Hit ska ni gå, icke-Stockholmare (och alla andra)!

…höll på att skriva lantisar, men kom på att då kanske någon missuppfattar och känner sig förnärmad (vill tillägga att jag själv alltså också är en lantis. Har bott i Stockholm i… HERREJÄVLAR – 14 år!!!!!!!! – snart, men känner mig fortfarande inte som Stockholmare). Hur som helst. När folk som besöker Stockholm frågar vart de ska gå och shoppa har jag aldrig riktigt något bra svar att ge; det är ju liksom bara samma kedjor här som i övriga landet. Om man inte vill åka kors och tvärs mellan de små guldkornen i de olika stadsdelarna förstås. Men det orkar man kanske inte riktigt. Nu finns i alla fall en lösning. Medan jag var i Miami han den nya gallerian Mood öppnat, och här finns inte ett enda Guldfynd, Kapp-Ahl eller Hemtex så långt ögat kan nå. Bara butiker med utbud man inte ser i vartenda gathörn – och bra utbud dessutom. Riktigt bra vad det verkar. Dessutom restaurangen Boqueria som på rekordtid verkar ha utvecklat sig till stans nya mingel- och matfavorit. Att det finns nätverk i hela gallerian, och det trots sin ungdom (stället har bara varit öppet i drygt två veckor) inte alls är dött utan folk överallt gör att jag gillar det ännu mer.

Köpte dessutom nyss (av misstag) vad som måste vara Sveriges dyraste kopp te på ett café här. 47 spänn. 47 spänn! (Eller är jag som dricker te för sällan och inte vet vad te brukar kosta?)!

 

 1. Kul att det äntligen blev något vettigt av Sahlénhuset!
  Ska förbi där i veckan.
  Men nu vet jag iaf att inte dricka mitt te där ;)

  Tess

 2. Hoppsan! Fick du med koppen hem då?! :-) Jag strosade där häromveckan, riktigt soft. Dock fanns inte en enda tapasbit som inte var upplagd på bröd (hej I-lansproblem, I know).. Lite sopigt tyckte jag.

 3. Mariage Freres är ett av dom dyraste te-sorterna. Kostar skjortan när man köper det på lösvikt också i teaffärer. Men gott är det. 47 spänn känns dock löjligt dyrt!

 4. Låter smidigt! Framförallt när en har barn i släptåg. Annat var det innan. Då knatade jag gärna söder upp och ned för att hitta till alla bra butiker. Tack för tipset! Tror dock att jag skippar kaffet. Fruktansvärt dyrt ju!

 5. Herrejävlar vad dyrt! Här på mitt jobb, på landet, här bjussar vi på te. Fast gallerian i sig lät ju bra och spännande annars.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..