrepp. Sådana kommentarer vill vi inte se här inne.
  /Veronica, blogg.mama.nu

 25. Klart att barnet visar att hon tycker om sina lockar. Ett barn som övergivits gör alltid allt för att bli älskat. Hon kommer att följa sin nya mammas minsta vink för att få bekräftelse.
  Det är ett stort ansvar man har som adoptivförälder att hantera barnets inneboende känsla av att var till lags.

 26. Jag hoppas verkligen att du har adopterat denna lilla fina flicka av kärlek och inte för att stanna kvar i mediernas intresse……………

 27. Vi bor i ett helt annat land med annan kultur, Där bryr man sig om håret på annat sätt. Andra länder, där tar man hål i öronen på barn som är nyfödda. Löjligt påstå det är barnmisshandel! Det handlar om kultur och arv.
  Tycker inte Carola ger någon bild av att ”Zoe skall fixas till” Vi vet väl inte exakt i vilket stadie Carola är i med Zoe, hon kanske är ett mkt lättsamt barn och dom har kommit varandra mycket nära.
  Varför spekulera och bry sig och vara så negativ till allt?

  All lycka och välgång till Carola & Zoe <3

 28. Nr.1, Annan kultur där och här.
  Nr.2, Verkar vara en glad flicka. Varför bry sig om hennes hår om inte hon gör det. Hon är nog glad åt sitt fina hår, om hon nu ens förstår.
  Nr.3, Det är väl Mammans sak hur hon vill göra med sitt barn så länge det inte far illa.
  Varför hålla på och argumentera så mycket.

 29. Carina;
  Håller fullständigt med dig. Det folk inte förstår är hur tuft det redan är att växa upp i ett samhälle där man betraktas som annorlunda. Folk förstår inte vilken grej det här med afrohår är för oss svarta. Många barn som hela tiden måste jobba på att passa in och där håret fakiskt spelar en stor roll. Visst får Carola styla upp hennes dotter, men man som vuxen måste man även tänka konsekvens etisk. Zoe kommer aldrig älska sitt NATURLIGA hår igen någonsin. Eftersom mamman redan vissat att det stora mjuka lockiga är det som är det fina och dessutom rör sig som mammas hår. Carola är säker en underbar mamma, men halllååååå kom igen sy in några extansions på era ungar så kan vi ta snacket sen.

 30. Alltså kan ni sluta kritisera att Zoe fått fina lockar!!! Hon verkar ju själv superglad åt dom. OCH det är helt normalt att göra så med afrohår!!!

 31. Nu måste man väl ändå tänka förnuftigt här; ifall Carola hade spenderat tid med en bekants barn och kommit på att gå och fixa löshår så hade det väl bara varit roligt. Nu åker hon för att adoptera ett barn. Hon ska alltså bli mamma åt barnet och ge trygghet . Då man hämtar ett barn brukar man ta det väldigt varsamt de första veckorna. Här ger Carola bilden av att ”nu ska du fixas till”. Fin förebild som ”rättar” till ungen efter nån dag. Nej, dethär kunde ha sparats till sommaren. Här har nog psykologerna rätt; ifall man har värderingar som skyddar barnet.

 32. Hej.
  Jag har adopterat en dotter från Karibien – hon fyller tre i augusti.
  Jag sliter med hennes hår varannan vecka, tar ur flätor, tvättar, kammar, flätar. Det tar lätt 4-5 timmar.

  Jag har tittat på att sätta i extensions istället – det tar längre tid – men sitter ju i nästan tre månader.

  Innan ”psykologen” skriver allt för mycket – bör de kanske kolla kulturen på hår där de här barnen kommer ifrån.

  Snygga lockar.

  Kram

 33. Ååååå jag dör,hur sör får man vara :-D
  Men precis som jag anade.
  Få gåshud och bli tårögd av glädje :-D

  Puss & Kram till er båda Sandra fr Jönköping

 34. Hej! Det är underbart att få följa dig och din lilla dotter. Jag är övertygad om att ni kommer att få ett fantastiskt liv tillsammans och att du är kommer att vara en fantastisk mamma. Dock har jag gått och undrat över en sak angående hennes hår som det skrivs mycket om. Varför valde du att visa upp henne efter besöket hos frisören och inte innan? Det känns för mig som om hon var tvungen att vara tillfixad. Vill bara fråga och tror säkert att du har ett svar på dett.)
  Allt gott önskar jag er Kram Wilma

 35. Hon har jättefint hår och ser jätteglad ut! :)

  mina föräldrar piercade mina öron när jag var 11 månader. antagligen liiiiivsfarligt om man talar i samma termer som ‘psykologen’ på aftonblandet.
  Suck. Jag blir så trött.

