5 tråkiga saker vi föräldrar pratar om

Jag satt nyss i lunchrummet och pratade med en kollega som snart kommer att bli pappa.

Jag: Det är ju en del som liksom tappar begreppet om vad som är intressant för omvärlden sådär första månaderna. Lovar att jag ska hjälpa dig ifall du fullkomligt tappar fotfästet.

Han: Vad får man inte prata om då?

Jag: Alltså barnets bajs är ju sen gammalt att man kanske inte ska prata om med folk som inte är i samma fas i föräldraskapet som en själv. Men vad folk tänker mindre på är VAGNEN. Jag har haft så jävla många ointressanta samtal om vagnar. Det är liksom SUPERINTRESSANT precis när man ska skaffa, men bara för de som är i samma fas. Obs obs obs.

Han: Jag förstår. Vad köpte du för vagn?

Jag: Åh, jag köpte en Brio! Sjukt smidig faktiskt. Jag tror den hette Smile. Jag har den inte längre förstås. Den tiden är ju förbi såatte… men vad har ni köpt för vagn? ÅH NEJ. Nu hamnade vi här!!!

Han: Jag var ju ironisk liksom. Det var uppenbarligen inte du.

🤦‍♀️

Uppenbarligen kan jag inte följa mina egna regler. Men jag tänkte ändå bjussa på mina 5 värsta samtalsämnen som vi föräldrar liksom fastnar i i någon typ av evighetsloop. Alltså, inte bara nyblivna föräldrar. Det här gäller all of us.

1. Barnvagnar

Ja. Det har vi redan avhandlat. Uppenbarligen gäller det inte om JAG får chansen att prata vagnar. Men om någon annan gör det med mig: 😴😴😴

2. Barnens mardrömmar

Att analysera drömmar är väl allmänt känt att man inte gör med någon annan än möjligtvis sin partner? Men det verkar ha gått många föräldrar förbi att detta gäller även BARNENS drömmar.

3. Hur dåligt vi har sovit inatt

Den här faller jag själv i typ tre gånger i veckan. På riktigt alltså. Det kommer som en autosägning så fort det blir tyst lite för länge. ”Jäklar. Jag har sovit SÅ dåligt inatt. Frank gjorde det här och det här”. Ja, tröttheten är ett konstant tillstånd för en småbarnsförälder. Vi behöver inte påtala det – hela tiden.

4. Livspusslet

Det här gäller nog kanske mer folk med äldre barn än jag, så jag har inte ramlat i den fällan än. Men hur det skjutsas barn mellan olika aktiviteter är verkligen så snark för… ja precis alla som inte satt i bilen.

5. Kroppsvätskor

Alltså, vi föräldrar och vår fascination av avkommans kroppsvätskor. Vi. Måste. Sluta. Jag menar inte bara bajset nu. Hela januari till mars drar vi igång och diskuterar detaljer i barnens förkylningar som ingen vill veta. Ingen.

Så, vad får man prata om egentligen?! Well. Jag älskar ju att prata förlossningar. Det hör nog hemma på andras äckellista. Men inte på mig. Jag har till och med kommit på mig själv med att dra min förlossningsberättelse på mingel med okända människor, både en och miljoner gånger. 😉 Så jag ger mig själv en brasklapp där.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..