Glasögon – en cool accessoar

Jag har alltid varit lite lagom nöjd över att vara aningens.. närsynt? Långsynt? …trångsynt?  – asch, kommer aldrig vad det heter. Jag ser rätt dåligt på långt håll i alla fall. Och därmed är jag berättigad till glasögon. Nu kan man ju i och för sig absolut ha glajor även om inte ser dåligt, men när ögonen inte riktigt funkar behöver man ju liksom aldrig motivera sig att skaffa bågar. Man måste.

Att jag gillar att se lite lagom dåligt är förstås för att jag trivs i glasögon. Tycker att det är en accessoar i samma cool-liga som snygga skor eller väskor. Jag har fått röja löss i Synsams höstutbud och plockat fram mina favoriter som nu ligger uppe på deras site – som inspiration för den som liksom jag gillar att ha något snyggt på näsan! Kolla in om ni vill!

 1. Tummen upp för dina val av bågar hälsar Micce och Micke på Synsam-bloggen :)

 2. Ja, noen ser veldig coole ut med briller, men når man har vært tvunget til å ha stygge åttitallsbriller hele oppveksten, da har man heeeelt mistet lysten. Uansett hvor fancy eller nøytrale innfatninger jeg tar på meg så kan jeg ikke få meg til å trives med dem. Var lykkelig den dagen jeg hadde egne penger til å kjøpe linser. Mine foreldre syns nemlig det var en form for unødvendig luksus. Særlig!

  1. hanna skriver:

   Lite så känner jag också. Tycker andra kan vara skitsnygga i glasögon, och att det finns massor av snygga modeller, men jag känner mig alltid lite fulare och mer obekväm när jag sätter på mig ett par. Nu skulle jag verkligen behöva ett par nya (inte minst eftersom mina ögon inte riktigt trivs med linser längre – DET är inte kul för nån som hatar att gå i glasögon), men bortsett från att det kostar en slant med specialglas och allt, så är det alltid en mardröm att försöka hitta en modell som funkar någorlunda. Inget lustfyllt alls i det för mig, tyvärr…

 3. m47 skriver:

  De från Persol – så såg min storebror ut på 80-90talet. Så den looken går bara inte!

 4. Anna: Det finns ”asfäriska glas” som i och med sin slipning tar bort den förstorande effekten. Sen finns det glas i en lite dyrare prisklass som medför att det blir tunna och fina glas även om man har stora styrkor. Om du frågar hos en optiker så kan de förklara. De kan även ta fram exakt hur många millimeter dina glas skulle bli i en båge som du gillar – på så vis är det lättare att veta att du blir nöjd. Tänk på att ju mindre båge, desto mindre tjocka glas. Lycka till!

 5. Anna skriver:

  Jag vill också ha coola glasögon, men har så ordentligt synfel att glasen blir som colabottnar och tittar man på mig så ser jag helt knäpp ut. Glasen förstorar ögat så enormt mycket.
  Så det blir liksom i så fall linser och glasögon utan styrka över. Känns knäppt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..