Vinn vassa vår-skor

Åh vad kul det är när jag kan skämma bort er ibland!

Ecco som ju emellanåt får till det och gör riktigt snygga (och alltid sköna) skomodeller har i vår en riktig liten skatt i sitt utbud. En vit vårsko som jag gissar att många av er tycker är urfin. Jag har haffat fyra par som ni nu kan tävla om!

 

Det ni ska göra är att i kommentarsfältet nedan 1) ange er skostorlek 2) svara (rätt) på frågan nedan:

Vad kallas den här typen av sko? 1. Loafers X. Oxford-sko 2. Myggjagare 

Berätta också vad du skulle ha på dig till de här skorna, hur du skulle styla dem! Tävlingen pågår till och med kl 12.00 tisdag den 28 februari.

Kör hårt!

 1. Storlek 39 och oxford-sko kallas modellen.
  Nu drömmer jag om våren och skulle matcha den snygga vita lågskon med min romantiska vackra blå-gröna kjol med vita inslag. Kjolen påminner om en mörk abstrakt landskapsmålning i färg och mönster, inhandlad på vinterns rea men längtar efter att få användas. Till den skulle jag ha den snygga båtringade klarblåa lindextoppen som finns ute nu. Om(!) det är kallt med bara jeansjacka till så tar jag fram både blåa tights och den kabelstickade vita ollen.
  Sedan är skon så snygg så att jag lätt skulle ha den till allt som rockiga gråa jeans och vit skjorta eller varför inte till min kortkorta brudklänning(affordable luxury) som kanske åker på nu när det är årsdag.

 2. Det är en oxfordsko!
  Jag skulle ha jeansshorts, en svart lös skjorta och nåt blaffigt halsband till. Och gärna ett glas vin på en uteservering i Florens i ena handen :)
  Och jag har storlek 39.

 3. Det är en Oxford-modell och jag har stl 38.
  Jag har alltid gillat kontraster, jag skulle ha ett par vita strumpbyxor och sedan en svart och vit-randig klänning med korta ärmar. Sedan en turkosblå eller orange cardigan till. Och uppsatt hår med massor nålar och flätor :)
  Ha det!

 4. Hej! Oxford-sko! Och jag har storlek 37 (ovanligt va).

  Jag skulle matcha dem till ett par beiga byxor (tävlar du ut sånna också eller måste jag gå och köpa ett par?) för jag har börjat gilla den här nya trenden som verkar vara att matcha ljusa färger ihop (dessutom tycker jag att det blir för stark kontrast att bära svarta jeans till dessa vita skor).

  Jättefina skor!

  Ha det bra!

 5. 1) Stl 38
  2) X

  Jag skulle ha på mej snygg-skorna till min fina jeanskjol med volanger, den slutar precis nedanför knäna. O till det en vanlig enkel svart topp o ett par färgglada (röda eller turkosa eller oranga) ganska korta (fast inte ankel-korta) strumpor. O vips så är jag kalas-redo!

 6. 1. 38
  2. X- Oxfordsko

  Jag skulle med stolthet bära dessa skor tillsammans med jeans i perfekt blåsliten nyans. Uppvikta till ankeln såklart, så man ser de fina skorna ordentligt. Till det skulle jag bära en enkel grå collegetröja och en röd, mönstrad scarf i håret.

 7. Hej här kommer mina svar.
  1. 39
  2. Oxfordsko

  Jag skulle styla dessa skor med ett par tajta jeans upprullade till ankeln. Till det ett snyggt enfärgat svart linne och över den min beiga korta mc jacka. Toppat med en härlig mönstrad skarfs.

 8. Åh, som jag letat efter de perfekta vita Oxfordskorna.

  Svar: Oxfordskor, storlek 38.
  Älskar gubbskon och skulle bära dem till vita eller färglada strumpbyxor och kjol. Pennkjol eller en klockad modell. Upptill skulle jag ha en enkel topp/blus. Och så klart håret i en guppande hästsvans. Inspirationen skulle vara en kväll på en norrländsk dansbana under glanstiden. Solen aldrig går ner och musiken och glädjen står i centrum.

 9. 1. storlek 36

  2. Oxford-sko

  3. Jag skulle bära dem tillsammans med mörkgrå tunna strumpor och en svart eller mörkblå preppy klänning.

 10. 1. 37
  2. Oxford-sko
  3. jag köpte ett par ljusröda jeans i fredags som är lite korta i modellen vid byxbenet.
  Dessa skulle jag match med skorna och ett spetslinne som är vidd i modellen i benvit jag älskar.
  Har inte superkoll på mode utan brukar använda sådant jag gillar. Men jag tror det skulle bli riktigt snyggt.

 11. Svar: Oxfordsko, storlek 37. Jag skulle klä mig ett par svarta kostymbyxor som är lite mer stuprör, vit trekvartsärmad t-shirt och över den skulle jag ha en jeansskjortväst, snyggt längre halsband, klocka, uppsatt hår i en stor knut och rött läppstift! Det tror jag skulle bli jätte snyggt nu till våren!

 12. Jag skulle bära vita jeans avklippta ovanför anken. En gul t-shirt med rund ringad hals. Till det mitt stela guld halsband. Håret lite rufsigt och sen är jag redo för en sväng på stan. Avrundar sedan i parken på vägen hem så barnen kan somna gott! Svar: Oxfordskor, strl 38.

 13. Så fort vädret tillåter skulle jag vara barbent (inte jättesnart, jag vet. Men jag längtar!) med rak, svart kjol som slutar strax under knät och har plats för en gigantisk gravidmage (får en bebis i slutet av maj) en instoppad vit, ärmlös blus i vävd bomull med hålbrodyr vid ringningen (och knapar i ryggen, uppknäppt nertill så magen får plats), en tunn, stickad marinblå ullkofta och milt orangerosa naglar. Så vill jag se ut i vår!

  Skorna kallas för Oxford-skor och på mina fötter passa storlek 39 bäst.

 14. Dessa skulle jag vilja styla med en klassisk vit skjorta i lite större modell, tillsammans med ljusa upprullade 501:or och ett tunt läderbälte i midjan. Jag skulle matcha skorna, jeans och skjorta med en solkysst hud. Less is more, right?

  Skorna är en Oxford-sko och jag önskar mig storlek 38

 15. O! Med dessa snygga hadde jag vågat att komma till kontoret i mina sköna jeans som sjunger på sista versen. Till det får det bli vit t-shirt, korallfärgad kavaj och min lilla enkla guldstjärna runt halsen.

  1) 38
  2) X. Oxford-sko

 16. 1. Storlek 38.
  X) Oxford-sko.

  Mina jobbarkläder är Landstingets fantastiskt fula och oformliga vita ställ (som för övrigt dolde cirka 7 månader av min graviditet pga av sin oformlighet). Jag älskar att ha snygga skor för att överleva i korridorerna. Jag skulle glida fram där med upprullade byxor så att man får smalna av dem lite, upprullade ärmar på blusen (a.k.a bussarongen), ett stetoskop runt halsen (för gud hjälpe om man råkar ha ett för långt halsband) eye-liner, och tuperad hästsvans. Om det är fredag så åker banne mig lite läppstift på för att chocka i fikarummet.
  Tack för din fina blogg.

 17. Oxford-sko
  Stl 41
  Mina nyköpta, halv-tighta smuggling blå-jeans, grön-blommiga tunikan som jag spanat in på affären men inte köpt än,snö-armbanden i läder

 18. – Oxfordsko
  – Stl 39

  Jag skulle bära dem till grönt och en massa mönster.
  Gärna till en klänning från Marnis samarbete med H&M, så att det härliga mönstret i klänningen kan dölja lite av min post-gravida kropp.

  Tänker att den vita promenadskon väger upp i sin soberhet den mönsterexplosion jag planerar för resten av kroppen.

  Så här ska det se ut:
  http://vackrakladerochannat.blogspot.com/2012/02/om-en-skotavling-och-mina-varklader-ha.html

  Jag tänker promenera bort mitt gravidfladder och gör det helst i promenadskor, ej gymnastikskor.
  Eccos skor är sköna, och oxfordmodeller är snygga.

 19. – Oxfordsko
  – Stl 39

  Jag skulle bära dem till grönt och en massa mönster.
  Helst en klänning från Marnisammarbetet med H&M, med mönstermix för att dölja det värsta postgravidfladdret.
  Det blir en fin avvägning till det gröna och mönstrade tänker jag, med vitt lugnt sobert nere på fötterna.
  Så här fint ska det vara: http://vackrakladerochannat.blogspot.com/2012/02/om-en-skotavling-och-mina-varklader-ha.html

  (Jag ska promenera mig tillbaka i form i vår, Ecco-skor känns som ett bra alternativ eftersom jag inte är så förtjust i gymnastikskor.)

