5 charterklassiker jag inte trodde jag kunde uppskatta innan barn

Nu är vi hemma från chartern! Det här har jag tänkt på under veckan.

Fysatan vad välbehövligt det här var. En vecka i värme. En vecka med Frank på HELTID 24/7 (vilken lycka!). En vecka med min fina mamma som inte bor i samma stad – så vi får inte de tillfällena så ofta. Det har varit gött helt enkelt. Anledningen till att det har kunnat vara gött är ju just att vi drog på en riktig charter. Vi åkte alltid på sådana med familjen när jag var barn och därför har jag som en reaktion nästan mest åkt på stadssemestrar som vuxen.

Nu med barn själv har jag verkligen hajat grejen. Allt man stör sig på med charter som tonåring och vuxen utan barn – det tycker man är genialt som småbarnsmorsa. Speciellt kanske som singelsmåbarnsmorsa.

1. Lollo och Bernie

De där jävla figurerna som alltid dök upp och skulle ha ”photo session” när man försökte ta en tupplur vid poolen och ljudnivån gick upp till MAX. De jävlarna är ju underbara efter barn. LYCKAN i Franks ansikte varje gång han såg dem var helt obetalbar. Och från att ha flytt deras shower på charter förr så lusläste jag nu schemat för att försöka tajma in dem VARJE DAG på den här semestern.

(Vem kan dansen? Jag kan dansen.)

lollobernie

 

2. All inclusive

Jag och Franks pappa åkte på en all inclusive en gång – innan vi fick Frank. Vi har typ aldrig varit så rastlösa i hela våra liv. Bristen på ny stimulans triggade dessutom ca sju bråk om dagen. Helt värdelöst koncept utan barn. Med MED barn. Herreguuuuuud. Hur många glassar kan man trycka i en treåring på en vecka? Jag tror Frank slagit exakt alla rekord. Även i köttbullsätning. Och slush.

giphy (5)

 

3. Solskyddsfaktor

SOM jag slarvat genom åren. Och SOM jag bränt mig. Och SOM jag fortsatt slarva ändå. Tills nu. Pappa kom och hämtade oss på flygplatsen förut idag och ba ”Alltså.. har ni varit utomlands? Ni är ju inte särskilt… bruna.” Nope. Det är för att jag kör med samma solskydd som Frank. 50 och kanske 30 där jag törs leva riktigt farligt. mvh, präktig moder, 29.

giphy (6)

4. Barnpoolen

Tidigare känt som; den värsta platsen på jorden. (Hah, ni måste tänka att jag nog hatade barn innan jag fick barn själv. Så var det faktiskt inte. Men när andras barn är högljudda och härjar medan jag försöker dricka cava, då flyttar jag hellre på mig.) MEN NU! Desto roligare att se sitt eget barn gå loss totalt i vattnet.

giphy (7)

5. Souvenirbutiker

Sa jag att barnpoolen var helvetet på jorden förut? NEJ jag menade förstås souvenirbutikerna. Vilka betalar så mycket för krimskrams?! Jag, tydligen. Nu efter barn. SÅÅ mycket roliga minnen ju!

giphy (8)

(Förresten, ni får inte missa att jag även startat ett instakonto för bloggen nu! Följ gärna!)

  1. M skriver:

    Dagens inlägg var extra roligt!!!

  2. Maria skriver:

    Lollo och Bernie, bamseklubb och all inclusive är verkligen guds gåva till semestrande småbarnsföräldrar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..