Till alla andra ”pojk-päron”

Började dagen, och veckan med lite gråtfest...

Alla, men framförallt vi som ska fostra söner borde ta några minuter och kolla på det här klippet. En amerikansk poet och föreläsare som fullkomligt dödar allt skitsnack om ”man up” (alltså normen att vara pojke och man). Och hur det faktiskt redan börjar med de ljusblå babysockorna…

  1. Ljusblå sockor? Min son har blått och dottern rosa, det blir säkert bra vuxna av dem i alla fall, Svårt att se att det skulle hänga på färger. Så länge de uppför sig fint och leker med andra barn, sitter still på restaurang utan att störa, etc annat, så är jag nöjd.

    1. Och dom blir nog även bra vuxna om du vågar tvärtom ska du se. Uppenbarligen anser du det hänga väldigt mycket på färgerna eftersom du är noga att kommentera att din dotter har rosa och din son blått.

      1. vad skall jag våga, vi är alla nöjda och glada. Grabben i sin pojkfrisyr och lilltjejen i hästsvans. Det är samma sak som att säga till en mamma med pojke med flickfrisyr: du kanske borde våga.

  2. Bra! Och det känns som att risken är ännu större för oss som fått våghalsiga pojkar med mycket energi, så lätt att de bara stoppas i facket ”typisk pojke”, och inte får utrymme att vara rädda, känsliga, mjuka, gosiga osv. Uppskattar att du tar upp det här ämnet gång på gång!

  3. självklart får bägge barnen gos och tröst när det behövs, både sonen och dottern. Nu är bägge litet av ”borsta av sig” om det inte är allvarligt. Vad jag däremot inte skulle göra är att sätta mig och försöka resonera med en 2 åring som inte vill klä på sig på morgonen, det är bråttom. Det går inte att få barnet att förstå att klockan är mycket och att vi kommer för sent. Vissa saker bestämmer mamma och pappa. Någon som
    pratar sig hes kanske kallar det auktoritärt, men vissa saker kan inte barn få bestämma. De får välja kläder, mat, sådant de klarar av, stora beslut klarar inte små barn.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..