 20. Hej,
  Jag svarar Oxford-sko och har stl 38.
  På jobbet skulle jag ha dem till ett par svarta smala ankel korta byxor, en vid t-shirt eller skjorta med kavaj (bank).
  Till vardags skulle jag hotta upp liknande plagg med pastellfärger.

  Tack för en inspererande blogg!!

 21. 1. Storlek 37 i skor ja
  2. Oxford sko
  Jag skulle ha ett par enkla jeans/byxor som inte tar någon uppmärksamhet från skorna, en enfärgad tröja och min kavaj, som säkert är sjukt omodern, men jag gillar ju den, och så en scarf till det…

 22. 1. Strl 37
  2. Oxfordsko
  3. Vacker solbränna, utsläppt hår, stolt gångstil och en vit klänning med ljusrosa-tryck som jag, nu efter 3 år och en viktnedgång på 15 kilo, äntligen får på mig igen!! Som jag kämpat i träningslokalen lovar jag att njuta av sol, skor, klänning och min ny/gamla mammakropp.

 23. 1. Strl 36
  2. Oxfordsko
  3: Jag skulle ha dem till ett par knallturkosa snäva chinos, vit snygg t-shirt och en drös tenn/läderarmand i vitt, orange och turkos runt handleden.

 24. Åh, jag trodde jag hade missat sista datumet för att tävla men det hade jag inte! Kände att jag inte kunde svara direkt då jag lässt inlägget eftersom jag ville klura lite på vad jag skulle ha till dem. Det var dock inte lätt, jag tycker nog att skorna passar till det mesta. Jag är en sådan person som förälskar mig i ett par skor, köper dem, använder dem till allt tills de går sönder. Just nu använder jag ett par naturfärgade ”Amanda” från Kavat (när det är riktigt kallt har jag dock ett par andra skor) som jag köpte förra hösten. Ska jag välja något att ha på mig till de fina skorna så får det väl bli mina tighta favoritjeans, en pastellig t-shirt och en glest stickad svart bomullströja som maskerar gravidmagen som kommer att vara av praktstorlek i vår, löst uppsatt hår samt favoritsilversmycket runt halsen.

  Och så svaret på frågorna:

  1. Storlek 40
  2. Oxford-sko

 25. 1. Storlek 38
  2. Oxford-sko

  Efter att jag desperat försökte köpa av dig dina fantastiska leopardskor, har jag tyvärr inte hittat några andra att bli hopplöst förälskad i. Förrän NU!
  Dessa skulle jag nog kunna bära till det mest men eftersom jag är en jeanstjej måste jag säga jeans. Ett par slitna, blå som är lite uppvikta och gärna ett par bruna ben som kikar fram. Till det en enkel t-shirt i nån fräsig färg och en skinnjacka. Klart å betalt!

 26. Skriv din kommentar här!
  Åhh justa skor!!!
  Jag hade gärna haft dessa vita Oxford skor i stl 38 tillsammans med ett par ankelkorta jeans Och nån snygg slapp vit t-shirt. Pricken över i: et hade vart ett par solbrillor till :)

 27. 1. Storlek 40
  2. Oxford sko
  3.Jag skulle ha dessa till chinos i ljusare färger. Till det skulle jag ha linnen i vitt och ett långt silverhalsband. Läpparna skulle vara korallfärgade till ett i övrigt naturligt sminkat ansikte. Kommer att köra med pilotisar och varva med knut i håret och lös fiskbensfläta. Sist men inte minst skulle jag fullända looken med ett leende vilket min 4-månader gamla son hjälper mig med hela tiden-varje dag!

  Mina fötter har mystiskt nog vuxit en storlek (hmm kan det vara graviditeten?) så jag behöver uppdatera skogarderoben och dessa var sjukt snygga!

 28. Oxford-sko stl 38
  På jobbet skulle jag ha svarta tighta ankelkorta byxor en färgad vidare t-shirt och kavaj (bank).
  Till vardags pastell färgade byxor och en vid topp;).

 29. 1. 39
  2. Oxford-sko
  3. Till min standard-mammaledig-outfit, pyjamasbyxor å oversize t-shirt… hmmm… Nja kanske inte, för att hedra skorna skulle jag pressa på mig ett par stuprörsjeans. Inte bara gubben skulle glädjas att se mig komma ur pyjamasbyxorna vill jag lova!!!

 30. 1. 37
  2. Oxford-sko
  3. Wow. Underbara sko! Jag skulle ha dessa till ett par schyssta stuprörsjeans, en oversize t-shirt och ett par riktigt stora örhängen! Kommer även ha mina pilotbrillor till.. Klockrent ;)

 31. 1. 39
  2. Oxford-sko
  3. En svinkort svart klänning från Altewai.Saome med öppen rygg. Och en stram hästsvans med lite tupperad sidbena till det. Samt guldaccessoarer.

 32. Vilka underbara! Jag är en 37a och de är ett par oxfordskor. Jag skulle ha dem på mig dem när jag lämnar in min kandidatuppsats i vår, tillsammans med vad som helst egentligen (för jag hade varit så stolt och glad ändå i mina nya turskor) men allra helst lite uppvikta jeans och äppelgrön kofta. Det doftar vår och grönt gräs när jag ser dem.

 33. Så snygga skor! Vill gärna vara med och tävla!
  1. storlek 37
  2. X. oxford-sko
  Älskar me & i kläderna så jag matchar skorna med, funky pants och blouse with dragonfly! Vinner jag skorna, får det bli min nästa beställning!

  Kram kram Maria

 34. Jag har storlek 41 och det är en Oxfordsko. Jag skulle dra på mig mina nya rosa taighta jeans till dem och en lössittande t-shirt med uppkavlade armar samt ett par klassiska ray-bahn:)

 35. Åh jag känner våren i hela min kropp:) Men mitt liv för tillfället kräver enkla lösningar. Det blir ett par vita, upprullade jeans, fantastiska turkosa strumpor, linne och en skjorta som kofta, lite slarvigt nerstoppad på ena sidan. Långa halsband så klart. Klar:)

  Skon är en oxford och jag har storlek 39.

 36. En sån här Oxford-sko skulle jag ha tillsammans med mina svarta jeansshorts med hög midja, en löst sittande färgglad t-shirt, håret i en knut, snygga solglasögon och ett par schyssta strumpor. Eller svarta tighta jeans och en ärmlös skjorta och strumpor i en glad färg som syns mellan skorna och jeansen. Drar en 39a i storlek!

 37. Åh det har knakat o brakat, brakat o knakat innanför pannbenet på mig för att komma på en riktigt bra outfit. Tomt har det varit. Ända tills igår när jag dragit ner en låda från mammas vind med gamla kläder från henne och hennes systrar. Hittade en grann mörkblå kjol. Klockad och alldeles fantastiskt fin. Där i lådan låg också en halv genomskinlig vit blus med lite broderad, typ virkad, v-ringning. Till min stora glädje (och efter två barn) passade de alldeles perfekt. Tänk 50-60tal. De andas lite Grease faktiskt. En toppen outfit i vår iaf. Bortsett från….skorna. Jag skulle bli överlycklig. Och mina fötter lika så.

  O så svaret.. Oxford. 36:a!

 38. Det är en oxford-sko. Jag skulle lägga undan dem till en varm sommardag och styla med en enkel klänning, flätat hår och panamahatt. Glömde skriva skostorlek i förra kommentaren: 37.

 39. Det är en oxford-sko. Jag skulle lägga undan dem till en varm sommardag och styla med en enkel klänning, flätat hår och panamahatt.

 40. Hej hej!
  Skostorlek 39, skönheten kallas oxford-sko och jag skulle vilja strosa runt med dom i en grön randig lång sidenklänning med påfågelmotiv (Marni, H&M). Det skulle kännas så underbart rätt och jag skulle få slippa ta på mig mina enda fin-sommar-skor som jag dragits med senaste 3 åren eftersom jag pluggar och csn inte stödjer sommarflörtar!

 41. 1, jag har storlek 36. 2, dessa små skönheter är en oxford-sko. 3, Jag skulle ha dessa till min vardagsuniform…svarta snortajta jeans, lack-tshirt (har hittat väääärldens finaste) och stor svart kofta. Till fest skulle jag använda dem till kort svart a-linjeskuren spetsklänning med långa ärmar.

