Nybörjare på bostadsmarknaden

Efterlysning! Hur köper och säljer jag bäst en lägenhet?

Eftersom det här är första gången jag planerar att sälja en lägenhet är jag fullkomligt blank. Hur gör man? Jag har kontaktat ett par mäklare, men fått panik när de ringt och sagt ”Jag sitter lite dåligt till just nu, jag ringer upp dig sen!”. Haha! Tror jag freakar ut för att jag verkligen inte har någon som helst koll över huvud taget. Jag vet inte vilka frågor jag ska ställa eller vad som är viktigt att tänka på.

Jag har ju inte hittat mitt nya drömmiga hem ännu, så jag är ju inte redo att trycka på knappen. Men jag behöver ändå vara så redo som det går. Så, jag tänkte fråga er – som alltid ger mig så mycket kloka och bra svar. Hur gör man sånt här?

Finns det fallgropar? Hur är jag streetsmart i både köp- och säljbiten av en lägenhet? Tack! 😘

 1. Malwina skriver:

  Bra listade tips enligt ovan. Jag är fastighetsmäklare och kan bistå med hjälp om så önskas 🙂

 2. Malin skriver:

  Har lägenheten fotad och klar inför en försäljning så när du är redo är det bara att lägga ut den och pruta ner arvodet. En vän till mig skulle sälja sin 1,5a i Birkastan och först ville de ha 85000 för att sälja. Slutade med att hon betalade 45000kr. Så det går att pruta ner arvodet.

 3. Malin skriver:

  Bra tips ovan! Kontakta även banken redan nu och prata lånelöfte så du vet vad du har att röra dig med OM det där drömmiga objektet dyker upp med kort varsel. Vad du säljer för kan du oftast estimera med hjälp av sålda på hemnet med ett par hundra tusen +/-. Och som Frida säger, ta in offerter från 2-3 mäklare samt lyssna in lite hur de jobbar med marknadsföring, kundlistor etc. Lycka till!

 4. Frida skriver:

  När du säljer:
  Kolla runt på vad folk sålt för i området vilka mäklare har de använt. Vilka mäklare verkar ha kunna området. Var kräsen men trevlig, låt flera olika mäklarfirmor ge bud och sälja in sig välj den som du får bäst förtroende för.

  När du köper:
  Titta noga på föreningen, belåningsgrad, underhållsplan osv
  Läs allt finstilt och fråga tills du förstår.
  Lista vad som är viktigast och vad du är villig att kompromissa på.
  Hur länge tänker du bo i den nya lägenheten.
  Räkna på vad en ev stor räntehöjning skulle göra för ekonomi, vad klarar du?

  Väldig

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..