 36. Aftonbladet!Psykolog! fy vad lite dom har att skriva om.Kvinnan sitter där med sina ”studier”utbildad vet bäst.Men vad vet hon om deras kultur?Att alla flätar sätter i löshår mm.Övergrepp skriver dom,folkstorm.Avundsjuka kallar jag detta.Måste hitta fel på alla andra.Flickan ser lycklig ut,kommer att få en underbar uppväxt med alla möjligheter.Dom borde skämmas Aftonbladet som ens printar detta i sin tidning..Sen kvinnan med sina åsikter,är en tunnelsende människa som ej kan se utanför sina böcker som hon läser.Hon borde sätta sig och kolla på Toddlers and Tiaras.Halva USA:s små tjejer är med i skönhets tävlingar och blir sminkade.Men enda skillnaden mellan dessa barn och detta barn är=dom har ej en känd mamma som man kan skriva om och trycka ner.Super söt tjej inget fel alls att göra löshår.Så länge man är lycklig som uppenbart ni båda är så är det inget fel.Hon ser ej ut att lida iaf.Lycka till

 37. Skriv din kommentar här! Jättesöt, och fantastiskt hår! Har själv en adopterad dotter på 2 år från Kina…Grattis!!

 38. Skriv din kommentar här!Grattis! Ni ser verkligen lyckliga ut. Guds rika välsignelse till er.

 39. Hej!
  Jag pratade nyligen med min frisör som man gör om ditt och datt när man sitter där i stolen. Carola hade inte adopterat ännu. Men vi talade o frisörens dotter som har likadant hår som Zoe och det är faktiskt så att man måste fläta håret eller liknande för det går inte att kamma ut varje dag, det är VERKLIGEN plågeri och man kan inte strunta i och kamma för då tovar håret helt ihop sig. Då återstår att raka bort håret, i alla fall hålla det mycket kort. Jag tror inte att de flesta har förstått att det snällaste (om man inte vill raka) är att fläta in hår. Jag litar i alla fall på in frisör!

 40. Hej!
  Villken fin liten människa. Hon ser lycklig ut!
  Jag tycker att du gett henne vackra och betydelsefulla namn. Speciellt Janita,som jag tror kommer från din pappa o mamma, väldigt vackert!!!
  Jag förlorade min älskade mamma för mer än 10 år sedan och hon fattas mig varje dag.
  Jagbönskar dig all lycka o kärlek!
  Lyssna inte på elaka,missunnsamma människor!!!
  Lita på dig själv och dina känslor!
  Njut nu av dina fina barn!
  Kram!

 41. Att vuxna människor ens kommenterar ett litet barns utseende gör mig förbannad! Alla spökar vi ut oss och redan som barn vill vi flickor sminka oss, ha färg på naglarna, kladda med mammas smink och ha tofsar. Vad är grejen om hon lät sin dotter ha lite löshår!? Lägg ner nu kära människor och sprid glädje istället!

 42. Aftonbladet skriver ”folkstorm” men det är bara en ”storm” i ett vattenglas ha ha. Hoppas att Zoe kommer att trivas i Sverige. All lycka :-)

 43. Vad roligt att få se lilla Zoes ansikte, vad söt hon är!
  Tycker det är tråkigt med dem som lägger ner så mycket energi med negativa kommentarer… Varför?
  Önskar er all lycka i livet!
  Kram Åsa

 44. Jag är en afrikansk kvinna, mamma till två flickor 14 och 9 år. Frisyren som Zoe har är helt vanlig för afrikanska barn, mina flickor har haft löshår många gånger. SLUTA hata på Carola och låt henne njuta av dottern!

 45. Ett stort grattis till dig och njut njut njut. Underbart fin liten tjej. Lyssna inte på andras negativa åsikter bara fokusera på dig och det som är viktigt, du & din familj !
  Kram från en mamma till en annan.

 46. Grattis Carola till den lilla och grattis Zoe som kommer att få det bra med dig, MEN låt Zoe få vara ett barn och var det hör till, det andra kommer självmant när hon blir äldre och har egen smak och vilja, låt barn vara barn!!

 47. Mocha mama//

  Att kalla löshåret “porrigt“ avslöjar mest din egen perversa fantasi. Ingen annan skulle komma på tanken att se det på det sättet.