  Hoppashoppas :)

 42. Ja du Cecilia, jag ska i vår stajla den supersnygga oxford-skon med det min nyförlösta mage kommer att få plats i! Vilket antagligen kommer bli ett par pösiga chinos eller en knälång vippig kjol – vilket som får de vara generösa i midjan så dallret får plats i alla fall! Jag har storlek 39 nuförtiden, tre graviditeter har gjort mina fötter större!

 43. 1.Jag har storlek 40 och 2.skon är av typen oxford-sko, påminner lite om broguessko som är min favorittyp av skor. Gillar denna skarpt!
  Till denna skulle jag ha ett par gröna twilljeans som jag såg på Lindex nyss, en randig top som går i vitt och marinblått och jeansjackan. Till det tussilago, fågelkvitter och solvärme på näsan! :-)

 44. Åh, helt fantastiskt snygga!
  1. Stl 38
  2. Oxford-sko
  Jag skulle styla dessa med ett par ankelkorta vita jeans och en silvrig topp. Till detta skulle jag ha en stor herrklocka och massa fina armband i härliga färger. Känns fräscht nu till våren!

 45. Snygga skor!
  Har storlek 37 och det är en x.Oxford-sko.
  Jag skulle ha ett par ljusa, löst sittande jeansshorts och en färgglad skjorta.. Kanske en hatt som pricken över i:et!
  Kram och tack för en bra blogg!

 46. 1. 38
  2. Oxford-sko
  Jag tar nog på mig min gråa sköna sådär-snyggt-urtvättad t-shirt, ett par jeansshorts, pilotbågar, ett par lösa strumpor till det o skorna såklart!
  Tack för en toppen blogg!
  /Michaela

 47. Oxford och jag är en storlek 39!
  Jag har opererat ryggen nyligen och kan således inte piffa upp mig med klackar i vår och sommar, men vem behöver det när dessa finns?! Tänker mig lite ankelkorta, lätt upprullade, jeans och en enkel slapp vit t-shirt, en ordentligt stor men lätt sjal i starka färger och ett par klassiska ray-bans wayfares. Hej hej varmare årstid!

 48. Strl 37
  Oxford sko

  Jag skulle matcha med färglada jeans, overzise T-shirt och vår Brio go….Skruttis ska ju inte behöva vara hemma när Mammi hennes gör succé i nya skor stan;)

 49. 38, Oxford-sko. Skulle förmodligen ha på mig samma gamla vanliga vardagslook med jeans och en tröja när jag springer fram och tillbaka till dagis för att hämta under föräldraledigheten. Men skorna de skulle vara varje dags lilla vardagsglädje.

 50. Efter chockbesked om att vi väntar barn är följdfråga ett -Jösses, hur ska jag kunna bli mamma? Och följdfråga två (som också känns högst relevant) -Vad tusan kan man ha på sig när man är gravid? Nog skulle ett par Oxfordskor i storlek trettiosju kunna matcha kulan väldigt stiligt.

 51. 1: 37
  2: Oxford-sko
  3: Jag hade stajlat dem med vita ankelkorta jeans, en vit t-shirt med fin rundringning (kanske lite lite see-through så att jag kan ha en vit spets-bh under som syns igenom lite grand) och min älskade svarta mc-skinnjacka från acne. Vid sol hade jag burit mina club-master och vid moln hade jag dragit på mig en vit skinnkepa!

 52. Strl 39, Oxfordskor.

  För att jag tar STUDENTEN (ahhhh…) i juni och inte har några skor eller klänning, och allt är ju så dyrt! Ett par supersnygga studentskor som jag skulle kunna använda efteråt vore helt ultimat! Jag skulle först styla dem med en vit studentklänning och studentsånger, sedan skulle jag matcha dem med blommiga klänningar och scarfes i håret!

 53. Dessa supersnygga Oxfordskor skulle passa perfekt på min resa till Lissabon i vår!
  Bruna ben, grå, knälånga jeansshorts och en vit skjorta så klarar jag både dag och natt utan att behöva svida om!
  Gärna storlek 41
  Jag är varken mamma eller att planerar att bli det inom snar framtid men älskar att titta in på din blogg!

 54. Hej hej!

  1. stl. 39 i skor
  2. Skorna kallas Oxford-shoes :-)
  3. Jag skulle bära dessa skor till mina svarta silkeschinos, cremevita transparenta volangblus (med en svart spets-bh under) och en sliten ljus jeansjacka över. Denna outfit skulle jag komplettera med mina snygga svarta retrobågar och färgglada naglar så fort den efterlängtade våren behagar tittar fram.

  Vänliga hälsningar Anna

 55. 1. 36
  2. Oxford-dojjor
  3. Eftersom jag är jeansgalen så skulle jag bära dessa till ett par jeansblåa stuprör och en jeansskjorta i nån ljusare nyans. En militärgrön, kortare parkas skulle jag slängt på mig om jag skulle gå ut! Ett snyggare alternativ till converse!

 56. 1. Skostorlek 37
  2. X Oxford sko

  Dessa är SÅ fina och tänk dig vilka snygga vårskor till all pastell där ute (klänningar, uppkavlade byxor, shorts, kjolar)… Jag gillar! Och jag som är mörkhyad (Afrikan), wow vilken POP med vita skor :-)

  Nu gråter min studenthjärta en aning då jag tyvärr inte direkt har råd att köpa en massa kläder. Så jag tävlar och tävlar OCH tävlar (som alla andra) och hoppas på ett mirakel!!

 57. Det är en Oxford-sko som skulle passa mig perfekt i stl.37. Jag skulle ha den till ett par enkla, mörka, smala jeans, med hög midja & förmodligen en vit topp, enkelt smink & håret i en tofs. Allt för att blickarna ska dras åt de finfina skorna!

 58. 1. Skostorlek 39
  2. X Oxford-sko

  Så fina! Har spanat in dem till tidigare och skulle ha dem till allt. Tex smala jeans och enkel jumper el stor skjorta, sommarklänning eller kjol i alla dess former. Är också snyggt att ha dem till ett par upprullade herrbyxor typ chinos. Tja, de skulle helt enkelt passa till de mesta i garderoben :)

 59. 1. Storlek 41
  2. Oxford-sko
  3. Jag skulle ha dem med smala, rätt bleka, jeans, linne och stor kavaj. De skulle göra alla här inom universitetsadministrationen gröna av avund!

 60. 1. 37
  2. Oxford-sko
  3. Jag skulle bära dom till en oversize kavaj med ett lite löst svart linne och ett par shorts i mocka eller kanske en galet vårig neonfärg. Skulle känna mej helt fabulös!

 61. 1. 39
  2. Oxford
  3. Jag skulle använda dem när jag är på jobbet (som är en av sveriges största myndigheter). Där behövs det lite snygga detaljer som får pigga upp en annars ganska vardaglig tjänstemannaoutfit. Jag skulle ha dem med ljusa stuprör (modell lite kortare) och en blus i någon vårig färg. De matchar då perfekt med mitt tjänstekort som hänger runt halsen ;)

 62. Hej,

  1. Strl 39
  2. Oxford-sko

  Till de här underbara skorna skulle jag ha på mig smala jeans i en ljusare tvätt, en vit prasslig lite skrynklig oversized blus, ett stort silverhalsband och en bred slät silvercuff. Åh så snyggt och fräscht att möta våren i……

  Kram och tack för en härlig blogg/Catarina

 63. Oxford-sko
  Stl 37

  Skulle matcha dem med en svart klänning, färgglad kofta tex röd eller gul samt svarta strumpbyxor och en cognacfärgad väska till.

 64. Hej Cecilia!

  1) stl 38
  2) Oxford-sko

  Jag skulle ha skorna med mörka stretch-jeans som är liite uppkavlade. Till det skulle jag ha en mörkblå, genomskinlig skjorta med vita prickar och ett kortare, men tjockt flätat halsband i oxiderat silver.

  Tack för en utomordentlig blogg!

  Kram/ nella

 65. Strl 39
  Oxford-sko
  Jag skulle ha skorna till:
  -Smala, gärna lite upprullade jeans-en trevlig halv transparent blus och skinn/mocka jacka
  -tights ,oversizeskjorta och kofta
  -eller..”70-tals-jeans” ,blus och knytkofta(gärna ngn slags huvudbonad till;)

  Hoppas på tur/ kram Karro

 66. Hej!

  1: Strl 37
  2: Oxfordsko

  Jag skulle ha skorna med grova, grå strumpbyxor, en svart, tight klänning till mitten av låret och en ny, halvlång kofta i ljus pastell med vita prickar.

