Vi äger vår historia

Vi behöver bara skydda barnen – inte exen.

Träffade en kompis för ett tag sedan som ruskade om mig lite. Typ som världens mest kärleksfulla käftsmäll berättade hon att hon läser bloggen – och att den är bra och så, men att jag kanske skyddar mitt ex lite väääl mycket.

Det där är komplicerat. Han har ju inte valt att starta en blogg på en stor sajt om vår skilsmässa, så det är den enkla anledningen till att jag både vill och måste vaddera in delar av vår historia när jag berättar om den så här publikt. Och ja, det förstod såklart min kompis också. Men peppen hon hade var inte mindre viktig för det.

Därför tänkte jag bara passa den vidare. För det hon sa till mig var egentligen i korta drag att ”fast ni måste inte bara vara vänner utåt. Ni har ju faktiskt SKILT er. Du har ju varit jätteledsen och DU äger din historia.”

Så är det ju verkligen. Och utanför bloggen så ska jag tänka på det viset mycket mer. Jag äger faktiskt min historia om detta. Vad i skilsmässan som slog hårdast mot mig, och min syn på varför.

Och så tänker jag på er som kommenterat på mina inlägg eller mailat. Ni har fått mitt hjärta att gå i bitar ibland när jag läser allt ni gått igenom. Pappor som drog när andra barnet precis kommit. Eller som drog och helt enkelt inte planerade att vara särskilt närvarande mer alls. Män som varit otrogna, skaffat nya familjer och glömt den gamla. Män som svek, rörde till och smulade sönder hjärtan på vägen.

Vi måste komma ihåg att vi har all rätt att prata om vår syn på separationen. Och fan vad vi måste få vara arga, besvikna och brutalledsna också. Vi behöver inte skydda våra ex.

De enda vi behöver skydda är barnen.

De är ju anledningen till att vi över huvud taget behöver fortsätta att vara i den där separationen och inte bara vända på klacken och gå. Men jag vill ändå nämna som motvikt till mycket av det jag skriver om att hålla sams och vara vänner.

(Jag tycker fortfarande att det är det allra bästa. Och blir riktigt stolt de gånger vi kan. Och inför barnen – ja då tycker jag att det alltid gäller, oavsett vad vi känner.)

Nog ska vi få vara arga med, när det behövs. Och ju mer vi berättar för varandra om vad vi varit med om – desto mer kärlek och stöd får vi ju tillbaka. Så låt oss hitta våra platser för det. I kommentarsfältet här eller i hemmets trygghet med vännerna. Vi får se till att lätta hjärtat och få en liten pysventil någonstans helt enkelt. ♥︎

(Annan feedback från kompisen om bloggen var att jag får väl för fan ta några bilder någon gång om jag ska hålla på och blogga. Eh, ja. Jag skäller på mig själv för det varje dag. mamas redaktör också. Haha. Jag SKA skärpa mig! Vem orkar läsa 10 000 tecken skilsmässa utan lite avbrott i form av vardagsrealism i bildform? Inte jag iaf. Jävla taskigt av mig att utsätta er för det. 😘)

[Föreställ er en selfie här]

 1. Stella skriver:

  Åh jag tycker också det funkar barn utan bilder, speciellt i den här texten som var väldigt bra.

 2. Erika skriver:

  Har inte ens reflekterat över att det är lite bilder, dina texter är grymma! 💪 Starka och sanna ord från din vän.

 3. Jag gillar din tänkvärda reflekterande texter, tycker det funkar fint utan bilder. 🙂 Men du kanske vill visa lite fina mäklarbilder sen?

  1. Åh vilken tur att det funkar ändå! 😅 Jaaaa, får visa deras bilder sedan. På min insta kan du se hur läget är just nu dock. Kaaa-os. Haha 🙂

 4. Anne skriver:

  Inte många som kommer undan med att blogga utan bilder, men du gör faktiskt det! Kör hårt! 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..