Singelmorsor – nu dejtar vi varandra!

Läsaren Matilda hörde av sig tidigare idag med en genial idé! Vi måste styra upp singelmammahäng.

Jag är inte ens 30 än och har gift mig, blivit mamma och skilt mig redan. I min umgängeskrets är jag ganska ensam om det. (Jag brukar försöka skoja till det med att jag försöker maxa livet helt enkelt och betar av grejer som folk lägger halva sina liv på lite snabbare. 😉)

Matilda mailade mig och berättade att hon känner samma sak. Vi har inte nog många att prata med om vissa grejer kring singelmammaskapet. Och att Facebookgrupperna med ändamålet har mycket att önska.

Så nu tänker jag att vi tar tag i det här gemensamt? Jag kan ordna med något typ av häng i sommar i Sthlm. Jag är övertygad om att Matilda gärna styr ett i Gbg. Var bor ni? Kommentera lite förslag på hur vi kan göra detta, utspritt över landet – om intresse finns såklart. Power to the singelmorsor. ❤️💪

 1. GÖTEBORG

  Hallå!

  Jag är 30, singel, har en 6-årig dotter. Bor i Göteborg. Jobbar med att utreda olika grejer på myndighet. Vill gärna ses i grupp och på tu man hand. Uppskattar saker som bad, bastu, ost, prosecco, vandra, feminism, gapskratt. Och gör helst detta – eller något annat! – i sällskap.

  1. Här är en annan 27 årig göteborgare med en drygt 2 årig Colin! Nyinflyttad sjuksköterska. Ses gärna på ett glas prosecco eller lekparkshäng! Var i Göteborg bor ni?

    1. Hej!
     Jag är en ganska nyseparerad Göteborgare med två barn, 5 och 8. Gillar bland annat musik, litteratur och att springa. Känner mig lite rådvill i min nya situation, i synnerhet när jag inte är med barnen. Skulle gärna träffa andra i liknande situationer. Har dock inte facebook. Kanske är det dags? Men, för stunden, är det möjligt att skriva ut här, eller ta kontakt på något annat sätt, om en träff planeras?

     1. Hej! Vi är ett gäng (ca 6-9 pers) som ska ses på Lagerhuset på ons kl 17.00. Ute om sol, inne om trist väder. Välkommen!

     2. Åh, missade det. Ska hålla bättre utkik hädanefter så skriv gärna igen om något är på gång.

  2. Ytterligare en Göteborgare här! Två kids på 5 respektive 7 år och själv är jag 38. Tycker, precis som ni andra, om bubblor och häng. Jobbar på ett stort statligt verk, lite som en myra i en stack. Bor i hus i ett väldigt tvåsamt villaområde och känner mig lite ensam i rollen som ensamstående mamma.

   1. Vilket härligt intiativ. Jag är själv singelmamma med en son på 3månader. Har inte heller några vänner i samma situation och skulle gärna vara med i någon facebookgrupp där man kan stötta varandra mm. Jag finns i Örebro 🙂

 2. 33 år, singelmamma till 4-åring och 1-åring. Bor i Uppsala. Jobbar som lärare på universitetet. Är på på det mesta (förutsatt att det är en icke-barndag såklart ;))!

 3. Bästa. Jag bor i södra Dalarna och har ”sommarlov” just nu, kommer även vara en del i Stockholm i sommar, så är intresserad av häng både där och här! 29 bast, sonen är 19 mån, gillar att prata, äta och bara ha det gott för själen helt enkelt 🙂

 4. Nybliven övergiven gravid v 21 och med en snart 4åring. Bor i Lund. Har inte facebook men kan absolut skaffa enkom för detta!

  1. Malmö!

   Singelmamma sedan 4 år tillbaka med son på snart 4 och dotter på 6,5 (mycket viktigt med halvan:))

   Tror ibland att jag har full koll på livet, men rätt ofta inte. Vi bör stötta varandra!

   jag har inte heller fb men det finns ju andra vägar också:)

   1. Hej! Jag bor i en liten håla ca 5 mil om Helsingborg och är ensamstående med två barn på 4 och 6 år, varit det sedan minsta låg i magen 🙂 hade varit kul att träffa några andra singelmammor här i närheten som man kan ventilera allt med!

  1. Kanske ska presentera mig lite också (skyller på feberdimma). Har en 3-åring och pluggar ekonomi. Separerade i december och är fortfarande rätt förvirrad i den nya situationen. Har inte heller några nära vänner i liknande sits som jag är i så vore jättekul att träffa andra singelmamas. Annars gillar jag långa promenader och mysiga hemmakvällar 😉

 5. Vilket jättebra initiativ! Jag är 38 år, bor i Stockholms innerstad och har två små knoddar på 3.5år & snart 2 år. Skilde mig i mars månad, eller det var då vi separerade, men själva skilsmässan går alldeles snart igenom. Känner ingen annan som är skild eller har barnen på halvtid och jag skulle jättegärna lära känna kvinnor i samma sits! 🙂

  1. Samma här! Stockholm…3 kids 14mån-7år, ansökte om skilsmässa i mars, flyttar snart till egen lägenhet. Känner typ inga i samma sits 🙄

 6. Vilket jättebra initiativ! Jag heter Kristin, bor i Göteborg med min snart 5-åriga son. Separerade med hans papps när sonen var ett år. Följer med glädje din blogg Hanna! Kan inte en Facebook-grupp vara ett bra tillfälle att samla oss och att ha och utgå ifrån?🙂

 7. Bra initiativ som jag gärna är med på! Jag är 35 och bor i Stockholm tillsammans med min dotter som snart är 6 månader. Har ensam vårdnad och en situation pappan är väldigt frånvarande.

 8. Ja, som jag saknar andra singejmorsor att prata eller att kunna umgås med lite enkelt med eller utan barn. Bor i Årsta / Stockholm. Har en 2,5 åring på halvtid och är separerad sedan ett halvår. Skulle kunna administrera en Facebook grupp om ni vill… så kan vi styra med träffar där, ska jag ordna med det?

 9. Kommer att joina Stockholmsgruppen så småningom. Har precis tagit beslutet om att separera och har inte berättat det för all familj och alla vänner ännu. Därav vill jag inte gå med i gruppen än. Men snart! Det känns som en ENORM tröst att en sådan grupp finns att tillgå. Känner mig inte riktigt lika ensam i världen! 💕✨

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..