  Vad gäller sakfrågan så ÄR det lite tidigt att redan hos ett treårigt barn applicera löshår – även med afrikanska mått mätt. Dock är det inte helt förkastligt, som vissa vill få det till. Bara lite ovanligt. SÅ tidigt.

  Mest skrämmande är emellertid inte Carolas val och handlande – utan en person som Eva Rusz, som dömer utan att veta ett skit om afrikansk hårkultur. Människan ska överhuvudtaget inte vistas i offentligheten, inneha en opinionsbildande position.

 48. Så FIN hon är!!!!!! Sååå söt!!!!!! Vad kul att få se hennes ansikte och vad underbart att ni två har varandra! Kram Ingela

 49. Ni som envisas med att det är okej att en 3 åring har porrigt löshår inflätat tycker jag är helt absurta. Och ni som envisas med att svarta barn brukar ha löshår, snälla snacka inte om något ni inte vet om. Zoe hade inget löshår innan adoptionen. varför jo för hon är ett litet barn och hennes hår togs hand om som man gör på ett barn. Löshår är accepterat på lite större barn. Herregud en 3åring med stort lockigt löshår. Att majoriteten här inte reagerar vissar på okunskap om jusst svarta och speceillt håret. Hade det varit en blond flicka då ni hade detta tagits upp på debatt. Och ni som pratar om att ni har afrikanska adoptivbarn, och att det är helt okej med löshår på en 3åring. Ni har lika noll koll. Okej visst löshår, men varför sådan frisyr? Vill Carola ha en flicka med sådana lockar kanske hon borde adopterat en mullat istället då vissa har sådana lockar.

 50. Men, så söt! Ljuvlig varelse! Ha ett underbart liv tillsammans, Carola, Zoe och resten av er familj.
  Kram

 51. Vilken söt dotter du har,lycka till med allt ,hipp hipp hurra på hennes 3-årsdag ♥ Zoe ♥

 52. Supersöt! :-) Tror inte man kan bli så mycket sötare än Zoe, skulle vara mitt eget mirakel då ;-)
  Glimten i ögat och två rävar bakom öronen, precis som det ska vara, haha ni får nog inte tråkigt ihop!
  Grattis, Zoe, på din 3-års dag! Hipp, hipp, Hurra!

  Lycka till med nya moderskapet!

  //Kramar från FruPlarsson

 53. Hon är verkligen helt fantastisk! Välkomna hem till den fina våren vi njuter av här hemma, åtminstone just nu. :-)

 54. Hon är har precis lika busiga och har lyckliga karismatiska ögon som jag anade där bakom dina bilder.

  Ett stort Grattis till Zoe på hennes 3 årsdag, nu har hon ett fantastiskt liv framför sig med världens bästa mamma!

  Go’ super mamman Carola, det här gjorde du bra! :)
  Grattis till er båda <3

 55. Hon är underbar! Lycka till! :o) Och grattis till den stolta 3-åringen, hon är ett riktigt solsken!:o)

 56. Vilken go tjej du har fått! Ni är så fina tillsammans och man blir så glad av att läsa och se. Får uppleva våra två adoptioner igen genom din blogg – underbart! Ett stort tack för att du är så generös!

 57. Först och främst GRATTIS till familjelyckan! Och till er andra som fortfarande envisas med att kommentera negativt om håret – LÄGG NER! Afroprodukter i all ära, men det är så himla mycket enklare att ha håret flätat och ordnat (har själv barn med så kallat ”afrohår”) Och vad är då problemet med att lägga i lite söta extentions? Inte värre än att fixa flätor och tofsar och lockar och spraya hårfärg på barn med ”vanligt hår”! Har inget med att inte tycka om sig som man är. Så länge dom tycker det är kul själva – WHATS THE BIG DEAL??

 58. Kjære dere:-)
  Himmel og hav noe så nydelig! Hun er en ordentlig hjerteknuser! Må dere få mange fine opplevelser og ikke bry dere om hva folk sier eller skriver! Dere er perfekte for hverandre og Zoe kunne ikke fått en bedre mamma! Størst av alt er kjærligheten <3 Stay blessed!

 59. Varför springa till frissan och göra korkskruvar det första du gör på ett adoptivbarn som bara är tre år. Ger fel signaler tycker jag! Låt henne få känna att hon duger som den söta flicka hon redan är!

