Closure

Om varför flytten känns så viktig.

Igår tog jag och Frank en promenad till våra nya hoods. Det är ju mindre än en månad kvar nu tills vi flyttar så jag har börjat mentalt förbereda honom lite på att det kommer att ske. Så vi gick för att titta på huset om omgivningarna. Det kommer bli så himla bra alltså!

Förutom att det finns en liten lekpark på innergården så hittade vi en större lekpark bara typ 100 meter bort från huset. Det känns som att det här området blir den perfekta kompromissen med mig själv.

Anledningen till att det känns större än kanske någon annan flytt jag gjort i mitt liv (jamen jag har nog iaf 12 flyttar bakom mig, alla i vuxen ålder) är att det känns lite som ett closure. En sak jag och Franks pappa aldrig  var överens om var boendesituationen. Jag längtade till att flytta till ett hus eller radhus, och hade inget emot att flytta lite längre ut för att göra det möjligt. Han ville hellre göra citygrejen. Kompromissen landade i att ingen av oss fick som vi ville, haha.

Och att bo kvar i den där lägenheten som jag liksom aldrig längtade till har nog tagit mer energi av mig än jag kunnat förklara för mig själv. Även att bo kvar i det som hade varit vårt och försöka göra det till mitt. Det var först när jag insåg att jag faktiskt ska flytta till ett hem som jag har valt som den där tyngden lättade.

Ett kollektiv hade ju varit enda sättet att leva ut husdrömmen som singel. Och tyvärr blev det lite väl meckigt i praktiken (MEN jag kollade verkligen upp det och letade efter hus att långtidshyra osv). Däremot är det här området just sådär litet och mysigt som det jag längtade efter med att bo i hus. Kanske har jag verkligen hittat hem.

Processed with VSCO with 4 preset

Hannah Dagdrömmerud

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..