 67. Hej Cecilia!
  Vilken supertävling!

  1. Strl. 37
  2. Oxfordsko
  3. Jag skulle ha dem med ett par tunna färgade (cerisa) strumpor, vita jeansshorts och en orange ärmlös slapp skjorta.

 68. skon är en oxford-sko och jag skulle bli överlycklig om jag van en i stl 38.

  Till dessa underbara skor skulle jag bära en naturvit klänning, brun kofta och bruna strumpbyxor och en brunmönstard/blå sjal sjal samt trenchcoat.

  Nu håller jag tummarna!

 69. Svar: Oxford-sko
  Jag har strl. 38.

  Jag skulle matcha dessa med marinblå chinos som är avsmalnande nedåt och med ett litet lätt uppvik. Till det den där perfekta vita skjortan, flätat bälte i brunt i midjan & brun väska med gulddetaljer (och kanske en scarf hängandes på väskan). Sen en slarvig hästsvans och relaxad attityd till det! :-)

 70. Skriv din kommentar här!
  Hej
  1.stl38
  2.oxfordsko

  Jag ska om fyra veckor få en liten bebis. Har mått ganska uselt under graviditeten och känt mig nere och deppig och inte orkat bry mig om mode alls, fast att jag varit klädmodell och har en helt egen Walk in closet fylld med kläder. Så därför tycker jag att jag är värd att vinna skorna så jag kan komma igång och styla mig igen och bli den tjej jag egentligen är.
  Tack för en trevlig blogg.
  Kram Victoria

 71. Oxfordskor stl. 40

  Jag jobbar med form och design men är totalt värdelös på mode – och skor kan jag aldrig hitta. Bläää

  Men dessa var jätte söta och skulle passa perfekt till en vitsöt klänning med ett häftigt skärp i midjan…

 72. Oxfordskor och storlek 38.

  Jag skulle matcha dem till mina ” scrubs” (sjukhuskläder). :) Dom ser sköna ut att gå runt i och så slipper man foppatofflorna.

  Din blogg förgyller dagen!

 73. Helt fantastiska skor! :)

  1. Storlek 40
  2. Oxford-sko

  Jag skulle bära en svart plisserad kjol, svarta strumpbyxor och en svartvitrandig top. Eller en beige kjol, svarta strumpbyxor och vit skjorta. Och roliga assocearer till! :)

  Skulle vara helt underbart att vinna dessa skor, lyxigt för vilken småbarnsmamma som helst med liten föräldrapenning! Kramåhej!

 74. 1. Jag har storlek 37
  2. Det är en Oxford-sko

  3. Jag är ingen klänningsmänniska men vann jag dessa skor skulle jag nog köpa mig en riktigt fin röd, knälång klänning med lite större kjol och bära dessa på någon härlig grillfest i sommar! Mitt hår är naturligt vågigt så jag skulle bara ha det utsläppt. Enkelt, snyggt och stilrent.

 75. Hej!
  Oxford sko och jag har storlek 37.

  Jag skulle ha dem till min röda klänning i 40/50-talsstil, eller till smala färgglada jeans och en vit skjorta på jobbet med snygga accesorarer till.

 76. 1. Stl 39
  2. Oxfordsko
  Eftersom jag är gravid så är det platta skor som gäller för mig. Perfekta skor på kontoret till en sval blommig klänning. Eller jeans, vit blus och ett stort färgglatt halsband! När inte kläderna sitter som dom ska är det accessoarerna som får lyfta min look:)

 77. 1. Storlek 37 (37,5)
  2. Oxford-sko

  Jag skulle ha dessa suveräna skor med ett par jeansshorts, bara brunbrända ben, en lös vit t-shirt och ett snyggt halsband. Håret skulle vara slarvigt uppsatt i en knut. Och blir det kyligt ute, tar jag på mig en vit stickad tröja. :)

 78. 1. Storlek 36
  2. Oxford-sko
  Jag skulle styla dem med ett par uppvikta boyfriend jeans och en slapp vit t-shirt. Skorna lyfter hela outfitten :)

 79. 1 Stl 38
  2 X Oxford-sko
  Jag skulle ha min ursnygga svarta pennkjoll och en liten svart blus med vita prickar på. Locka mitt röd/orange hår och på med rött läppstift så blir jag en riktig 50-tals pingla!

 80. 1. stl 39
  2. oxford sko
  3.Jag älskar kläningar (en förebild är Zooey Deschanel) Jag har en garderob full med dem men jag använder de sällan då jag är lite feg. Men det här året ska jag använda mina kläningar. Skorna skulle jag matcha men en blå klänning med vita prickar, svart kappa och en mörkblå clutch.

  tack för en fin blogg.

 81. 1) stl. 38
  2) rätt svar X Oxford-sko
  Ja sen skulle jag ha på mig en röd volang klänning till.
  Med dessa snygga skor skulle de var pricken över i-t.

 82. Oj, vilka snygga skor!

  1. Storlek 41
  2. Oxfordsko
  3. Så fort slasket lagt sig och det är koscher att använda vita skor (snart, hoppas jag?) skulle jag matcha dessa med en svart vippig kjol, strumpbyxor (svarta eller vinröda) och en vit blus eller min favorit t-shirt med Ramones-tryck. Uppklätt eller nedklätt. Älskar dom och håller tummarna!

  Tack för en bra blogg!

 83. Storlek 39
  Oxford-sko

  Chinos, tunnare finstickad tröja, snygg väska, cool frippa. Och voila! Snyggare vårlook får man leta efter ;)

 84. 1. str 37
  2. Oxford sko

  Jag skulle matcha med höga mörka uppkavlade jeans, färglada strumpor och instoppad uppknäppt skjorta, lite kill-preppy helt enkelt;)

 85. 1. 38,5
  2 oxford sko
  3. Det jag först ser framför mig är att ha dom till en vit, till knät-lång, löst sittande skjortklänning i linne med skärp i samma material i vitt, hängande på höften. Små ankelkorta vita strumpor med fin spetskant att bryta det herriga med. Ett kort,kraftigt halsband i ärgad guldfärg. stor klocka i guldfärg och min Longchamp canvasväska från våren 11 med gula blommor på vit botten och svart läderhandtag, och pricken över i:et; svarta ”kattögda”solglajjor! Hoppas bli coolaste morsan i stan;)

 86. 1. Storlek 38
  2. Oxfordsko

  Åh vilka underbart fina skor! Jag blir vårpirrig bara jag ser dem.
  Jag skulle matcha med en blommig klänning med halvsexig rygg alexa chung style. Och så ett par gulliga strumpor till.

 87. Åh vilka grymma skor! De måsta jag ha!

  1. Strl 38
  2. Oxford-sko

  Jag skulle matcha dem till våren med ett par pastellfärgade (förmodligen mintgröna) upprullade chinos och en svart lös skjorta.

 88. 1.) 38
  2.) Oxfordsko

  Skulle matcha dessa godingar med ett par tighta uppvikta beige byxor (alternativt en riktigt klar färg) med en vit skir skjorta och en cognacsfärgad väska.

 89. Hej!
  Skonr 38
  Oxfordsko

  Jag skulle ha på mig dessa skor en varm sommarkväll m en löst sittande gammelrosa, knälång klänning m lite spetsdetaljer och en stråhatt på huvudet:)

  Tack för en fin blogg!

 90. 1.) 38
  2.) Oxfordsko

  Skulle matcha dessa godingar med ett par tighta beige byxor (alternativt en riktigt kar färg) med en vit skir skjorta och en snygg cognacsfärgad väska.

 91. 1. 38,5 (Eller 38)
  2. Oxford-sko

  Vilka fantastiska härligheter till skor! Jag ser framför mig en tunn, skön shortskostym i ljus beige med ett mjukt linne under och kanske en liten ankelstrumpa i vit spets i skorna. Förstå vilken sommarkväll!

  Kram
  Caroline

 92. 1) Skostorlek 41
  2) Oxfordsko

  Eftersom jag är lång (185 cm) så kan jag tyvärr sällan briljera med high-heels (så tråkigt by the way!). Att hitta snygga lågklackade skor är inte lätt, framförallt inte i roliga färger. Dessa ursnygga vita skor skulle jag matcha med ett par tajta jeans i en knallig färg, helst grönt. Till det en enkel vit T-shirt och en marinblå blazer med uppvikta ärmar. Stylat med massa guldiga smyckes detaljer. På en gång blev vitt inte bara vitt utan – tja, vitt helt enkelt!