 60. ÅÅÅÅ vilken underbar söt liten princessa! Zoe ser ut att vara en otroligt livlig och charmig flicka. Men Carola skippa löshåret på en sån liten. Lär henne istället att älska hennes naturliga afrohår. Skaffa rätt produkter till afrohåret och läs på om afrohår för att veta hur du BÄST sköter hennes hår. Bara ett tips : )

 61. Grattis mamma Carola:) Såååå söt…om hon bara visste vad lycklig hon är som får dej som mamma och Amadeus som storebror:)

 62. Ska bara hälsa så mycket från min väninna Petra hon som har fyra afrikanska barn själv :) hon o hennes barn tycker Zoe e superfin jättefina namn me o dom älskar dig så mycket stor kram Julia :)

 63. Så söt hon är!! Följer din blogg varje dag!!
  önskar dig grattis o lycka till
  Anna /adopterad från indien

 64. Helt underbart söt! Vilken liten solstråle. Jättefina namn till den lilla söta tjejen. Önskar er kärlek, lycka och glädje!
  Kram

 65. Grattis Carola!!!! Vilken sötnos hon är dessutom! Mamma upp i dagen ;) . Vilka fina namn. …..Janita…Så fin hyllning till dina föräldrar….
  Önskar er all lycka till nu med hemresan och Zoes möte med sin bror och allt spännande som väntar er!!!
  Kram!!!
  Ps. Det heter Bolibompa och finns kvar….. ;)

 66. Underbart SÖÖÖÖT mirakel =)) <3<3
  Suck åt alla som inte har vett att hålla sig bort från din blogg om de nu har så jobbigt att läsa och se vad du har att berätta…men som du ser själv så är…KÄRLEKEN STÖRST <3<3 Kram

 67. Utrolig søt og charmerende :-) Gratulerer og lykke til!

  klem fra Berit, også ensamstående adoptivmamma :-)

 68. Håller med förra inlägget! Så fruktansvärt korkat! Var glad över din underbart charmiga lilla flicka. Helt ljuvlig!! Njut med henne!

 69. Kära gode tid vilka outbildade människor som läser din blogg och har mage att kommentera ett litet barn ..oavsett färg o form….2012….må dom förgås ….ett litet hjärta ett litet liv…önska dej all lycka o glädje med denna lilla gåva…

 70. Vad sööt hon är!! Ser både charmig o busig ut! ;0)

  Får gratulera dig till din dotter! Fint o modigt gjort! :0)
  Har börjat läsa din blogg nu och du tar verkligen fina bilder och skriver bra o fina texter. Är inte så religiös av mig men man kan nästan bli lite troende på kuppen!

  Kram!
  Maria

 71. TACK för att du, o bara du tog beslutet att visa oss läsare bilder på din fina dotter…Ditt mirakel…och FY SKÄMS alla som skriver nedlåtande komments…ingen tvingar er att läsa bloggen…

 72. Hei Carola

  Hellanduss for et fantastisk sjarmtroll du har i lille Zoe!!!!
  Utolige øyne som bare skinner!! Jeg blir så rørt.
  Tenker det en svært spent storebror som venter på å få hjem mamma og lillesøster nå…

  Ønsker dere alt godt i dag og for alltid! La gleden og kjærligheten omfavne dere og nyt hvert minutt.

  Så glad på dine vegne, Carola :-)

  Klem fra Torunn

 73. Hej fina människa! Du sprider glädje ska du veta. Du och alla barn här i världen. Det finns några respektlösa idioter som skriver nedsättande rasistiska kommentarer. Bry dig inte. Idioterna är tackolov i minoritet. Och man kan göra lite åt dem. Tyvärr. Vi andra vi säger hej och välkommen till sverige till dig. Glada att du finns och att du och din nya familj hittat varandra. Det är det enda som räknas. Xx

 74. Fantastisk flicka du fått i din vård Carola. Önskar er all lycka. Men du, ta det lite lugnt emellanåt – barn behöver ganska mycket lugn och ro också!

 75. Åh du milde min tid vilken söt flicka :) Jag är sååå glad för din/er skull, vilken fin familj! Jag önskar all lycka och välgång. Jag kan inte tänka mig en bättre moder än du till detta barn. Hoppas att tiden här hemma får fortsätta vara lika fantastisk och att ni alla tre får lära känna varandra på bästa sätt. Önkar att er långa hemresa går bra och än en gång Grattis. Många kramar från en som följer din underbara blogg varje dag. Kram

 76. Vilket charmtroll! En riktig sötis! Verkar som du ändrat namn på henne också !? Z Rose heter min lilla tjej :) Jättevackert!

 77. Vilken fantastiskt fin dotter du fått! Hon är otroligt charmig och jag är glad för din och Amadeus skull!
  Kram
  Petronella – som också väntar på att få hämta sin dotter i ett annat land.

