Alla dessa måltider

Törs jag ens säga högt att det måste slarvas för att hinnas?

Jag älskar semester med barn. Både nu när det är jag och Frallan solo, men även på den tiden då det var ett gäng bonusbarn med i gänget. Det enda som verkligen får mig att vilja slita av mig håret under de här veckorna är alla jävla måltider.

Jag är en frukostmänniska (lediga dagar, jobbdagar blir det oftast en smoothie på vägen till jobbet…). Så där VILL jag lägga lite krut. Men efter att frukosten är bortdukad så är det ju bara ett par timmar tills det är dags att få göra lunch. Sedan ska lunchen bort. Lagom tills man är klar med det är det dags att styra upp någon semestrig och härlig middag.

Det ÄR ju nice att äta. Men som singelförälder med ensamt ansvar för kiddots måltider OCH disken OCH läggningen OCH leken OCH kanske ha ett eget socialt umgänge där emellan. Jag får inte ihop det. Jag löser det just nu med att satsa på ordentlig frukost och middag. Lunch får ofta bli ett extra stort mellis. Typ yoghurt och mackor, eller kanske ett par sojakorvar.

Jag VET att det finns många bra lösningar på det här. Storkok och matlådor och planering. Men inget av det är min paradgren direkt. Så står jag istället för varje dag och känner att jag slavat i köket typ hela dagarna under semestern.

Hur gör ni?

 1. Också ensamstående, här blir det makaroner o färdiga köttbullar (alt salami eller korv från igår) nästan varje dag till lunch. Kokar makaronerna när vi äter frukost, lägger i en låda, skär ner lite gurka o delar köttbullar eller korvar. På med ketchup och voila! Sonens lunchlåda är klar!

 2. ANna skriver:

  Hur gör vi med en fyraåring och en nioåring? Slarvar vidare med lunchen heeeeeela semestern-utan att skämmas!!! Vi vänder på dygnet å äter senare frukost, ä nån mot förmodan hungrig mett på dagen så trollar vi fram en kall grillad körv sen dagen innan. Eller så. Kidsen ä nöjda å päron ä oxå nöjda;-) Good luck!!

 3. Anna skriver:

  Vi brukar laga dubbelt så mycket mat på kvällen, så har vi hälften att värma till lunch dagen efter. Om vi äter ute på kvällen blir det en omelett eller något annat enkelt till lunch.

 4. Emma skriver:

  Samma här, själv med 3-åringen och förutom allt det andra man måste så vore det ju skönt om man kan hinna få lite go tid med barnet när det är semester. Inte bara ”vänta lite, mamma ska bara laga mat/diska/tvätta”.
  Så här har jag kapitulerat med lunchen också. Kör rejäl frukost och ”riktig” middag. Och lunch – bananpannkaka. Typ vareeenda dag. Har tom kapitulerat för sockret med florsocker så han äter ordentligt och står sig.
  Hemsk mamma, jag vet. Men jag tänker att socker till en rätt och en mätt o glad unge som hinner få tid med sin mamma slår tallriksmodellen de få veckorna det handlar om. För inte hinner man väl få sjöbjugg på 4 veckor?! 😉

 5. Anna skriver:

  Alltså, what’s up with the Swedish people? Det är liksom något väldigt fel att äta mackor eller fil tycker allt för många människor i Sverige. Efter att ha bott i USA och i Norge och ätit både jordnötssmörsmacka med sylt på och nistepacke med macka till lunch så har jag insett hur smart dessa amerikaner och norrmän är. Hur smidigt som helst och man spar TID och DISK i mängder om man äter det till lunch. Jag är hemma på sommarlov med 3 barn och har inte lust att stå i köket hela dagarna och då är smoothie, macka eller fil toppen. Men min man tycker inte det är ”mat”. Han vill helst ha lagad lunch… som han gärna lagar (och jag gärna äter, hahaha!). Men står jag för matlagningen så blir det fil och macka😁

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..