Ett råd till dig mitt i fallet

Jag (och ca hela mänskligheten) har sagt det förr, men jag säger det igen. Allt kommer bli bra.

Pratade med en kompis i veckan som är mitt i en separation. Oerhört sorgligt förstås, de gånger då det inte är ett gemensamt beslut. I det här fallet verkar det inte riktigt vara så. Hon befinner sig mitt i fallet och vet inte hur hon ska hantera det. En fruktansvärd och maktlös känsla.

Det är svårt tycker jag att ge så många konkreta råd i det läget. Men en sak vi pratade om var det här med barnen. För ja, såklart är det extra sorgligt när det finns barn som påverkas. Just nu är det allt som min kompis ser. Och jag förstår det. Just nu känns det så.

Men jag vill ändå försöka rikta hennes blick åt det som ändå är lite ljusare. För det finns det. Såhär ser jag på det; tack vare Frank stod jag upp hela separationen. Tack vare honom såg jag till att det inte blev fulare och grötigare än det behövde.

När man har gemensamma barn att tänka på tror jag att det ändå får en att stärka sig själv mitt i sorgen. Använd det, om du är mitt i det där läskiga fallet. Bestäm dig för vilken förälder du vill fortsätta vara – om än singel. Använd den där föräldrasuperkraften som har fått människor att lyfta bilar och sånt och rikta den inåt.

Och när du gjort det, och tiden har fått gå en stund, så kommer det förhoppningsvis inte bli sådär ”sorgligt för barnen” som det känns precis i början. Förhoppningsvis leder det till två sjukt jävla starka, och i längden lyckligare föräldrar.

  1. Stina skriver:

    Vad klokt. Jag har ingen personlig erfarenhet av skilsmässor men många kompisar som växt upp i trasiga familjer och tänk om några av de inblandade vuxna använt barnen som skäl att skilja sig ”snyggt”, vilken astronomisk skillnad det gjort för barnens uppväxt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..