 78. Jag det kan man gott säga att den lille är ett mirakel barn!
  Sååå gullig med sina söta lockar.. Ha det gott båda 2 ;

 79. Skriv din kommentar här!
  Så, söööööööööööööööööt.! Vilken solstråle och så charmig. Ja, hon är verkligen ett mirakel.
  Kram på er, Åsa

 80. Hon är helt bedårande söt. Samma underbara utstrålning som sin mor. Grattis än en gång till detta lilla underverk.

 81. Å hon är så söt :)
  Vad kul, jag ser att hon ska heta Janita :)
  Jag vet inte om du såg det men jag skrev det som ett tips i en tidigare kommentar :) Vet ju inte om det är pga det som hon ska heta det, men blir ändå stolt att jag kom på det :)

 82. Du har en fantastiskt söt dotter! Det är stor lycka att få både en son o en dotter. Jag har 3 söner o en dotter, det är fantastiskt!

 83. Åh vilket litet mirakel!! Och jag säger som flera andra här: Va roligt att få se henne, tack för det. :) Verkligen helt rätt att låta dina egna bilder bli de första som visas på hennes ansikte, att visa att du bestämmer takten för er familj. Lyckliga Zoe som får dig till mamma & Amadeus till storebror, lyckliga Amadeus som får henne till lillasyster och lyckliga dig som får en sån otroligt fin liten dotter. :) Önskar er allt det bästa. <3

 84. Åhh Carola vilket underverk.Sååå söt hon är din lilla dotter.Massor med lycka till er hela familjen.Puss o kram.

 85. Vilket charmtroll! Jag tycker du har fattat helt rätt beslut i att du väntat med att visa upp Zoe för allmänheten. Hon är en liten människa med stort behov av trygghet. Tycker också du gjort rätt i och varit tydlig mot media med att det är från din kamera de första bilderna på ditt barn ska komma. Jag förstår att du befinner dig i en situation du inte riktigt kan styra över själv alla gånger utifrån ditt kändisskap och därför är det ännu roligare att det just är dina egna bilder som får synas först, de gör Zoe rättvis. Det hungriga drevet kommer stå och lurpassa så fort de får en chans tids nog….
  Än en gång, vilket litet charmtroll hon verkar vara. Jag önskar dig grattis och lycka till av hela mitt hjärta.

 86. Ja hon e ett mirakel så vackra ögon man blir ju glad i hela magen stort grattis vilket gullegoss hon e :)

 87. Så otroligt roligt att äntligen få se henne och visst är hon otroligt söt!! Hon passar in i familjen; söt mor, söt bror! Namnen du valt var fina och väldigt smart med Janita – det gilalde jag allra mest! :)

 88. Så fantastisk söt hon är din dotter, vilken otrolig lycka att ni har funnit varandra, ni kommer att få ett helt underbart liv tillsammans med storebror. All lycka önskar jag er. Vilka fina namn du har valt.

 89. Oj vad söt o fin hon är..tycker faktiskt ni har drag av varandra..lyckliga hon som fått komma till Dig Carola, ha det bäst.kram/Lilian

 90. Visst är hon ett mirakel. Ett alldeles strålande charmigt mirakel dessutom, det ser man & hon kommer blomstra med dig som mor. :)

 91. Hej Carola och Zoe!
  Solstråle, JA! Sunshine, my only sunshine… (en låt). Jag hade skrivit tidigare att jag längtade att få se hennes ögon, o vilka vackra ögon o så e hon ju så himla söt. Förstår hon charmar alla i eran närhet. Vad fint av dig Carola att välja Janita som mellannamn t Zoe. Läste här tidigare att det var några som gav dig det tipset. Det är ett väldigt fint och ett så otroligt passande namn. Jag tror att dina föräldrar ler med dig i sin himmel. Förresten fint reportage i Expr ida. Snart e de dags, förstår ni längtar,,, du, Amadeus o Zoe och Susanne med familj förstårs. Jag har skrivit det förut: men än en gång varma hjärtegratulationer till din underbara dotter, Javisst, hon är ett mirakel! Ta hand om er! Hjärtekramar fr Vickan

 92. Jösses så söt hon är!!:)) Jag är så glad för din skull! Vad roligt för dig och Amadeus! :) Och så synd att inte dina föräldrar, mormor & morfar, får dela din lycka & glädje..
  /Anki

 93. Oh så underbar nu kommer glädjetårarna igen :) vilken liten solstråle o va fina namn :) förstår du e dökär i henne o hon i dig :) HÄRLIGT! Så fin!