 93. 1. 38
  2. Oxfoord-sko

  Tänkte ha dem på jobbet. Mellangrå, lätt utsvängda kostymbyxor i ylle och kanariegul, transparent blus med långt pärlhalsband. Lite 1922 möter 2012.

  Jenny

 94. Oxfordskor.

  Jag har som nyårslöfte att inte bära så mycket svart och grått hela tiden, och för tillfället har jag bara svarta skor till vardags. I vår skulle därför dessa godingar få liva upp min (och kanske även mina kollegors) vardag på myndigheten där jag jobbar och matchas med mycket annan färg.
  Sen till sommaren har de hunnit bli lite lagom slitna och passar utmärkt till jeansshorts och långa brunbrända ben.

  Om det blir aktuellt, har jag storlek 39.

 95. 1) 37.
  2) Oxford.
  3) Definitivt helvit styling; Acnes Popjeans i färgen White Optic, urtvtättad killt-shirt (vit…) och en vit blazer, typ COS el Lindex (tänk Stellla McCartney SS12). Starkt rosa läppstift till. Volià!

 96. Oxford-sko
  Min storlek är 40.
  Just nu har jag Kavats Amanda skor, vintern har gjort dem hängiga och vissna. Mina fötter kan behöva omtanke i form av Eccos fantastiskt fina sko. Dessutom är jag student och fattiglapp. Kram Sanna.

 97. 1) 38,5 (är de stora i storleken blir det 38, är de små blir det 39)
  2) Oxford-sko

  Skorna skulle vara perfekta att ha som finsko när vi seglar på sommaren. Att ta på sig när man går i hamnen istället för mina gamla Docksides. Då viker jag upp mina mina tajta, röda jeans, tar på mig en blå/vitrandig rugbytröja med ljusblå skjorta under. Är det kallt (som det oftast är i svenska hamnar på kvällen) blir det kort mörkblå lumberjacka med fleecefoder på det. Varma kvällar blir det min favvoklänning – en röd gammal kortärmad piké-klänning från Tommy Hilfiger. Visste du om att man egentligen endast får bära röda byxor på sjön om man har korsat ekvatorn? Det har jag inte men har röda byxor ändå. Skorna får säkert inte godkänt att gå med på båten heller av nogranne maken (endast sulor som är mjuka och inte ger märken samt som man ej halkar med – Sebago Docksides). Men i hamnen skall jag sprätta!!!! Så härligt vardagstrotsig.
  Tack för en bra blogg!

 98. Shit vad snygga! Oxfordskor är det så klart och min skostorlek är 38.

  Det poppar upp mängder av outfits i huvudet till de där läckra skorna. Men i vår hade jag velat ha ett par tvättade svart/grå jeans, en tunn tunn vit lite för stor skjorta och kanske även en svart figursydd kavaj till skorna. Till det här skulle jag bära min CK klocka, nedsläppt hår och om solen tittar fram (hoppas!) ett par läckra ray ban solglasögon. Enkelt men hur snyggt som helst.

  Hoppas du har ett par skor i min storlek ;)

 99. Oxford, stl 36

  Underbart coola och lätta att styla till både beige chinos, lite lätt upprullade eller cigarettbyxor och ett kvinnligt linne.
  Dessutom är det ett plus att de är sköna att gå i när man går och står mycket på jobbet, eller leker med barnen på vägen hem från skolan

 100. 1.38
  2.oxfordsko

  Jag skulle dra på mig dessa godingar med ett par svarta, något korta, cigarettbyxor ett vitt lite löst linne en bombarjacka, en snygg hatt och våren!
  Kram

 101. Hej!
  1) stl.38
  2) X Oxford-sko

  Älskar den naturfärgade trä-sulan och att skon är vit. Dessutom är en skön sko obligatorisk till alla våren promenader.

  Jag skulle satsa på vita jeans, vit linne-skjorta, brunt skärp, min underbara trenchcoat i klassisk beige och brun väska. Varmare dagar; ljusa jeans-shorts, grå t-shirt, beige mockajacka, mörkblå väska.

  Kram!

 102. Oxford! Bland de snyggast skorna som finns. Hade ett par svarta som jag sparade ihop till på gymnasiet som jag levde i flera år, sulade om och lagade tills jag var tvungen att inse att de var bortom all räddning. Kanske kan dessa bli mina ny älsklingar!

  Jag gillar när herriga Oxfords dressas lite romantiskt, halvlång blommig klänning, långt halsband och utsläppt hår och med en clean herrkavaj för att knyta ihop looken!

  Jag är en knepig 39,5. Tror du är bekant med det problemet :) En stor 39 eller en liten 40!

  Härlig tävling Cecilia!

 103. Så coola! Jag skulle ha dem till svart kjol & svarta strumpbyxor så att de syns ordentligt. Upptill ljust linne och transparent långärmad tröja med ett maffigt halsband. (strl 38)

 104. Vilka snyggingar!
  Stl.39
  Oxford

  Jag skulle styla dem med vårens fina pasteller för att komma ur den mörka årstiden. Turkosblå kjol med ngn snygg ljusblå tischa!

 105. oxfordsko.
  storlek 38.

  jag skulle ha dom till jeans jeans jeans…
  jag är extrem jeans fantast så mina favorit jeans skulle gå extremt bra till ett par sådana här ! :)

  (inte om det vore för det skulle skulle det vara extrem trevligt att någon gång vinna en tävlig här, så många gånger som jag har försökt :P )

 106. 1. 38
  2.oxfordsko
  Jag skulle dra på mig dessa godingar med ett par svarta, lite korta, cigarettbyxor, ett par färgglada strumpor ett vitt snyggt linne och en svart bombarjacka, en tjusig hatt och våren!
  Kram, Sara

 107. 1. 40
  2. oxford-sko

  jag skulle varva dom me mina converse (student) till i princip allt! tänk leopardtighhts, armybyxor, sammetstights å mina älskade stickade tröjor i alla material och tjocklekar! riktigt lätt att missmatcha med, vilket ger den finaste outfiten. tänk dagisbarn :)

 108. Oj vad svårt att komma på hur jag skulle klä mig till dessa snygga skor. Om jag ska gå på min första tanke så säger jag chinos och tunnstickad tröja.

  Jag har strl 38 och skomodellen heter Oxford.

 109. Wow, dessa fräscha raringar skulle jag mer än gärna bära till alla typer av olika denimplagg; slitna, oslitna, skinny & baggy, shorts & skjortor! I love denim & vad är snyggare än vita oxford skor?!
  Stl.38 har jag förresten! :-)
  Hoppas jag vinner, då är våren räddad!

 110. 1) Stl 38
  2) Oxford-sko

  Jag skulle ha på mig ett par blå jeans med en vit lite längre tunika en svart kort öppen kavaj med ett långt silver halsband och en stor svart fjärilsring på höger långfinger.

 111. 1. stl 39
  2. svar Oxford-sko

  Jag skulle använda dem i vår till mina nyinköpta blåa gravidjeans som jag skulle rulla upp lita så ankeln syns, till det skulle jag bära ett vitt linne och antingen en härlig lite längre kofta i brunt eller beige, eller en trench (öppen då, eftersom magen kommer vara i vägen). Skulle även gärna matcha det med en vit sidenskjorta.

 112. 1) det är en Oxfordsko
  2) strl 39

  Dessa skulle jag matcha med ett par härligt klargröna chinos ( aningen tajtare modell). Till detta skulle jag bära en mönstrad tubtopp ( antagligen blommotiv när jag tänker vår) och sedan toppa allt med en gråvit kavaj (modell längre)- vårigt,stajlat men ändå lagom och lite nedtonat på något sätt!!

 113. 1. storlek 38
  2. oxfordsko

  jag skulle ha dessa skor till en cigarettbyxa och en mintgrön löst sittande t-shirt som är lite genomskinlig. till detta en klocka modell större samt min tunna halskedja med bokstaven c som jag bär varje dag.

 114. Åh tjusiga! Vore grymt att ha så snygga skor som samtidigt är så sköna.

  Det kallas oxfordskor och jag har size 40.

  Jag skulle bära det till en vit långkjol, stor hatt och magkort tröja och en massa bohem-armband.
  Nu håller jag tummarna för mig själv.

  Grym blogg,
  XOXO
  Annie

 115. Det ser ut att vara en Oxfordsko och jag brukar ha strl 37 på Eccoskor. Oj så fina de skulle vara till ett par leggings eller tighta jeans när snön har tinat bort. Är mitt uppe i en process med så sjukt svåra beslut som hur jag än vänder mig kommer innebära veckopendling antingen för maken eller mig och att någon av oss kommer att vara själv med barnen på veckorna. Gah! Skulle verkligen bli glad för ett par skor.

