Packnings-meltdown

Tänk om man vore en organiserad, strukturerad och allmänt planeringsbenägen människa… Tänk vad sköj det skulle vara att packa inför och komma iväg på resor då.

Gamla bilder alltså🖕 Inte ens börjat packa nu.

På tisdag åker vi alltså till New York igen (bara två veckor denna gång) och man borde ju vara skillad på dessa förberedelser, inte första gången direkt. Men samma lilla visa varje år. Packar typ 14 ombyten först, kollar väderleksrapporten sen. Smart. Framförallt när man inser att det som packats är lämpat för svensk höst och så…

Och i smärre panik ger man sig upp på vinden för att rota fram avlagda sommarkläder. Shorts, har jag verkligen INGA shorts nånstans?? Hittar ett par, i jeans. Hoppsan var visst från när jag var preggo. Men lite häng i röven är väl bara eehh fashion?

Och så ska man komma ihåg att packa svensk välling (pulver) eftersom varianterna de har därborta i USA är som en klibbig sockersmet. Jättepraktiskt att söva barn på. Hej sockerchock och övertaggad lagom till läggdags. Och så leksaks-debaklet. Hur mycket kräver han nuförtiden? Inte direkt så mam slänger ner en dockvagn och tågbana i resväskan. Får väl köpa lite krafs på plats. Tänker så om det mesta för övrigt. Sen står man där, jetlaggad som ett as inne på nån drugsore och försöker hitta något shampoo som inte luktar hubba bubba. Allt medan ännu mer jetlaggad man och unge står bredvid och gnäller. Eller har irrat bort sig bland alla 4175191 tandkrämssorter.
Sen måste vi bestämma hur vi ska göra med vagn och barnsäng. Förrförra och förra hösten hyrde vi av ett ställe som specialiserat sig på just uthyrning av barnprylar till tillfälliga besökare. Smart men dyrt. Och alla grejer STINKER blommig parfym. Deras sätt att visa att de minsann rengör allt noggrant… 

Mycket konstig Stokke-vagn i signalrött för typ en miljard i månadshyra var grejen hösten 2015. Förra året släpade vi faktiskt med vår egna Emmaljunga. Men bökigt. Vetefan hur vi ska göra i år.

Annars då? Taggad! Ska ha barnvakt 4 timmar om dan så jag kan jobba, Linus jobbar ju heltid på deras kontor i Soho. Vi har en svensk barnvakt som bor i närheten och som mest ska hänga med Helmer i närliggande lekparker. Ska ju bo precis vid Battery Park i år, längst ner på Manhattan. Nära där twin towers låg. Här:

(bild från Wikipedia)

Mycket barnfamiljer i området närmst parken eftersom det är stora och ganska gröna ytor. Betydligt bredare trottoarer än längre upp vid West Village, Soho, East Village också för den delen. Har aldrig bott så långt ner, ska bli spännande. Hyr en liten tvåa på 40 kvadrat, typ det man har råd med om man inte är stenrik. 
Nu ska jag börja packa på riktigt. Och bjussar på några tillbakablickar från förra och förrförra året i stora staden med lilla barnet:

Osorterat direkt ur mobilen. Men man fattar nog vilka bilder som är från vilket år😅

 1. Även om socker inte bra på andra sätt så är det en myt att barn blir ”hyperaktiva” av det. Det är en seglivad myt och bygger på ett gammalt rykte samt föräldrars förväntningar på det.

  1. Är nog väldigt olika det där. Känner flera barn som blir stissiga av för mycket socker, och själv blir jag det också.

  1. Har också den och med en inovidyna i funkar den utmärkt även på längre resor tycker jag för barnet att sova i 🙂 iofs är min 6 månader och Hempan 2 år- kanske lite liten då eftersom den inte går att få helliggande för barnet…
   redan rest en hel del med vår bebis eftersom vi inte bor i Sverige, oxh tycker faktiskt inte det är så himla krångligt att släpa med sin egna vagn. Oftast rätt värt det!

  1. Jo vi har en (mcLaren) men så jävla oskön att köra längre sträckor med. Och gillar ju att promenera långt, gärna ut till kompisar i Brooklyn osv. Så föredrar en stabilare vanlig vagn.

 2. Vi reste jättemycket när vår dotter var i vagnåldern. Bästa köpet var absolut billigaste paraplyvagnen vi kunde hitta. Alltså en sådan där märkeslös för typ 500 kr. Vi behövde inte vara rädda om den och eftersom den i princip bara bestod av en tygsits och fyra små hjul på ett metallskelett tog den ingen plats. Slutade med att vi använde den hemma också.

 3. Jag reser mellan Sverige och Kanada några gånger per år, och min bästa investering har varit en Babyjogger GT Mini. Går att fälla ihop med en hand (dvs man kan hålla vild toddler med andra handen) relativt stort utrymme under, smidig och lätt men bekväm nog att sova i och perfekt för promenader. Älskar!!
  Lycka till på resan! 🙂

 4. What, känns som att det var nyss ni var där? Tiden går snabbt men nu när jag tänker på saken var jag nyförlöst och ja, nu har han ju precis fyllt ett år. 🙂

  Ha en fin resa, härliga bilder!

 5. Köp en Chicco Lite Way – en jättesmidig sulky med fullt liggläge, varukorg och sufflett och som är väldigt lätt att både fälla ihop och bära – och billig 1200-1700 lite beroende på var du köper den. Smidig att ta med på resan tänker jag. Har kört den till vardags med mina barn sedan de började sitta.

 6. Säger bara en sak: packlista! Innan man drar ut en endaste pryl ur garderoben ska man sätta sig ner med papper och penna och lista ner det man ska ha med sig. En lista per resande person. Annars blir det för rörigt. Skriv också hur många trosor/strumpor/linnen/skjortor etc som skall med så man inte står där vid garderoben och för säkerhets skull-kastar ner en massa onödiga plagg. Skriv en separat lista på det som skall packas ner avresedagen (typ barnets gose, mobilladdare etc etc) och ha på typ kylskåpet. Bara att bocka av på avresedagen. 👍
  Vad gäller vagn – ta med er egen. Jobbigt att rackla runt med paraplyvagnar etc om man gillar att promenera. Barnvagnen kostar inget extra på de flesta flighter och köper man typ en Stocke PramPack (funkar för de flesta vagnar, inte bara Stokkes) så kan man packa ner en del grejer gratis i vagnen… Typ blöjpaket eller gummistövlar (inga småprylar dock för de kan ramla ut).

 7. men shit vad är det för inkompetent kodare som har gjort nya designen på mamas bloggar??? Hälsa hen att mobilkompatibelt är skitbra men att datorkompatibelt också vore bra dvs det ska inte vara mobildesign när man sitter vid datorn.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..