 94. Ett riktigt litet charmtroll! Du har gjort det som jag önskat att jag hade gjort. Stort lycka till och hoppas att det ska gå bra hemma i Sverige. Kram

 95. Helt underbar sååå söt!Önskar er all lycka ni kommer att bli en fin fam Du storebror och lilla Zoe.förstår du väntat på denna dagen länge ser sån lycka i dina ögon.kram från Eva
  ,

 96. Jag måste faktiskt fälla några tårar….vilken otroligt bedårande ljuvlig dotter du fått – GRATTIS till dig!
  Och GRATTIS till Zoe Rose Janita Maria som fått en sån kärleksfull och vacker mamma!

 97. Åh vilken go tjej! Tänk vilken skatt du fått att ge denna flicka en mamma som älskar henne och en storebror och ett tryggt hem. Önskar er all lycka och att ni får vara ifred när ni kommer till Sverige första tiden!

 98. ZOE, du är så söt, en liten prinsessa, med ett dockansikte, har sagt det förut, men då såg man bara en bit av ditt ansikte…wow vilken dotter du har underbara Carola. Puss och kram
  hoppas ingen har tvingat dig Carola att visa ansiktet på zoe, utan det har kommit från ditt eget beslut ifrån ditt hjärta……

 99. Ojojoj…Söt så man tappar andan!! Vilket litet charmtroll!!

  Grattis till varandra! Jag hoppas att ni får den tid ni behöver för er själva även efter hemkomst till Sverige.

  Kram

 100. LJUVLIGT!

  Finaste, fina, lilla Zoe! <3 Tänk, hon är redan älskad av så många… Även om det kommer många tråkiga kommentarer, den ena värre än den andra, så får man försöka tänka att det är många människor som egentligen bryr sig och vill hennes bästa trots allt (även om det är lite svårt när man ser med vilken ton man uttalar sig…)

  Positiva tankar och hopp om en trygg resa hem! <3

 101. Åh, vilken söt liten tjej du har blivit mamma till nu. Stort lycka till i ert nya liv. Jag är övertygad om att hon får ett lyckligt och kärleksfullt liv i er familj.

 102. Jag har följt din resa här på bloggen och jag har funderat på att skriva ett par rader vid flera tillfällen men det har inte blivit av. Vill bara säga ett stort Grattis!!! Jag har gråtit flera gånger av glädje för jag du har beskrivit känslorna vid adoption så bra. Är som om jag själv upplever min och min mans två adoptioner igen som först va en kille och sedan en tjej som är lika tjejig som Zoe.

  Ps: E Lahti är min moster

 103. Skriv din kommentar här!Oj, Hon är verkligen söt din lilla Zoe. Vad stolt du måste vara att vara mamma till en sådan skönhet. Grattis Carola!

 104. Men så fin din dotter är.Ett stort Grattis till er båda och storebror.Du är en förebild för mig och har varit sen första gången jag hörde dig. Jag önskar dig allt gott och Guds rika välsignelse över dig och de dina.!

 105. Åh, hon är ljuvlig! Vilka pussvänliga kinder! :D
  Och tänk vad spännande – snart får storebror och lillasyster träffas! :)

 106. Åh åååhh vilket charmtroll.
  Ett mirakel!
  Vilken gudagåva!
  Min själ slår volter för Er skull!
  Love 4ever F

 107. Vilken gullig liten tjej! Jätesöt!
  Exponera henne inte nu en massa i pressen när ni kommer hem utan låt henne vänja sig vid det lugna vardagslivet. Förändringen är jättestor för henne och kräver tid och tålamod. Lycka till!

 108. Hon är så himmla söt lila Zoe hon har så himmla söta ögon och jätte fint hår jättefinna lockar hon har mycket finna kläder med söt som socker många kramar från en trogen bloggläsare Sandra du har en mycket bra sångröst Carola med det ska du veta

 109. Vilken underbart söt dotter du har fått. Grattis till detta under. Man blir varm i hjärtat när man läser om din kärlek till denna lilla underbara varelse. Välkomna hem till sverige och hoppas ni får lära känna varandra i lugn och ro. Kram Marie.

