Livspusselsfail. Igen. 

Alltså, systemet vi har för Frank på sommaren är HELT ohållbart. 

Jag hade förträngt att jag nog tyckte det även förra sommaren, men då bodde åtminstone jag och Franks pappa mer eller mindre grannar så det var ändå mer hanterbart.

Vår ursprungstanke är god. När förskolan är sommarstängd vill vi låta Frank vara ledig eftersom vi inte har något behov av att ha semester samtidigt. Så vi delar upp 5 veckor mellan oss, men för att slippa vara ifrån Frank för länge så behåller vi ursprungsschemat de veckor då alla ändå är i Stockholm. 

Låter ju fint i teorin, men i praktiken innebär det nu att jag cyklar till Franks pappa i 25 minuter åt fel håll varje morgon, lämnar honom där för att hämta honom efter jobbet och cykla hem – mer eller mindre lagom till mat och läggdags. Det blir onödigt hattigt för Frank och onödigt mycket livspusslande för oss. Igår somnade Frank dessutom i cykeln på väg hem – och kunde därför inte somna för kvällen förrän 22. 

KAOZ! Skriver detta mest som en påminnelse till mig själv att göra om och göra annorlunda nästa sommar. Det är väl inte meningen att man ska bränna ut sig under semestern? 😉

Hur gör ni med sommarveckorna?

  1. Första sommaren. Tar tio dagar med treåringen. Åter vardag i aug tre-fyra dagar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..