På jakt efter den PERFEKTA bäddsoffan

Hitta en mysig lägenhet gick tydligen lättare än väntat. Nu till den stora utmaningen. Att hitta en bäddsoffa som är ✔️ snygg ✔️ bekväm att sitta i ✔️ bekväm nog att sov i som ordinarie säng ✔️ enkel att bädda ut och ihop.

Jag kan tänka mig att det är fler singelmorsor som löst det som jag kommer att göra; sova i vardagsrummet så att sovrummet blir kiddots.

Genom att göra så, så förlänger jag perioden jag och Frank kan bo i en tvåa tills… ja, typ hur länge som helst. För även om han helst sover i en hög av gosedjur PÅ mig just nu så kommer det ju garanterat en dag då det inte känns aktuellt längre. Därför får han rummet nu med en gång så slipper det bli extra trubbel med det om något år.

I mitt inlägg om nya lägenheten uppstod en bra diskussion i kommentarsfältet som jag vill lyfta upp:

Skärmavbild 2017-02-05 kl. 21.49.36

Jag har själv varit och kikat på Sweefs soffor. De verkar riktigt grymma! Men jag vill samla ännu mer tips från er! Hur sover ni?

Kriterier för mig är att den måste vara snygg, ha ett hyfsat sittdjup och vara en sådan som man bäddar ut genom att fälla ned ryggstödet på ett eller annat sätt – så sängen blir stabil. Dvs, inte tältsäng-varianten. Det blir ohållbart att ha som riktig säng tror jag. Om jag får DRÖMMA så hade jag velat hitta en i linne eller sammetstyg. Men andra tips går också bra 😉.

Tips på bra förvaring utöver det lilla utrymmet som själva soffan erbjuder mottages också tacksamt! Estetiken är viktig här med. Det ska ju trots allt fungera som ett mysigt vardagsrum också.

Gå loss och kommentera, och får jag nog många tips så lovar jag att samla ihop det till den ultimata bäddsoffe-listan inom någon vecka!

Sweef's

Sweef’s ”Björnen” som tipsas om i kommentarerna ovan ☝️

 1. Elin skriver:

  Ett sidospår-tips från, vad jag förstår av ovan, bäddsoffornas förlovade land. Jag har löst min tvåa genom att jag & min 4åriga Kerstin delar på sovrummet, har en skänk som ”mellanvägg”. Även delat av vardagsrummet med en expedit-bokhylla från Ikea & den delen kallas ”hennes rum”. Tanken från början var att jag skulle sova i v-rummet & hon få ett eget rum, minns inte hur/varför jag kom på nuvarande lösning men är såå nöjd. Det enda som tar ner min nöjdhet nu är vetskapen om att det finns så många snygga bäddsoffor :).

 2. Anna skriver:

  Kan inte svära på att det är just en sån här men en snarlik sover vi i när vi är i Värmland http://m.ikea.com/se/sv/catalog/ och vi sover bättre i den än i vår säng! Har sovit som längst tolv nätter i rad men totalt många fler än så och det känns som en riktig säng! Praktiskt också med förvaring i soffan. Hade en sån som singel också och alla som sov i den tyckte att den var stabil och skön.
  Lycka till med soffjakten!

 3. Terese skriver:

  Åh vad jag hade behövt ett sånt här inlägg när jag separerade! Googlade bäddsoffor och sängskåp till förbannelse 🙂 Slutade tillslut med att jag köpte soffan vallentuna från Ikea. Har två bäddmoduler och en förvaringsmodul. ibland när jag är ensam bäddar jag bara ut den ena bädden, och om jag har sällskap eller om barnen är hemma så bäddar jag ut båda så att det blir en dubbelsäng. Rekomenderar dock att ha bäddmadrass. Jag har en (liiite för tunn, måste köpa tjockare) med sånt där dra-på-lakan på som jag rullar ihop varje morgon och rullar ut varje kväll och förvarar i klädkammaren däremellan.
  Kuddar och täcke förvarar jag i förvaringsmodulen.

  Är förvånad över att jag inte tycker att det är jobbigare än vad det är att bädda ut och in. Och nu när jag precis börjat jobba efter föräldraledighet har jag kommit på att jag inte behöver bädda ihop den de dagar jag jobbar och barnen inte är hemma för jag är ju ändå borta hela dagen och jobbar sent. Så nu blev det ännu mindre jobbigt till och med. Yey!

 4. Ett litet tillägg, täcke & kudde får plats i förvaringsutrymmet i armstödet & bäddmadrassen kan man vika ner under soffan innan man ”lyfter” över sittdelen 🙂 Hoppas du hittar nåt som passar just dina behov!

 5. Anna skriver:

  Har också järnforsen! Framåtbäddad så allt följer med varje gång man bäddar in och ut..man behöver nåt enkelt när d ska sovas där varje dag. Blir 160 säng när ja bäddar ut (slutat med att min dotter 4 år sover där med mig istället för sin egna säng haha). Är supernöjd!

  1. Intressant! Hur är själva sängen konstruerad? Blir det inte lite tältsäng-aktigt med framåtbäddad?

   1. Anna skriver:

    Jag tog deras duxmadrass. Förklarade att jag behövde en som funkar för rygg osv då ja sover i den varje dag! Skillnad om det är en gästbäddsoffa. Ett tips är att gå till stalands möbler dom är jätteproffsiga! Fick lägga ut en slant men ser det som att ja investera både i säng och soffa efter separationen! Du får skriva sen vad du besluta dig för man blir ju nyfiken haha

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..