 110. Jag har hela tiden tyckt att du varit väldigt klok i dina val av ”ej-ansiktsbilder” på Zoe och lika klok tycker jag att du är nu som lägger ut dina egna ”fullt-synlig”-bilder på din fina dotter, när det börjar bli dags att åka hem.. och innan fotograferna gör det. Det syns att Zoe är en härlig glad unge full av energi och glädje, precis som du. <3

 111. Hej Carola ! Jag följer din blogg och vill verkligen gratulera dig till en fin dotter. Jag vet, då jag själv har två adoptivbarn, hur uppfylld man blir av sin lycka och kärlek och då är det lätt att dela med sig av alltför mycket. Som en mamma till en annan mamma ber jag dig att spinna in dig, Zoe och Amadeus i en kokong och bli en familj och låta bli omvärlden. Tids nog så kan ni veckla ut er i all prakt och visa er för omvärlden. Alla vi adoptivföräldrar har en slak lina att ta oss fram på och INGENTING får gå fel. Jag skriver detta för att du ska reflektera och absolut inte för att såra dig. Lycka till !

 112. Helt fantastisk tjej. Nu förstår man ju att hon charmar världen. Så lycklig för din/er skull. Välkomna hem till Sverige. Hoppas solen och värmen håller i sig tills ni kommer.
  Kram Maria Granlund
  ps Om ni har vägarna förbi moster Maud får ni gärna knacka på :-)

 113. helloj mina coooooooooooola gooooooooooodingar där nere:)) jag visste väll att de en riktig charmtroll:)) jätte fin tös:)) o mamma Carola ä vacker kvinna:)) ni jättevälkomna tillbaka till sverige igen:)) o tack för alla söta foton som du har givit oss:)) va rädda om er nu o hälsa storebrossan:))

 114. Hej Carola, Otrolig utstrålning,syns i ögonen. Vacker tjej med stor karisma. Själv väntar jag på att göra provrör. All lycka och kärlek,barn är en fantastisk gåva. Kram CJ

 115. wow vilket smile! super söt!! men snälla carola behåll hennes hår natural, varför sätta löshår på så liten tjej,
  hon kommer ha tunnt hår när hon växer upp annars, bara ett tips. all kärlek till er

 116. Tack för att vi får se dina privata foton. Du kommer vara en underbar mamma till Zoe. Hon är jättefin, precis som DU!

 117. Absolut helt underbart söt, men de flesta kommentarer här är riktigt ”osöta”!
  VIlken mamma är inte överlycklig och stolt över sitt barn?
  Jag har inte riktigt förstått detta, att Carola säljer sig och sitt barn som hon gör.
  Läs Expressen idag. Money styr visst eller?

  All lycka till och jag hoppas innerligt att både du, din son och din dotter får ett härligt liv UTAN utförsäljning, risk finns att det blir rea på bilder på lilla Zoe.

 118. Men å vilken sockersöt liten docka, och vilka ögon och vilket leende….och vilket hår =) Förstår att du är förälskad och hon ser lika förälskad ut =)
  Stort lycka till!!! Kram

 119. jättesöt liten tjej =) verkligen!
  Och till alla som kommenterar om håret. Är det inte nog snart? Många har informerat om afrohår nu..ha lite förståelse till varför man väljer att sätta i löshår.
  Det handlar inte bara om fåfänga.
  Carola tyckte säkert att hon dög lika mycket innan, men det klart att tjejen vill ha hår som man kan pilla och göra något med. Vill inte i stort sett alla små flickor det? Nu såg det knappt ut som att zoe hade så mycket hår innan och hade hon mot förmodan i framtiden lyckats få till lite längre hår så hade det säkert varit mycket tidskrävande och smärtsamt att borsta och sätta upp.
  Precis som att era barn struttar runt i fina kläder, håruppsättningar, smycken osv så ska väl zoe också kunna få göra det. Hon kan bli en jordnära och trygg tjej för det. Carola fixar säkert det galant.

 120. Sockersöt!

  MEN … ALLA barn är härliga och söta som socker. Jag förstår din überglädje, din lycka, verkligen, men vi får inte glömma alla andra barn, de som lever i tragik här hemma och de som lever kvar i fattigdom och elände i alla länder.

  Men reale söt är din tjej.

 121. Men herregud hur söt får man vara :) Lite skoj med ett av namnen för jag heter ju Rose. All lycka till er <3

 122. Skriv din kommentar här!Sååååå jättesöt o fin Carola!!

  Grattis!! Så glad för bådas Er skull!

  Lycka, lycka till, o välkommen hem till Svedala!

  Hoppas Du kan BORTSE från de negativa kommentarerna ..!
  Verkligen!
  Bortse ifrån dom o njut!!

  Kram till Dig fr Västerbotten!

