Vab med extra allt

Oförutsägbart.

Jag kan tycka att det inte alltid är jättehemskt med vab. Om kiddo är ”lagomt” sjuk så det inte finns någon anledning till oro, utan bara varm och extra kramig så är det liksom inga problem. Vi kan gosa lite extra och jag kan vobba lite ibland rentav.

Två stora undantag till mys-vabben är ju magsjuka eller kaosiga karantändagar. Då funkar inget alls.

Idag fick Frank (och därmed också jag) liksom både och samtidigt. Sjukt märkligt.

Kiddo studsar upp ur sängen på sitt bästa humör. Äter frukost i rakertfart – och kräks sedan rakt ut. Jag gissade att det var just rakertfarten som var boven och sade till förskolan att vi lär ju stanna hemma idag men det här är nog ingen riktig magsjuka. För medan jag ringde dem var Frank i full fart med att riva lägenheten. Ingen chans till ”vobb” där inte.

Vi lekte och lagade lunch. Frank var på sitt bästa humör igen. Till efter lunchen då frukostens efterdyningar upprepade sig. Fyra gånger.

”Nu är kräkfesten igång här” messade jag hans pappa. Men i samma stund stod Frank bredvid mig och KRÄVDE att jag lagade ny lunch. Han var hungrig minsann. Sedan dess har han klättrat på väggarna igen.

Hur ska vi kunna vara instängda här i 48 h?!

Mordern ser helt klart slitnare ut än det magsjuka barnet. Halvbra betyg.

Mordern ser helt klart slitnare ut än det magsjuka barnet. Halvbra betyg.

  1. Anna skriver:

    Jag tänker att man kanske kan gå ut en stund om barnet är piggt. Inte vara där andra är men springa några varv runt huset så att säga, för att göra av med energi 😁.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..