Dammsugar-lösning

Så här blir det alltid.

Jag tycker inte att det är så farligt jobbigt att städa. Jag gillar det på inget vis, men dör heller inte av städångest när det är dags. Det är väl egentligen bara en sak som jag tycker är riktigt, riktigt vidrigt tråkigt – och jag har så länge jag kan minnas haft någon slags allergi mot detta – att ställa in dammsugaren när man är klar. Att plocka fram den är heller inte särskilt kul för den delen. Trångt, trassligt och krångligt – åh vad jag HATAR att ställa in dammsugaren. Skit samma att det tar ungefär 30 sekunder. Tyvärr blir det en hel del fram och tillbakande med dammsugaren med en liten unge i huset.I alla fall om man vill kunna ta sig igenom köket utan att konstant ha en halv limpa och 13 köttbullar under strumporna, jag gissar att många känner igen det där… Eller ja. Fram och tillbaka förresten. Oftast blir det väl bara fram, sen får den stå kvar där och fula sig för att vi inte orkar kånka tillbaka den.

Eftersom jag verkligen, verkligen, verkligen vill undvika att plocka fram dammsugarhelvetet hela tiden har vi köpt en sån där liten köksdammsugare, Ergo Rapdio eller vad den heter.. Och det visade sig ju vara en fruktansvärt dålig investering. Jag och min syrra snackade på telefon i går och gick loss i vårt hat över Ergo rapido: Den är helt sjukt kass! Man måste ju typ stoppa fram handen med smulorna och MATA skiten – som en HÄST – för att det ska försvinna. Nej. Ergo rapido är gjord för någon som kanske tappar en okokt makaron på golvet någon gång i halvåret. Inte för barnfamiljer.

Då kom jag på att det allra mest fantastiska vore ju att helt enkelt skaffa, eller designa, en dammsugare som är så snygg och cool att man kan ha den framme hela tiden. Jag läste i Elle om en familj som hade fått tag i en gammal industridammsugare som de fungerade som en cool inredningsdetalj där den fick stå i sitt hörn av köket. Nåt sånt vill jag ha. Måste jag ha.

Nån som vet om det finns en snygg – och bra (den ska typ kunna suga upp en flodhäst om det är det man vill) – dammsugare där ute? Om inte. Vore det inte världens bästa idé att göra en som är så snygg att den får stå framme? Åtminstone under småbarnsåren?

p.s Sån där självgående skulle ju kunna vara ett alternativ, men jag vill ju kunna köra loss direkt efter maten, när det behövs och inte vänta på att maskinen själv ska komma till skott.

 1. Mamma A skriver:

  Har testat ALLT (även centraldammsugare i ett boende, fruktansvärt omständigt med den långa slangen enligt mig) och kommit fram till att en hederlig sopborste med skyffel fungerar bäst. :) Tar ett varv med den i kök och hall flera gånger per dag och så kan dammsugaren stå i skåpet fram till den vanliga städningen…

 2. Isa skriver:

  Hade precis samma problem men fann lösningen i retrodesign-dammsugaren move från bosch i vaniljfärg som enligt mig är riktigt snygg och som suger så bra att det ibland känns som den nästan sugit sig fast i golvet… Med två små barn hemma är det perfekt att bara sätta i sladden efter måltiderna eller pysselstunderna!

  http://www.tretti.se/media/images/items/500/20961.jpg

 3. Tror inte att nån dammsugare någonsin blir snygg haha! Jag slänger in mig eftersom jag hatar den så. Men min kära sambo gillar att ha den framme! Kul ämne det där!
  Ha det!
  /d

 4. michan skriver:

  Oj vilket kännsligt ämne hemma hos oss. jag önskade mig en sån och fickden fast den kostade 2200kr och insåg ju efter en 2-3 ggr att det funkar ju inte. gissa om gubben blev glad när jag inte tyckte om den billiga presenten som faktiskt stog överst på min önskelista.
  Dom skulle kunnagöraden bättre det skulle också funka för mig en riktig motor så det blir lite sug.
  Satans maskin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..