Systerskapets baksida?

Goomorgon! Kan vi prata lite om inflationen i ”systerskap”, jamen som nåt tomt slagord när man som kvinna om så bara inte gullar med alla andra kvinnor…

Vet ni vad systerskap är för mig? Jo, det är att backa andra kvinnor när de blir utsatta för till exempel sexism, oavsett vad jag tycker om dessa kvinnor överlag. Skulle försvara en SD-kvinna som hamnade i hatstorm från män, våldtäktshot och så vidare. Men! Att peka finger åt folk som tycks sakna all form av självdistans kommer jag gladeligen fortsätta med – mot alla, men kanske framförallt kändisar som bölar utan insikt om sitt privilegierade lyxliv. Även om det råkar vara en kvinna. 

Vi kvinns måste väl ändå kunna vara annat än bara mjuka och gulligulliga mot varann? Annars är det ju som att vi kollektivt omyndigförklarat varann.

För tycker ju samtiden bjuder på så massvis av självinsikts- och självironibrist. Misslyckas man är det liksom alltid alla andras fel, inte för att man själv underpresterade. Det är ett jävla gnäll, till synes utan reflektion. Och då brinner fan mina säkringar va. Det har ingenting med brist på systerskap att göra, det har med brist på tålamod över vuxna jättebäbisar att göra.

 Nu: jättestarkt kaffe. Pöss☕️👻

  1. Jag är helt med dig och tyckte det var oerhört befriande och spot on det du skrev på Instagram igår. Det enda som hugger lite i min sida är det här med ”extremt priviligerad”. Att säga det om någon som fötts med silversked i mun, pappas pengar osv – absolut. Men så är ju inte riktigt fallet med Perelli. Hon är en jäkla arbetshäst faktiskt, körde dubbla Evita (krävande huvudroll) och åkte sen på ytterligare gig mitt i natten typ varje helg när vi jobbade ihop. Småbarn på det. Sen fakturerar hon ihjäl sig absolut, men hon har jobbat sig till det.
    I övrigt håller jag med om vartenda jäkla ord.

  2. Tänker att en kan ju kritisera hennes låt/framträdande och saknade självinsikt kopplat till det utan att kritisera och förlöjliga hennes livsval och eventuell exponering av dessa. Det var jävligt negativa ordval kopplade till hennes priviligierade cinderwlla-lajf och utfläkande av detsamma. Den biten som jag reagerade starkt på och var helt onödig.

  3. Jag tror att Mello behövde Charlotte mer än Charlotte behövde mello. Hon har helt klart sitt på det torra ändå. Mello däremot vill absolut ha med några veteraner för att ge lite bredd till tävlingen. Veteraner som pressen sedan kan ösa ur rubriker om med storys om hur passé och nedslagna dom är. Det kan inte ha varit någon överraskning för Charlotte och borde inte vara det för dig heller. Det var väl samma sak med Carola och Linda Bengtzing etc. Sorgligt att det är så viktigt att skriva sånt.
    Sedan är ju Mello en tävling där folk vill se unga och underdogs. Det vore ju slöseri att ge en veteran den bästa låten.

  4. Helt rätt! Just bristen på självdistans (lex Carola) gjorde mig kräkfärdig. Handlar inte om avundsjuka, bitterhet eller att jag inte vill ställa upp på systerskapet.
    Men vem försöker Charlotte lura? Hon var inte där för att vinna, utan för att promota sin kommande skiva och ”förändring”. Hon lär dra upp mungiporna i ett botox-”leende” hela vägen till banken, som en helt vanlig tjej.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..