  Kram

 116. !. Stl 39
  2. Oxford-sko

  Skulle matcha skorna antingen med ett par chinos med lite smalare ben eller till den sommarfina klänningen. Skulle även vara snygga till ett par ljusa slitna jeans, alternativen är oändliga=)

 117. 1. Strl 37
  2. (X) Oxford-sko

  De här skorna skulle jag ha när jag åker till Dublin i vår. Perfekt när man ska bära runt på en unge och ändå vill vara snygg och förhoppningsvis orka gå massor. Jag skulle ha dem till mina röda eller orangea jeans med basic svart el vit t-shirt och kavaj till på dagarna och på kvällen skulle jag ha svarta tighta uppvikta byxor, puderrosa tunnstickad tröja med linne under och (om jag vågar) världens coolaste hatt som jag second-hand fyndat. Kanske inte det allra trendigaste men passar mig perfekt!

 118. 1. Stl 38
  2. Oxford-sko
  Skulle jag vinna så skulle jag ha dom till hela min garderob, (allt från klänningar till jeans) av den enkla anledningen att jag skulle vara så glad över att jag vunnit dom :-).

 119. 1. 40
  2. (x) Oxford-sko

  Då jag kommer vara hyfsat höggravid senare i vår blir det inga tighta jeans för mig utan en härlig blå löst fladdrande tunika med ett flätat brunt bälte över magen. Älskar kombon blått och brunt! Med ett par vita oxford-skor bryter det av snyggt och ser lagom casual och chic ut!

 120. 1. 38
  2. Oxford
  Jag skulle helt enkelt ha på mig ett par avklippta (ofållade) ankelkorta jeans, en vit skjorta och en färgstark stor kvuertväska. Till det skulle jag även addera mina favorit smycken och min klocka modell större.

 121. Hej!

  Jag såg ett par liknande när jag i New York i våras och jag grämer mig ofta att jag inte slog till och köpte dem.

  1) storlek 38
  2) Oxford-sko

  Jag skulle ha dem till min svartvita storprickliga 50-tals klänning. Om vädret är varmt – i bara ben. Annars med ett par illröda eller klargröna strumpbyxor till.

 122. Hej,

  1) Strl 39
  2) Oxford-sko

  Jag skulle matcha dem med blåa ankelkorta jeans (som jag måste införskaffa till våren!), vit t-shirt och marinblå kavaj. Vår när det är som bäst och som jag längtar till våren nu!

  Vänliga hälsningar,

  Mathilda

 123. Oh vilken underbar tävling!

  Jag har stl 39 och skon heter Oxford.
  Nu till den inspirerande delen av tävlingen: Jag skulle ha på mig dessa till ett par chinos som når mina anklar (beiga eller gråa), en slapp vit djupt v-ringad t-shirt i typ viskos för att den ska hänga snyggt, ett svart lackskärp, och en skön randig skjorta (varför finns det inte så många såna?) uppknäppt över.

  AH greeejt! skjortan har jag på jobbet och sen tar jag av mig den när jag går på AW :D

 124. 1. Storlek 39
  2. Oxfordsko!

  Hade jag vunnit de här raringarna skulle jag haft dem hela sommarhalvåret! Framförallt tillsammans med strumpbyxeklädda ben (gärna vita eller i en galen färg) och en tjusig klänning till. Enkelt och dösnyggt!

 125. Hej!
  Jag har storlek 39, och mitt svar är oxford. Vann jag dessa tjusiga doningar skulle jag ha dem till vårens sömnadsprojekt – en aprikos/orange kavaj, marinblå blus och beiga chinos. Jag skulle känna mig supersnygg i dessa, perfekt när jag äntligen blir stor och tar min läkarexamen! (Och förhoppningsvis slippa skoskav, Ecco är toppen!)

 126. Åh vad fina! Håller alla tummar och tår (!) för att jag vinner.

  1) Strl 38
  2) Rätt svar: X (Oxford-sko)

  Jag skulle matcha dem med ett par knallgröna strumpbyxor och lika knalliga naglar. Svarta (korta) favorittunikan och en grå kavaj på det.

 127. Skon kallas för Oxford. Skulle jag få dom (i storlek 40…) skulle jag ha dom på mig med vita strumpor med en spetskant till en mintig klänning på min sjuksköterskexamen i juni. senare samma månad gifter jag mig och de där skorna skulle passa in på festligheterna vi ska ha dagen innan också!

  vinner jag inte så får det nog bli till att skrapa i plånboken för dessa skor måste jag ha!

 128. Stl 38. Oxford-sko. Då jag är student går jag ofta under temat less is more, men fokuserar alltid på fina skor, så dessa snyggingar skulle göra sig perfekta till ett par vida svarta kostymbyxor och den perfekta vita tishan, en svart lyxig bh som får skymta under, smycken som betyder mycket för mig samt röda läppar om det vankas fest! Kram!

 129. Storlek 37. Heter oxford-sko men även brougue om man ska vara petig… beror på landet…
  Jag skulle styla den med boyfriend jeans, skinnjacka och basker på sned och en randiga strumpor som syns nedtill! Eller med min puderrosa prinsess-klänning och prickiga strumpbyxor, för att bryta av det uppklädda. Ha det bäst!

 130. Dessa grymt snygga oxfordskor i storlek 37 skulle jag se fram emot att använda när min lille Wille döps i början av maj! Jag tänkte matcha dem med ett par tajta uppvikta vita byxor och en ärmlös mintgrön skjorta.

 131. Svaret är ”Oxford-sko”.
  St 40 drar jag nog…

  Nu jävlar vill jag vinna!!!
  Tycker att ett par slitna jeans, en t-shirt eller linne med en kavaj eller snygg kofta över skulle vara fint och lite ”avslappnande” coolt!
  Bästa hälsningar Yvonne

 132. X. Oxford-sko min storlek 37

  Jag har tröttnat på att alltid bära träningskläder och jympadojor överallt, så ett par snyggt sittande blå jeans tillsammans med en vit enkel topp skulle passa perfekt till dessa ljuvliga skor och självförtroende skulle hamna i topp, för vem får inte det i ett par Oxford-skor!

 133. Oxford sko. Storlek 39

  Jag skulle ha dom med randiga svart/vita byxor (river Island)vitt oversized linne och orange kostym jacka med uppkavlade ärmar (h&m), en stor svart hatt från indiska, flätat smalt läder bälte i midjan, fjäder halsband ( Urban outfitters) orangerött läppstift och knullrufsigt blont hår. Runda solbrillor. Ja och ett tennarmband så klart.

  Love!
  Elina

 134. Oxford-skor! Jag har storlek 39.

  Jag hade haft en blå jeans-skjorta istoppad i ett par blå sköna jeans lite uppkavlade, ett par röda strumpor med svarta prickar och dessa råsnygga skor.

  Ett par röda läppar, röda naglar och vågigt hår.

 135. Rätt svar: X – Oxford
  Styling: Jag skulle ha dessa snygga skor till ett par klarröda jeans i stuprörsmodell med en vit skjorta (modellen större), lite halvt instoppad. För att inte glömma ett flätat, brunt skärp som skymtar fram.

 136. VIlka superfina och (till synes) välidgt sköna Oxfordskor! Jag har stlk 40-41 (40,5…så 41 är säkrast).

  Jag ligger just nu på soffan med gipsad fot i högläge + feber och tycker rätt synd om mig själv. Jag drömmer om våren då min fot förhoppningsvis äntligen ska vara mer rörlig igen efter flera års stelhet och krångel…..Och då skulle jag med glädje cykla till jobbet i dessa fantastiska skor, ett par lagom slitna jeans, en stor vit skorta med upprullade ärmar, skinnjacka, fläta i håret och wayfarers på fräkig näsa!

 137. Oxford heter modellen. Och jag skulle ha dem till ett par tajta, mörkblåa Pace jeans med rejält uppvik. Grått slappt linne och min svart-vit randiga kavaj från Cheap Monday, turkosa naglar, snygga solbrillor och gärna en sjal i håret. Och en unge i varsin hand på väg till parken i vår! =)

  En 37:a skulle sitta perfekt!

