Måndags mys med TARZAN!

… Åh d e ju faktiskt riktigt skönt och vackert med ett stilla regn som smattrar på fönsterbläcket som det gjort idag.
Tack!

Idag har jag fått vila ut lite grann efter helgens turbo race i Holland.
Såå skönt.
(Jobbat från mobilen dock med diverse som måste svaras på mm.)
Bara gått omkring i mysbyxor och Tshirt.
Det var en fröjd att få pussa på lilla fröken inatt när jag kom hem.
Vi har nu precis myst i soffan med TARZAN,
köttbullar o spagetti med ärtor.
Gillar musiken av Phil Collins i Disneys Tarzan film.
Och så har filmen och manuset många fina bottnar med bra budskap!
Adoption tex.
Zoe sitter klistrad bredvid mig och säger flera ggr under filmen ‘du är min mamma’.
Den innehåller bla romantik och kärlek, sökandet efter tillhörighet, förräderi, och mod. Janes pappas sköna beslut i slutet på filmen e så befriande.. Hi hi
Nu måste du ju se den!

20130415-173233.jpg

Tror faktiskt att det är min vän och kollega Pelle Ankarberg som sjunger all svensk ‘lead-sång’ i filmen.. Tjohoo Stolt väninna!
Det låter sååå bra om sången.
Pelle och jag spelade i fredags på konserten i Stavanger som gick jätte bra.
Vi fick visst goda recensioner i stadens stora tidning oxå! Tack för det. : )
Och då pratar vi ‘lovsångs-konsert’ med psalmer och gospel.
Pelle knockade även den norska publiken i fredags med sin sång.

20130415-174130.jpg

Minns såklart då min pappa och jag gick på Tarzan på matiné i Midsommarkransen nästan varje söndag kändes det som när jag var liten .. De bästa filmerna var med Johnny Weismuller. Han var den ‘riktiga’ Tarzan för mig. Hi hi

Vilka barnfilmer är dina favoriter som du speciellt vill lyfta fram som de bästa filmerna?
Allt från bra tv-program till serier och filmer.
Finns ju så otroligt MYCKET idag!
Puh. Man vill ju ge barnen kvalité.
Deras tid går så fort.
Och vi vet ju själva hur mycket barntv – program etc påverkat oss.
Hur vi minns många utav dem solklart.
En del med solsken,
en del med lite mer regntunga skyar. ; )
Spontant så minns jag Kapten Zoom tex.. Hedvig, teskedsgumman,
Fem myror.. Osv.
Många bra program.
Vilka minns du och vilka tycker du är bra för dina barn idag?

20130415-180301.jpg

( foto: mamma c. )

‘Vi får barnen som en gåva
till låns en liten tid,
tills de lärt sig att själva flyga
och hitta sin väg hemåt igen’

****

20130415-181305.jpg

Jag får ta och skriva om Hollands resan lite senare med tillhörande bilder lite senare eller imorgon tror jag.
För nu ska vi ut och gunga Zoe och jag!

Stor kram Mamma C.

Ps. Fiskbilen kom precis förbi på gatan
nu och vi hörde en knackning på vår dörr. När jag öppnade och såg en kille i röd jacka stå redo med inköpslistan och de redan inrepeterade försäljnings orden så blev allt bara helt tyst i några sekunder..
Och han stod med öppen mun och ögon stora som tefat!
Är det..? sa han. Ja det är det, sa jag!
Han repade sig inte riktigt och vet nog inte riktigt än vilken fisk det var han till slut sålde till mig.. Ha ha.
Gott och nyttigt ska det bli iallafall.

Önskar Dig en fin måndags kväll nu!
Gör något du vet att du mår bra av.
Som fyller på dina reserver.
Då kan vi lättare älska vår nästa och vara närvarande i nuet.

Du är värdefull. För att du är Du!

Love c

 1. maria skriver:

  Hej! läste en artikkel i en tidning om dej och din adoption, och hur du ville ha barn utan att behöva vänta på en rätt mann. Men göra det som känns rätt. Jag blev riktig inspirerad, och började tänka om i mina banor, du hjälpte mej verkligen att sätta saker i perspektiv. Tack

 2. Hej! Vad fina bilder på dig:) vart har i köpt den rosa klänningen du hade på dig i Holland? Den är jättesnygg:)

 3. Wolfie skriver:

  Min äldsta son (snart 17) hade en kort period då han våralde åt mig ”du är inte min riktiga mamma” när han blev vansinnig. ”Jag är den enda mamma du har” svarade jag. Idag tycker han att kompisar är bra knäppa när dom frågar om han inte saknar sin ”riktiga” mamma. ”Hur ska jag kunna göra det, jag har ju aldrig sett henne” sa han härom veckan.

  Bra filmer – Pingu!!! Och Ice Age, Madagascar, Lilo o Stich, Dumbo, Djungelboken, alla Wallace & Gromit (både serierna och filmerna), tom El DOrado o Kjesarens Nya Stil är skoj – alla sånt som både barn o vuxna gillar:-)

  1. Agneta skriver:

   Jag är adopterad och får frågan ofta.. minns du något och vet du något om din riktiga mamma?
   Min mamma är den mamma jag har växt upp med och ingen annan. Jag har fick kontakt med min biologiska mamma efter 38 år vilket var fantastiskt. MEN det är just det som gör att jag känner att jag bara har en mamma, föräldrarollen sitter inte i blodet utan i din närvaro och din omsorg och framför allt din kärlek

 4. Ulrika skriver:

  Kan tänka mig fiskbilskillen med gapande fiskmun! :D
  De barndomsfilmer jag minns bäst är Pippi, Den vita stenen och Bröderna Lejonhjärta. Starkt minne är serien om Laura Ingalls (Lilla huset på..) som min fröken läste högt för oss i skolan. Jag älskade den! Tyckte att jag kunde känna doften och smaken av majsbrödet och allt gott mamman gjorde till dem, jag har alltid gillat mat! Vilka minnen för livet vi får genom film och böcker, härligt. Det vill man ju ge sina egna barn med.
  Har lite svårt för Cartoon networks galenskapsprogram men sätter gärna på Disneys och Dreamworks produktioner. Mina killar, 6 och 4 år blandar vilt både Askungen och Superhjältar. Små som de är kan de känna både sorg, empati och bli värsta superhjältarna, det är härligt!

 5. Dom filmer du nämner är dom man sett som barn. Har fyra tjejer, så man blev ju barn igen när Lejonkungen kom. Har faktikskt sett den själv ett par gånger He he

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..