Efterlysning!

Har inte bestämt mig för om det är en konditor eller en byggingenjör jag söker.

Nu har jag ingen examen i byggkonstruktion, men jag skulle behöva trolla fram en bro av grädde.

Såhär; Frank är besatt av Bockarna Bruse. Alltså inte på nivån ”gulligt att han gillar gamla sagor mer än typ Turtles” utan så besatt så att jag funderar på hur mitt mentala tillstånd kommer bli om jag ska behöva snitta på att berätta ”Bockarna Bruse”-sagan 29 gånger per dygn länge till.

I våras trodde jag det var en fas. Han har haft dem förr. Barn har ju faser, det är väl det enda jag verkligen lärt mig om föräldraskap hittills. Det har varit faser med Mamma Mu, med Nalle Puh, med Babblarna. Jag tänkte att vi åker väl och tittar på lite getter i sommar, så blir det bra. Och deeeet gjorde vi. Jag tror inte jag överdriver om jag säger att jag snittade på 3-4 get-tittningar i veckan under semestern. Plus då, de 29 gångerna per dygn som jag läser sagan (fortfarande). Och att det enda han vill se på tv är att titta på hemmavideos när barn spelar Bockarna Bruse med sina ansträngda föräldrar på YouTube. Det gick inte över.

Frank på Bruse-spaning

Frank på getspaning

Så nu är vi inne i november. Mitt lilla Bruse-fan fyller tre om en vecka, och jag tänkte försöka imponera med en tårta. Så, till efterlysningen! Någon som har tips på hur jag kan bygga något som åtminstone liknar en tårtbro?  Jag har aldrig gjort något mer avancerat än en hederlig jordgubbstårta innan, kan vara bra att veta.

Svar till; Inställsam moder

 1. Marie skriver:

  Hej! KitKat skulle kanske kunna bli en bra bro med något (tex sugarpaste) under för att få rätt böj/höjd 😊

  1. Tror det får bli en sån faktiskt 🙂 Tack!

 2. Ewa skriver:

  Åh, jag skulle ju ha läst detta inlägg för länge sedan… Jag har gjort några olika tårtor under de senaste åren så jag skulle verkligen kunna komma med lite input här. Till nästa år kanske? 😉

  1. Det är inte för sent Ewa! Jag vill ha dina tips! 😘

 3. Annie skriver:

  Jag tänker att om man bakar en rund tårta och skär den på mitten så får man en halvmåne som kan se ut som en bro om man ställer den på högkant så att säga. Kanske täcka den med sugarpaste eller marsipan …

  Sen måste jag bara tipsa om boken Bockarna Bruse på badhuset. Norsk bilderbok med svensk text av Pija Lindenbaum. Sjukt rolig 🙂

 4. Terese skriver:

  Min spontana tanke som dök upp var att du bakar en bro av maräng. Och sen köper du ett sånt där 0,5-liters rektangulärt glasspaket och skär ut ”klossar” i lagom storlek som du låter bron vila på.
  Sen kan du ju dekorera allt runt om hur du vill, eller tom ha grädde på bron om den är tillräckligt stabil.

  Skulle eventuellt gå att skära ut en bro från färdiga marängbottnar men risk för smulfest.

  Lycka till!

 5. Cia skriver:

  Jag har snöat inpå glasstårtor. Sonen har fått ett tåg resp piratskepp i glass senaste åren. Fler barn gillar glass än tårta har jag märkt. Jag hade köpt ett stor låda glass och sedan lagt den på högkant med kniv format till glassen till en bro dvs rundat av nertill och tagit av hörnen uppe på. Annars rekommenderar jag att kolla på nätet där hittar man det mesta. Lycka till!

  1. Tack för tips! Glass ör helt klart en lösning, men jag tror Frallan vill ha vanlig tårta – han har låtit bestämd på den fronten! 😄

   1. Cia skriver:

    Då är en annan ide att baka två tårtbottnar i långa sockerkaksformar, sockerkakorna kan du dela på längden en gång och lägga på fyllning (som vanlig rund tårta) och sen lägga ihop dem igen. Sen tar du en sockerkakan och delar på mitten och lägger med ett mellanrum (”brohålstorlek”) sen tar du den andra sockerkakan och lägger ovan på, slutligen smetar du grädde över de båda sockerkakorna och -ta da- du har en tårtbro : ) ( vill du ha lite mer finess så kan du skära av hörnen lite snett på sockekakan för rundare former) Dock kanske det blir lite svårt att skära snygga bitar av tårtan när man ska äta men det är en bro tårta iaf ; )

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..