 138. Oxforsko st 37

  Oh jag skulle ha ett par svarta uppvikta chinos och till de en blommig (röd och vit) blus utan ärm, en röd liten axelväska.

  eller så skulle jag ha en lång svart vålangkjol, instoppade vit genomskinlig vit blus med krage och utan ärm, ett tunnt länder bälte. Självklart skulle jag ha ett par söta strumpor som slutar precis ovanför fotknölarna

 139. Oxford skor och jag har storlek 40.
  Skulle köra ett par orange och rosa randiga strumbyxor från Gudrun Sjödén och en vit favorit 60-tals inspirerad tjock trikåklänning från H&M.

  Har för övrigt gått vilse i ”Hippie-deluxe-stil-landet” och tror att skorna skulle strama upp flummet en aning.

 140. det är oxfordskor och jag har stl 38.
  Jag skulle ha ett par mörka tighta jeans och din kamelfärgade MeAndI klänning/tunika (förra säsongens) och kanske ett vitt skärp till det.

 141. Skon heter Oxford och har oturen att ha stlk 37 (som de flesta andra tävlingsdeltagare…)
  MEN, om! Då skulle jag matcha dessa coola skor med mina vita Levis jeansshorts och en rödochvitrandig top. Röda naglar och stora solbrillor. Perfekt med låga skor när man drar mycket med barnvagn. Låga snygga skor är mitt nya. Jag pallar inte klackar på vardagen nu när jag bär mycket på sonen. Behöver dock fylla på med låga skor på skohyllan….*cross my fingers*

 142. Se sicken fin oxford-sko! Jag skulle ha dem tillsamans med en blommig klänning som slutar strax över knät och till det skulle jag ha en svart hatt och en vintageväska i läder. Till sist skulle jag sätta på mig ett längre berlockhalsband. Storlek 40 skulle passa mina fötter finfint.

 143. 1, storlek 38 2, Oxfordskor

  Jag hade matchat dessa med upprullade boyfriend-jeans, ett grått oversize linne, svart slapp kavaj, stråhatt alt svart hatt a´la systrarna Olsen, massa färgglada armband, stor fläta på sidan och lite solbränna :)

 144. 1oxfordsko
  Storlek 39.

  Snart ska jag tillbaka till arbetsplatsen efter ett års föräldraledighet. Jag tänkte i samma veva passa på att ändra min skostkl, från sneakers till sko-sko. I alla fall på jobbet. Till dessa supersnygga skor tänker jag mig smala mörkblå jeans, jag är en byxtjej, och snygg blus, gärna lite glansig. En kvinnlig stil som lånat det snyggaste från herrmodet.

 145. En finfin Oxfordsko är vad det är, och hade jag turen att vinna är det storlek 37 som skulle pryda mina tassar. Jag tycker att det är tjusigt att vara barfota i sådana här skor (och gärna barbent med för den delen), därför skulle jag vara det och ha en tunn halvtransparent benvit klänning till. Över hela rasket, för det är ju inte alltid så varmt på våren, skulle jag ha en herrinspirerad kappa i tweed-aktigt tyg. Såhär:
  http://pinterest.com/ellenmaria/styling-till-eccos-ljusa-oxfordsko/

 146. Modellen heter Oxford!

  Jag skulle vilja vinna ett par åt min gravida sambo. Hon hade varit så fin i dessa tillsammans med midsommarklänning, panamahatt och vår nyfödda bebis i armarna. Hon har stl 39.

  Björn

 147. Oxford heter modellen!

  Jag skulle vilja vinna ett par till min snygga gravida sambo. Hon hade varit så fin i dessa i sommar tillsammans med midsommarklänning, panamahatt och vår nyfödda bebis i armarna. Hon kan verkligen behöva piggas upp lite så jag hoppas på vinst.

  Hon har stl 39!

  Björn

 148. Hej!

  1. Storlek 39
  2. Oxford-sko

  Så fin sko. Skulle troligen matcha dessa med tights, vitt linne och en oversized jeansskjorta! Vårigt och fint.

  Kram/Anna

 149. Hej Cecilia!
  Dessa snygga rackare kallas oxfordsko.
  Min skostrl. 37

  Jag skulle styla dessa till ett par tighta mörkblå jeans som är lite för korta. Sedan skulle jag ha en löst sittande svart-vit prickig t-shirt samt en svart-vit randig kavaj över med uppvikda ärmar så man kan se de snygga silver- och läderarmbanden på handlederna. Man får ju inte heller glömma några färgglada strumpor, såsom cerisea så att skorna får den uppmärksamhet de är värda!
  Ha det toppen!

  Många kramar,
  Sandra

 150. 1. Storlek 37
  2. Oxford-sko

  Jag skulle matcha skorna med svarta ankellånga jeans, en slapp korallfärgad t-shirt och på det jeansjacka. Eller jeansshorts, vit t-shirt och min virkade väst över det.

 151. Hej!

  1. 41
  2. Oxford

  Jag klär mig oftast i svart och skulle gärna bära dessa med ett par svarta cigarettbyxor samt en vit, lite större skjorta med nittiotalsskärning dvs kortare fram, längre bak. Gärna under en varm vår så att jag kan vara barfota i skorna!

 152. OMG vilka fina!!

  Storlek 39, oxfordskor. Och stylingen då… Antagligen slitna ljusblå jeans och vit t-shirt. Solbränna, långa örhängen, uppsatt hår och ganska många armband!

 153. Skotypen kallas Oxfordsko.

  Det är inte lätt att klä sig personligt när man arbetar på en advokatbyrå eftersom man alltid ska se ”proper” ut men de här skorna skulle faktiskt funka! Jag hade matchat skorna med min mammas gamla ljusbruna mockakavaj, en vit lös skjorta och ett par tighta”lite för korta” mörka jeans.

  Skostorlek 36.

 154. Svar; Oxford!!

  Åhhh, var det Ecco!!!!??? Såg dem ngnstans och känner bara att de måste jag ha- visste inte att det var Ecco, då är det ju säkert überschöna också :)

  Skulle bära dem till vadlång klänning, eller kjol med roliga strumpor till samt till sköna färgglada, mönstrade ”bohembyxor”..

  Strl 40, pretty please ;)

  Danke!
  /A.L

  (sorry, missa tiden..hps det är ok)

 155. Hej

  Det är X Oxford-skor…
  Jag har strl 41.

  Spontant skulle jag ta på mig en lite retro-inspirerad blommig just-över-knäet lång sommarklänning till dessa skor.
  Om jag var på rätt humör skulla jag nog testa med ett par sockar i ganska långa i en passande färg. (tycker det är fint på andra men än så länge känner jag mig inte riktigt bekväm i det själv men jag försöker)

  /Anna

 156. Halloj!
  1. 39
  2. Oxford

  Jag skulle välja en outfit med vita vida linnebyxor, höga i midjan och snygg rumpsiluett à la 70-tal upptill tajt grått linne och en röd scarf runt halsen.

 157. Skotypen kallas för Oxford-sko.

  Jag har i flera år haft ont i ryggen (sedan jag var 16, idag är jag 25). Det innebär att jag har svårt att hitta riktigt snygga skor (till ett vettigt pris), eftersom fotvänligt och snyggt är en ovanlig kombination. Undantaget är Ecco. Som bomull för fötterna och underverk för ryggen. Svaret på frågan vad jag skulle ha på mig till skorna är därför ”ALLT”. Jag skulle bära dem till snygga jeans och färgglad topp, tunn sommarklänning och favoritkjolen. Jag skulle älska dem och vårda dem ömt, så att så många plagg som möjligt skulle få chansen att göra dem sällskap.

  Det skulle jag göra med ett par skor i storlek 36.

 158. Skotypen kallas för Oxford-sko.

  Jag har i flera år haft ont i ryggen (sedan jag var 16, idag är jag 25). Det gör att jag sällan kan ha riktigt snygga skor, eftersom det är ovanligt att kombinera snyggt och bekvämt (till ett vettigt pris). Undantaget är Ecco. Skorna känns som bomull för fötterna och gör underverk för en smärtande rygg. Därför blir mitt svar på vad jag skulle ha på mig till skorna ”ALLT”. Jag skulle ha dem till snygga jeans och färgglad topp, tunna sommarklänningar och favoritkjolen. Jag skulle älska dem och vårda dem ömt, så att många fina plagg skulle få chansen att göra dem sällskap.

  Så skulle jag göra med ett par skor i storlek 36!

