Mer som är deppigt

Blir så förbannat ledsen när jag ramlar över sånt här:

Den här👆 kändistjejen födde alltså barn för två veckor sen!

Klart jag VET hur det känns! Satt ju själv där på min 30-årsdag, med 3 veckorsbäbis i famnen och hade molande ångest över kroppen. Över att den INTE VAR SOM VANLIGT. Sen gav jag mig en mental lavett och tvingade förnuftet ta över. Herregud du har just gjort och levererat en MÄNNISKA! Kroppen klarade det. Den borde enbart hyllas, prisas och smörjas i typ myrra med stänk av guld.

Men klart vi alla mer eller mindre är hjärntvättade. Däremot bör man nog, trots det tänka efter vad man lägger upp, framförallt som offentlig person. Ställa sig frågan: ”vad kan det här trigga hos andra?”.

Det finns ju otalig fakta som visar detta jävla mörker:

Sen kan man linda in det i hur mycket ”trivselvikt”-jargong som helst. Men faktum kvarstår. Läskigt många gravida och nyförlösta har ätstörningar. Ska vi minska de siffrorna måste vi alla dra vårt strå. 

Sluta prata om kroppen och vikten offentligt! Sluta hetsa andra! Och framförallt: rannsaka varför det är så viktigt för dig, varför ditt värde tycks sitta så mycket i att matcha några siffror på en våg?

  1. Visst. Men…personligen bli jag mer stressad över att läsa om dyra skönhetsingrepp/behandlingar såsom du har öppet skrivit om. Jag har inte råd med sånt. Däremot tycker jag inte att det är så väldigt svårt att låta bli en massa Ben&Jerrys(sagt HELT utan att ser ner på nån som tycker just det är svårt eller inte ens vill låta bli). Menar inte att jag är oberörd av kroppshets, bara att ett sånt inlägg skulle inte stressa mig särskilt mycket, medan den andra sorten få mig att undra om jag ‘borde ta mer hand’ om mig själv. Jag förstår inte hur du kan skriva ett sånt här inlägg utan att dra paralleler till det du skrev för bara några dagar sen? (Obs, du få såklart skriva vad du vill, det jag ifrågsätter är det som jag tolkar som en bristande insikt i din del i detta hetsandet).

    1. Jag håller helt med, min första tanke var senaste skönhetsinlägget och diskussionen kring det. Hur är det inte samma sak, det finns ju en enorm jävla skönhetshets utöver vikthetsen?

  2. Håller med om att det var deppigt!

    På tal om mat, har du något bra tips på vart 5 tjejer som åker till Stockholm en helg ska ut och käka?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..