3 ”goda råd” jag måste sluta ge till nyseparerade

Det här med att tycka till vid fel tillfällen.

Jag har blivit den där personen som går runt och har en åsikt om en jävla massa saker i onödan. Speciellt onödigt är det när det gäller andra personers känslor. Där tycker jag hela tiden – och det leder ju inte till något gott någonsin.

Tyvärr verkar det vara en liten separations-boom bland mina vänner och bekanta just nu. Vänner går ur väldigt långa förhållanden, förlovningar och äktenskap. Så vänder de sig till en kompis, ibland är den personen jag. Och istället för att bara mötas av tröst och kärlek så sitter jag där och TYCKER. Fan, jag blir förbannad på mig själv. För vissa råd kan man bara inte ge. Det är saker som alla måste uppleva själva. Även om jag (som vanligt) anser att jag sitter på facit så kommer de ändå inte lyssna på de här kloka råden. Därför skriver jag dem här. Som en liten avskedstext till råden ni aldrig mer ska behöva höra mig säga.

3 råd till nyseparerade som är lika onödiga som de är välmenta

1. Gå inte och jaga en ny kärlek nu

Det här tycker jag verkligen jättemycket. För den här fällan går typ alla jag känner i. Och jag gjorde det med. Går man ur en lång relation så skapas världens största hål i hjärtat. Det blir panikartat påtagligt, och den enkla vägen ut är att fylla det hålet med något annat. Någon annan. Det här är inte rättvist mot någon. Varken mot dig eller mot din nya partner. Gör. det. inte.

(Så, då har jag sagt det för sista gången i livet – ingen kär kommer någonsin bry sig.)

2. Ligg med någon annan asap

Här skulle jag kunna dra ett osmakligt och kasst skämt apropå att fylla hål, men det ska jag inte göra 😁. Men däremot så tror jag på riktigt att det är lite effektivt i göra slut-processen att bara rent köttsligt ta sig vidare. Om du inte är redo för det steget så hångla lite åtminstone. Inse att världen har mer att ge än det där gamla trötta exet.

(Sista gången här med då. Det är ju bara helt orimligt att lägga sig i när folk ligger och med vem.)

3. Sluta snoka!

Hallå, du mår inte bättre av att kolla hens instakonto var tredje minut. Ännu sämre mår du av att spekulera i hur personen eventuellt gått vidare och försöka hitta dessa personers konton för att snoka ÄVEN DÄR. Ta bort alla kopplingar för en stund bara.

(Världens onödigaste råd. Jättebra dock, men ingen kommer någonsin lyssna just när blicken är som svartast och hjärtat för trasigt. Iaf inte om det kommer från någon annan än en psykolog.)

Om du hör mig säga något av detta 👆 ever again så är jag skyldig dig en glass! Ok?

mvh /Hannah Tyckerud

SÅHÄR bekymrad är jag över mitt tyckar-beteende.

  1. co skriver:

    Riktigt bra inlägg! Råd är sällan vad man behöver i en kris, men vi moderna människor sätter oss allt för lätt i expertpanelen.

    1. Tack! Ja, jag är liksom på båda sidor här… haha 🙂 Jag ger allt för många råd, men minns också allt för väl att det inte var det som behövdes i det läget.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..