The Ann-Britt Grünewald transformation has begun…

Jag hämtade ut ett par nya glasögon igår. En Oscar Jacobson-båge. Herrmodell. Det är alltid där jag hamnar, eftersom damglasögon alltid ser ut som om jag tvättat dem i 90 grader och de krympt när jag sätter dem i mitt (tydligen) jättestora face.

Nu sitter jag här och funderar på om detta kanske är det första steget i vad som slutligen ska visa sig bli den totala omvandligen till Ann-Britt Grünewald? Eller om de är helt enkelt är så där svincoola som jag tyckte från början.

På tal om Ann-Britt Grünewald och glasögon som liksom…syns, så har jag märkt detta hos mig själv det senaste halvåret. Att jag känner mig helt osynlig om jag inte har ett  (gärna två i kombination) av endera: 1. stora örhängen 2. Knalligt läppstift 3. Rejäla glasögon. Och jag misstänker att detta kan vara en första förskjutning mot ”ärtig tant”-stadiet som väl kommer förr eller senare. Fast gärna senare i och för sig.

Ni vet. De där härliga tanterna som alltid ska knasa till det lite. Har kanske lite för mycket rouge. Alltid läppstift. Stort morotsrött hår. De som handlar i butiken ”Klädd i konst” (ett burtiksnamn som för övrigt uppbringat mycket skratt genom åren) på Hornsgatan här i Stockholm. Kulturligan. Jag gillar dem, och känner mig väldigt säker på att jag kommer bli en sån där vad det lider. Är bara inte helt med på att det redan är dags att så att säga påbörja den vandringen.

 1. Ida skriver:

  Haha! Jag köpte en tvärrandig klänning på Gudrun Sjöden för någon månad sedan. Fotriktiga skor har jag alltid haft. Dock vägrar jag, än så länge, att kombinera glasögon med stora örhängen, vilket jag anser vara det sista steget i förvandlingen. See you on the other side!

 2. Ha ha! Klädd i konst= kulturtant, lika mycket som Eva i Valla. Min mamma (65) har slutat handla där, och jag (42) är på väg dit(åt). Konstigt hur man liksom förskjuts mot tantigheten. Jag älskar tantiga saker, men vill gärna var chic också. Har börjat snegla mot butiken Gerd Inez i Gamla Stan också. Var skall detta sluta? Tack för rolig blogg.
  ABu

  PS. Jag jobbar förstås på museum. DS.

 3. Sanna skriver:

  Åh vad jag gillar dina örhängen! Vart kan man få tag i ett par sådana?! Please tell me!

 4. Anna skriver:

  Haha, jag och mina vänner använder också Klädd i konst som beskrivning på de där tanterna. Snart har du köpt din första Gudrun Sjödén-outfit!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..