 123. Till alla er som kommenterar ang håret, som mamma till två barn med just Afrikanskt ursprung vet att det i stort sett är omöjligt att ha våra barns hår naturellt dvs utsläppt då det blir tovor omöjliga att borta ur. Att då passa på att sätta i löshår för att få till en ny härlig frisyr är bara pricken över i:et då håret är på utväxt, då det får vila. Jag har friserat mina barn sedan de fick hår och dottern har haft löshår då och då sedan omkring 2,5 års ålder.

 124. Det kan väl ändå inte vara sant?! Det kan det väl inte vara?! På radion talar de om hårförlängning på en treåring. En treåring som inte duger med det hår hon har?Vilka signaler sänder det. Förminskning av blygdläpparna då hon är 15 (för att duga för pojkvännen) Stämmer detta med håret är det mycket allvarligt !

 125. Så söt, verkligen!! Det bästa är ju att hon är din och du är hennes. Inte förglömma Amadeus, en vacker familj tillsammans…
  Kram från mig

 126. Hej Carola och Zoe!
  Jag är så glad över att ha hittat till din blogg, och blir så glad varenda gång du uppdaterat. Du skiner verkligen av kärlek till dina barn och din gudstro (som jag önskar jag vore lika övertygad i) lyser igenom på ett sådant naturligt och underbart sätt. TACK, Carola och Zoe, och grattis till er bägge! Jag önskar er ett fantastiskt liv tillsammans, och det vet jag att ni kommer få. <3

 127. Underbar! Hon ser ut att må toppen, livsglädjen sprudlar i hennes söta lilla ansikte….vad skönt att ni verkar kunna stå över alla nitiska och dumma kommentarer som dyker upp här mellan varven ;-) Är familjehemsmamma till flera stycken….de har kommit trasiga och utan de självklara förutsättningarna som vi tar för givet att alla barn har och ingen av dem har tagit skada över att få bli hela och rena, överösta med kärlek och nya, fina saker. Följ ditt hjärta, du är på rätt väg! <3

 128. Tack för att du delar med dig av denna otroliga resa! Jag är själv föräldraledig just nu och känner så igen det stora och magiska med ett nytt barn! Lycka till och tack än en gång!

 129. Svårt att beskriva med ord men hon e jätte söt o charmig! ”Sådan mor sådan dotter” verkligen jätte grattis igen till denna lilla prinsessa! O ni e så välkomna hem! Puss o kram<3<3 Anna Wetterling Göteborg

 130. OOhhhh gud vad söt hon är lilla zoe så söt som en sockervadd lilla zoe är glad för din skull carola, hoppas att ni får en lugn och ro när ni kommer hem till sverige utan att ha massa fotografer som stör er, all kärlek till er och det glädjer mig att du carola älskar min foto på dig med amadeus som du tog med till sydafrika är faktiskt stolt att du gillar denna kortet kram Malin ( Pernilla wahlgrens största fan )

 131. Vilket litet sött charmtroll :D Hon är så dundersöt att jag både skrattar och gråter på samma gång :) Förstår att du tycker att hon är söt. Och dessutom ser hon lycklig ut och verkar trygg med dig :)

 132. Vilken liten goding!! Tack för att du delar!! Önskar er en lugn o fin resa hem nu när det börjar bli dags! Hoppas ni får lugn o ro även på hemmaplan när ni landar…låter osannolikt jag vet, men vi ber för det! Välkomna hem till Sverige som precis börjar grönska!! Det är så underbart!! Massor av kärlek <3 // P

 133. Vilken sötnos , hoppas ni får en bra resa hem och media låter er vara ifred. Väntar själv på att hämta hem pojke…vet känslan ha en härlig Valborg

 134. Jättesöt! Vilken tur ni har haft båda två! Och så otroligt tuffa kläder hon har på alla bilder. Ha en trevlig valborg, och välkommen hem till Sverige snart!

 135. Little Zoe is SO SWEET :) :) Thanks so much for posting those photos Carola, thanks so much for sharing them here!!!!!! You really have a sweet sunshine girl now, and Zoe has probably the best mom she could ever find <3 <3 !!!

  I wish the both of you, and of course also Amadeus, all the best in the world! You 3 are in my prayers! Always!

  Would be more than wonderful to see you again soon Carola. I miss you and you are in my thoughts Carola!
  I send you my love and all best wishes! Älskar dig!! Puss och kram <3 <3
  P.S. Thanks that you exist in this world Häggis <3

 136. Åååå vilken underbar solstråle till tjej du har man ser solen som strålar från hennes hjärta ♥ hon är väl lika lycklig som du :) man blir glad i hjärtat och jag önskar er verkligen lycka till i livet och att pressen låter er få vara ifred! Kramar o lycka till!
  Hälsningar från Norrland

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..