5 skillnader med att dejta före och efter barn

Välsignelsen i att barn får en att se lite nyktrare på dejting. 🙏

Jag har aldrig gjort det särskilt lätt för mig när det kommer till val av partners. Det blir ingen sport om det är för enkelt, haha. Men när jag var yngre – a.k.a innan jag blev förälder, så tog jag jäkligt mycket mer skit av dudes än vad jag gör idag. Delvis för att jag kanske blivit en gnutta visare med åren, och kanske har jag även lärt mig av ett och annat misstag. Men jag tror faktiskt att jag har mitt mamahood att tacka för mycket av det. Därför ger jag er…

5 skillnader med att dejta före och efter att ha blivit mamma:

1. Någon annan är alltid viktigast

Före barn: Ojojoj vad jag kunde gå all in förälskelsen. Gulligt å ena sidan. Maniskt å andra sidan. Haha. Dessutom blev jag sjukt besviken de gånger då inte galenskapen var besvarad.

Efter barn: Förälskelse är ju fortfarande lika fantastiskt. Men har inte plats i livet för att bli en crazy person. Det finns någon annan som alltid kommer vara viktigare. Och det är fan sunt, och håller mig lite mer balanserad.

2. Wastear du min tid får du ingen mer chans

Före barn: Gosh vad jag tog mycket skit på den här fronten. Snubbar som ställde in dejter, och t om RESOR i sista sekunden och jag stod kvar med mössan o hand och ba ”jaha, det var ju tråkigt. Men kanske vi kan ses nästa vecka då? När passar det dig?”

Efter barn: SÅ skönt det är att inte vara den där personen längre ☝️. Dels har jag ju blivit äldre och antalet douche bags har ändå minskat en aning i min omgivning. Men det här händer ändå fortfarande ibland. Senast bara några dagar sedan. Men så här är det: Jag har inte tid med krångel. Det blir boy bye direkt jag ens anar tendenser till att personen jag träffar inte värderar andras tid ordentligt.

3. Sista ordet ligger ändå utom min makt

Funny cause it’s true:

gtfo

4. Det KAN inte längre ”gå för fort fram”

Före barn: Hehehe. Lite apropå punkt 1. Men Hannah Hetserud har veeeerkligen inte fattat grejen med att skynda långsamt i relationer. Förrän nu.

Efter barn: Nu tvingas ett lugn och ett sans på mig i och med att jag har Frank halva veckorna. Och eftersom jag håller dessa bitar av livet isär (tills det ev blivit en seriös relation) så går det liksom inte att falla in i det där då jag inte gör något annat än att hänga med nån kille varenda dag. Det är mycket lättare att behålla övriga livet, och zooma ut lite på hela grejen under de dagar jag hänger med kiddo. Tack för det, Frank!

5. jag Väljer med en annan omsorg

Före barn: Ovanstående punkter har kanske vittnat om att jag alltid haft en tendens att falla för… personer som inte varit helt bra för mig. Med några undantag förstås, så ni behöver inte gå i taket om nåt ex eventuellt läser det här. Haha. Men tyvärr så dras jag till människor som jag kan sätta i mitt centrum, och som samtidigt sätter sig själva i sitt centrum.

Efter barn: Men det får jag helt enkelt öva på att tänka om med nu. Åtminstone om jag vill bli seriös med någon i framtiden. Nu har jag ett helt annat filter på när jag ser på människor. De ska inte bara ”duga för mig”. De ska ”duga för Frank”, och där är jag fanimig picky.

Ska vi summera det hela med att det låter som jag kommer va singel ett tag till eller? 😆

 1. Sara skriver:

  Haha vilken härlig lista! Känner igen mig själv i den till 100% 😉

 2. Näsis skriver:

  Haha Hannah, skrattade högt åt din slutkläm. Du är så klok! Kram kram

  1. Näs! KRAM tillbaka, underbara människa! ♥︎

 3. Wow! Jag tackar för en excellent list! Den ger mig en del att tänka på utan barn, som dejtar en farsa med två på fyra och nio år. (För att göra det ännu krångligare på distans) Försöker göra mitt bästa att sätta mig in i HANS situation, utan för det göra avkall på mina behov och önskan om närhet och kärlek. På min inrådan (och hans terapeut ha ha) har jag inte träffat barnen ännu, känner ändå ett band till dem, är väldigt barnkär, och väljer medvetet bort biologiska egna för att finnas till för andras. Jag har lätt att zooma in på Uri´s barn, för att jag bryr mig om dem, men samtidigt vill jag inte vara för på…(Hoppas han känner mina ärliga intentioner, I do think so;-) Då han är skild sedan ett år med redan två spruckna kortvariga relationer, tror jag på att ta det med ease, och mycket förstånd. Inte skynda, och göra förhastade slutsatser, våga ha tilltro, och bottna i varandras varma själar, och se framtiden an med tillförsikt. Tack för en schysst, uppiggande och roligt insiktsfull blogg!

  1. ❤️❤️❤️

   Tack för fina ord! Och vilken vettig syn du verkar ha på er relation. Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..