Grejer på olika ställen

Om uppdelning av kiddots grejer.

Jag såg idag att det diskuteras i en av singelmorsor-grupperna på Facebook (gå med om du missat!) hur folk gör med alla barnens saker i varannan vecka-livet. Såsom ytterkläder, kläder, leksaker, cyklar m.m.

Då slog det mig att jag tror faktiskt aldrig att jag bloggat om det! Helt sjukt med tanke på hur stor del av varannan vecka-livet det är. ALDRIG är grejerna där de ska vara liksom. Med det menar jag inte att anklaga Franks andra förälder för detta (eh jo, han är ju såklart också skyldig iofs) utan mer belysa själva dilemmat.

Vi försöker nämligen dela på ytterkläderna och vissa favoritleksaker. Vanlig ”basgarderob” kör vi dubbelt av. Det blir också bra rent praktiskt eftersom vi har ganska olika smak – och Frank själv har ännu inte börjat bry sig speciellt. Så han har en stil hos mig och en annan stil hos sin pappa. Haha. Men jackor, regnkläder och skor släpas fram och tillbaka. Oftast.

Men som nu inför att Frank skulle vara hos mig i två veckor så glömdes till exempel hans vindjacka. Det är alltid något som blir kvar på andra stället. Samtidigt blir det ju helt orimligt att köpa dubbelt av allt – åtminstone för oss.

Hur gör ni? Har ni en ryggsäck som pendlar mellan hemmen eller kör ni dubbel uppsättning?

  1. Ingrid skriver:

    Vi kör dubbla uppsättningar! Jag köper en del på second hand/blocket eller får av vänner och föräldrar på förskolan. Särskilt regnkläder/vinterkläder & skor, dvs sånt som de små knoddarna växer ur på en säsong. Men annars är det typ jag som köper allt viktigt, jag orkar inte tjata på pappan att han ska köpa saker så jag gör det själv. Rent generellt känns det enklare att ha så mycket dubbla uppsättningar som möjligt. Det vi har gemensamt är barnvagnar. 🙂

    Men det jobbigaste är att mycket av det jag köper liksom ”försvinner” hos pappan. Och sedan ibland när jag frågar efter nån fin tröja, solhatt eller liknande som jag köpt så har han aldrig koll på vad jag pratar om. Snark.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..