Mmm kolla min löprunda och lax (ååh så spännande)

Vet ni? Jag har kommit till en punkt där jag helt ogenerat tycker folk som envisas med att lägga upp bilder på främst sin träning och hälsosamma (tråk)mat är ZzzzzZzz...

ZzzzzZzz som i ”jaha du är såpass tom, banal och intetsägande som människa”. Varför annars överskattar man allmänintresset för ens posiga jävla gym-selfies där man håller en helt ordinär kettlebell i en vikt som folk klarar mest? Okej om man är någon fascinerande hulk eller nåt. Men helt vanliga träningsbilder på helt vanliga motionärer är ju lika intressant som att se bilder på när folk använder tandtråd.

Och okeeej, du åt en bit lax med keso och avokado till middag och känner att alla måste ta det av det, strösslat med typ sju hashtags…
ÄR MÅNGA INTE ROLIGARE OCH MER KREATIVA ÄN SÅ?? Vilket jävla guldexemplar man plötsligt känner sig som ändå.

Inspiration my ass. Skryt. Det är vad det är. Menlöst skryt. Och såklart – bekräftelsetörst. Precis så som jag fiskade för snart 6 år sen när jag fick för mig att börja blogga om träning och hälsa. Hahahah, vilken jävla fjant jag var.

Nyare bild. Från gym. Som får illustrera hela min känsla kring den orimliga mängd hurtiga tränings- och typ laxbilder folk spammar internet med dagligen. Själv ser jag tack och lov numer på träning som på att använda tandtråd. Behöver göras, men väldigt ospännande ur allmänintresse-synpunkt. Fattar ärligt talat inte hur man kan ha det som ”intresse”. Fast jag har å andra sidan typ bajsa som ett brinnande intresse just nu (själv på dass) så…

 1. Men du tycker att sängkiss, halsont, slammer och NYC-längtan är något som allmänheten borde vara intresserad av?

 2. Nu är givetvis majoriteten av allt som läggs upp på sociala medier en form av skryt eller bekräftelsetörst. Dina träningsbilder tex tolkar jag alltid ”kolla så tråkigt och jobbigt jag tycker det är med träning men jag gör det ändå”. Det är för min del ännu tråkigare än folk som verkar ha kul med en medioker kettlebell. Matbilder kan jag def finna inspirerande, är det däremot en post om tillskott bläddrar jag snabbt förbi pga är bara intresserad av mat. Sen är ju ändå majoriteten av det som läggs upp mer eller mindre ointressant, sånt är ju livet, så en får ju scrolla lite skit.

 3. Så fort du skriver om detta kommenterar jag eftersom jag mer eller mindre är inne på ett feminist fitness-spår. Men varför det är intressant handlar väl om transformationsaspekten man är allmänt intresserad av nån som genomgår förändring och dokumenterar det typ graviditet renovering bantning träning osv osv.

  Sen handlar det ju inte sällan om ett nördigt intresse om man är intresserad av olympic lifting är det intressant om ngn plötsligt höjer sitt max eller klarar av ett svårt tekniskt lyft osv.

 4. Alltså det här med att sängkiss… Går det inte igenom lakanen till madrassen så småningom? Eller har man nån slags plast emellan, kanske madrasskydd av plast eller nåt?

 5. Cissi håller med dig till fullo ! Får kli över hela kroppen av träningsbilder och även matbilder. Ja det är ju skryt att flasha med sin träning, hur man än lindar in det. Men nu har jag inte Facebook eller instagram längre så jag slipper tack o lov se skiten!

  Däremot tycker jag renoveringsprojekt eller bilder på det också är lika spännande som tandtråd. Scrollar snabbt vidare; helt frågande inför ”inspo-bilder”. Var och en hittar väl sitt eget.
  Och matbilder som jag skrev. Folk som fotar och skriver om allt de äter uppfattas som matfixerade (kalla det ätstörda) för mig. Om mat tar över hela ens tillvaro i tanke och handling så är det lika mycket ett beroende som något annat. Mat ska vara njutbart och ”icke -fixerat”. Enkelt och nödvändigt. Odramatiskt.

 6. Tycker det är fel att diktera vad andra människor ska posta i sociala medier. vad får dom posta då?
  Det lämnar då även utrymme till andra att diktera tillbaka.

 7. Hål i huvet? Allmänintresse är liksom när många tycker nåt ”måste göras”. Förövrigt är kroppsaktivism, svett, blod, smärta bland unga tjejer och kvinnor nåt av det mest feministiska vi har i dagens samhälle så du vet det..

 8. Fast egentligen, varför är det fel med skryt? Att skryta behöver väl inte innebära att man klankar ner på andra. (Nu bortser jag från debatten med hälso- utseende hetsen.) Jag älskar när folk lägger upp bilder på saker de är stolta över, vare sig det är ett visst antal steg de gått, om de är nöjda med en renovering, att någons barn gjort något bra eller om de fått en fin present. Skitsamma, älskar glada och nöjda människor.

 9. Hahahaha! Så jäkla bra 👍 Själv har jag stängt ner alla sociala medier sedan några år tillbaka – sååå skönt! Då slipper man störa sig på (egentligen) helt oväsentliga saker som detta och bara ägna sig åt det riktiga livet 😊 Så nuförtiden tränar jag-, äter den mat jag vill och gör alla andra intressen HELT för mig själv och min familj! Känner inget behov av att dela det med resten av världen och det är en frihetskänsla.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..