Vegetarisk vardagsmat?

Vilka är era bästa recept på enkel vegomat?

Jag har varit vegetarian nu i snart 11 år. SJUKT länge. Man kan tycka att det borde ha gjort mig till en expert på ämnet ”vegetarisk mat”. Men icke. Det här sitter långt inne ska ni veta. För jag har VELAT vara bra på mat så mycket att jag liksom hävdat att jag är det rätt länge. Men ärligt talat – det är jag nog inte.

Typ exakt det här samtalet hade jag med en vän nyligen (om mat alltså, inte det ”shit” som diskuteras nedan 😆)

Jag:

breaking-bad-gif

Han:

giphy

(Jag har fortfarande inte riktigt smält det, eftersom då var helt ny info för mig) 😁

Men okej då. Han hade nog rätt. Dels är jag rätt lat. Speciellt till vardags. Och dels är jag väl inte en naturbegåvning helt enkelt. Så för att pigga upp min relativt trötta matlagning tänkte jag be er om tips!

Vad lagar ni för veg.käk till vardags? Min bloggkollega Nisse satte ihop en vardagsmatslista för inte så länge sedan. Superbraaa, men den innehöll rätt mycket kött. Så jag tänker att jag kompletterar med vegovarianten – men jag tror jag behöver er hjälp!

Får jag in tillräckligt många tips för att kunna sätta ihop en lista, så gör jag det inom en vecka! Hit me! Tack. 😘

  1. Mina skriver:

    Min gamla klasskompis Lisa Bjärbo har gett ut två superbra kokböcker tillsammans med nån som jag inte minns namnet på… (Förlåt, nån!). ”Mera vego” och ”Ännu mera vego”. Båda fanns på bokrean i år, kanske finns kvar? God, snabb vegomat för livets alla åldrar! Annars äter vi sjukt ofta ”starksoppa” pga snabbt, gott och billigt. Och sen barnen fick klart för sig att man blir stark av det slevar de i sig, bara man klämmer på deras muskler då och då under måltiden. Grön starksoppa=Ärtsoppa, vit starksoppa=blomkålssoppa, gul starksoppa=potatis- och purjolökssoppa.

  2. Hanne skriver:

    Ris och Dhal och någon grön grönsak till, typ broccoli eller nåt sånt som man har i frysen är bästa veggorätten! Dhal är indiskt – röda linser som en kokar i krossade tomater och kokosmjölk och ganska mycket kryddor. Så gott! Lyxa till det med papadums (kan tillagas i Micro. ..) för en riktig indisk afton!

  3. Den enklaste och mycket goda vardagsrätten jag ofta kör med är att steka upp lök i en panna tillsammans med kikärtor plus eventuellt de saker jag har i kylen just då (någon liten tomathalva, broccoli, någon svamp som blivit över osv), kryddar med lite curry, salt och vitpeppar och sedan på med lite matgrädde och låter det puttra en stund. Det är verkligen superenkelt, proteinrikt och funkar till pasta, ris och även potatis 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..