 159. Hej!

  Det är en Oxford-sko. Enkel som jag är så skulle jag till dessa skor ha på mig ett par smala jeans, tight linne och en kofta i modell lite större. Ett annat alternativ (också det väldigt enkelt) är ett par jeans i lösare modell och en snygg stickad tröja till. Jag tycker ofta det är detaljerna som gör det och i detta fallet är det förstås skorna som blicken ska falla på!!
  Skorna är sjukligt snygga och de är säkert grymt sköna också när det är Ecco som gör dem!
  Storlek 40.

  Bästa hälsningar Frida

 160. Oxford
  39 (egentligen 38,5, klassiskt problem…)

  Åh, till tajta, lite för korta jeans. Färg kan vara vilken som då vitt fungerar till det mesta. Bomullstisha, kanske linne i en basfärg. Kavaj på! Postväskan över axeln och solglasögonen på näsan.
  Scenariot jag ser framför mig är just när man hoppar ut från porten ut på trottoaren som äntligen är snö- och grusfri, det är vårvarmt och för en gångs skull ska man inte släpa sig till sjukhuset i ottan för ytterligare en lång pratikdag iförd strumpor och sandaler + sjukhuspyjamas. Det är helg och istället ska man få spatsera ner för gatan och se ut som vem som helst i bekväma men ack så stylish skor.
  Snälla bli mina!

 161. Storlek 39 har jag. Och skon kallas Oxford-sko.

  Jag tycker de här pärlorna skulle passa till en luftig, tunn, lite halvromansitk klänning och bara ben. Sommarexplosion!

 162. 38
  oxford
  jag kommer att matcha dem med min grymma kappa med sjalkrage från Zara, funkypants från Me and I, bebbe i ‘CB för me and I och Brio Happy i deep ocean blue. Vi kommer vara så snygga på promenaderna, jag och lilla Iris!

 163. Storlek 41. Det är oxford-skor (X).

  Skulle kombinera med grå strumpbyxor, svart pennkjol med hög midja och en transparent blus i rosa eller vitt. Till det en oversize handväska i brunt skinn och stora solglasögon.

 164. Jag tror att vi kan konstatera att det är en Oxford-modell nu…..

  Man kan ju inte annat än att tycka att det är fasligt söta. Så söta att jag hemskt gärna skulle vilja ha ett par i storlek 38. Skulle man kunna ordna det tro? ;-)

  Såg just att jag är helt klart efter klockan 12h00!!!!!men jag var inte tillbaka från lunchen förrän nu :-)

  P

 165. Hejdu! Strl. 39 – Oxford-sko

  Den här typen av sko skulle jag nog typ aldrig köpa. Fast jag tycker att de är söta, fräcka, sköna och allt. För när jag väl ska klippa till på ett par nya pjucks så drar det alltid iväg till något som är liite tuffare, liite rockigare. Just därför skulle det vara hur kul som helst att vinna ett par! Bonus liksom.

  Jag skulle nog ha dem till ett par svarta skinnbrallor som är lite kort i benen med dragkedjeslut och t-shirt med kofta över. Eller varför inte jeans-shorts i sommar och vitskjorta!

  /Malin

 166. Fantastiskt snygga Oxfordskor i storlek 36 hade jag stylat lite Audrey Hepburn goes beatnik: tighta trekvartsbyxor med hög midja, en kortärmad ljus, lite vid, skjorta nonchalant knuten i midjan, kort hår med snedlugg och en sjal knuten i håret. Jack Kerouacs ”On the road” i ena handen och ett par svarta ray bans i den andra.

 167. Oxfordsko kallas den som jag gärna skulle vilja ha i storlek 37! :-)

  Jag stylar det enkelt med ett par sjyssta jeans i ankellängd och en vit kortärmad löst sittande top.

  Då skulle jag känna mig när som!

 168. Fick precis för någon minut sedan reda på att det där riktigt coola jobbet är mitt! Äntligen, efter två års föräldraledighet (ettan kom snabbt, tvåan ännu snabbare…) samt 9 månaders frilansande från skrivbordet i sovrummet ska jag nu infinna mig på kontor, bland kollegor, måndag till fredag. Garderoben har inte hängt med i förändringen, den osar fortfarande sandlåda och parkhäng.

  Så, med dessa Oxfordskor i storlek 38,5 (ok, 39 då) som bas och den mentala mood-boarden ”blockfärger i Paris” ser jag fram emot att shoppa upp mig på ett par fuchsiafärgade 7/8-längds byxor, ett par vida fullängdsbyxor (gärna röda) samt ett litet sällskap tunna blusar och enkelfärgade T-shirts och kanske t o m en kavaj (?) för att göra storstilad återentré i arbetslivet. Något grönt behövs också, en väska kanske?

  Håller tummarna!

 169. Oxfordsko i stl 38!

  Åh, jag ser mig själv i dom och svarta strumpbyxor och min ursnygga svarta ovanför knä långa klänning som är avskuren ovanför bysten och vit upp till.

  Mina sköldpaddsfärgade glasögon o någon passande flätfrippa skulle ju göra hela outfitten komplett.

 170. Strl 40 (strl 39 om den är rymlig och vid i modellen).
  Oxford heter modellen (och tror att den även kan kallas brouge). Fantastiskt fin och användbar modell. Speciellt om man som jag denna vår aspirerar på New England 20-tal, tänk qvinnan med turbanen, slacks och barfota i sina oxfords, banbrytande i sin manliga brytning men ändock så vacker och sval. Tyvärr landar mina svullna gravidfötter i leriga (varför har man aldrig tid att putsa sina skor?!) Blundstones som passar bra på lekplatsen. Sad but true.
  Låt mig vinna och drömma att det kommer en modevår tillsammans med världens mest efterlängtade 2:a!

 171. 1. 40
  2. Oxfordsko.

  Med tre meter höga snövallar utanför fönstret kan jag nästan inte uttrycka hur mycket jag längtar efter våren! Jag skulle stajla de vita skorna med ett par syrenlila strympbyxor till en kort mörkgrå kjol. Upptill kanske min kortärmade cremevita sidenskjorta, med lite upprullad ärm!

 172. En Oxfordsko i storlek 39 hade suttit fint till ankellånga jeans och en välskräddad kavaj i jeanstyg. Älskar jeans med jeans. Till det enkla smycken i form av bara stilren vigselring. Kanske en tunn halskedja. Och så får väl nya väskan från Svenskt Tenn följa med =)

 173. Dessa skor får mig att längta till våren! Till vardags skulle jag matcha dem med en söt klänning och kavaj, för att till kvällen slänga av mig kavajen och bryta av det söta med att avslöja den bara ryggen och till det några grymma smycken. Tycker att man gott och väl kan ha så snygga skor både till jobbet, på uteserveringen med kompisarna och på dansgolvet. Skulle dessutom passa perfekt till resan senare i vår som går till Berlin, Prag och Paris då man inte kan ta en sko för varje tillfälle. Vad är då bättre än en sko som passar till allt? Ser framför mig hur jag dansar fram längs gatorna i Paris med dessa snygga Oxford-skor i storlek 37!

 174. Strl 41 i dessa underbara skor hade suttit som en smäck på mina fötter.
  Oxford-skor tror jag att de kallas.
  Till skorna hade jag burit ett par ljusa, tighta, lagom slitna jeans i ankellängd, en superfin vit sidentopp från Tiger, som finns i butik nu, en inte alltför dressad grå kavaj och en oversized väska.

  Vänliga hälsningar
  Anna

 175. 1. 39 (vid små storlekar och/eller låg vrist alt. smal tå – 40)
  2. Oxford-sko!

  Svar: Jag skulle personligen valt de i färgen Indigo som Ecco har. Sedan skulle jag välja en kort, blommig (gärna med färgerna fushia, indigo och rött) byxdress, helst med inga armar och korsade band i ryggen. Varför inte ha ett par vita strumpor med spets på och en stor brun läderväska över axeln. Till det en vit stråhatt.

 176. Jädrans vad snygga!!
  Fråga 1: Svar: 37
  Fråga 2: Svar: X, Oxford-sko

  Åh, dessa skor skulle jag matcha till Me&i:s ”Funky pants”(som jag fick hem häromdan:), tror det skulle vara riktigt coolt med det där ”harems-hänget” i kombination med avsmalnande ben mot dessa skor. Och upptill skulle jag ha en tightare top/linne och över den en lite avslappnad oversize linneskjorta/kavaj. Ja så skulle det helt enkelt få bli:-)!

 177. Ååå jag ser det framför mig, de här makalösa oxfordskorna tillsammans med min blommiga vippkjol, grå t-shirt och min sprillans nya virkade väst i off-white! Med vårsolen i ögonen såklart!
  Om lotten skulle falla på mig har jag strl 37.
  Kram :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..