Vältalighet och makt går hand i hand!

Det visar siffrorna idag och det har de visat förut. Stora ledare med farliga eller bra åsikter har oftast behärskat retorikkonsten, och när retoriken hamnar i fel händer så kan det bli fel.

Reinfeldt, Björklund, Wetterstrand, Hägglund och Åkesson är fem skickliga retoriker och debattörer.

Åkesson har dels ridit på egen individuell retorisk förmåga, men också på andra partiledares bristfälliga retorik gentemot honom i debatterna.

Det visar hur viktigt att man inte bara har hjärna och hjärta i politiken utan också talets gåva. I USA är man tom så strategiskt att man inte främst frontar en person som har kontakterna eller har hängt med sedan ungdomsåren. Istället väljer de någon som de vet kommer gå hem hos folket. Därför är det viktigt för politikerna att välja rätt frontperson, men också för det svenska folket att få ökad retorisk medvetenhet så de förses med förmågan att genomskåda, inte bara de andra partierna utan också det egna.

/Elaine Bergqvist, retorikkonsult

  1. Kalle skriver:

    Anledningen till att jag skrev ”ditt V” är enkel. Ca 90% av dem som sysslar med någon forma av kommunikation som journalist, reporter eller överhuvud taget arbetar på en redaktion är väntster. Alltsedan tokvänstern tog över Journalistskolan på 70- talet. Du var väl knappt född då men vi som var med minns palestinaschalarna och talkörerna.Anledningen till SD stora framgång är naturligtvis att vi fattiga pensionärer insett att SD är det enda parti som bryr sig om oss och vad vi gjort förSverige. Det har tyvärr S glömt sen de slagit sig ihop med M.Och så en tredje sak. Tro aldrig ett ord av vad som sägs i media- möjligen väderrapporten. Vi vanliga människor blir alltid förda bakom ljuset och får dessutom betala för det.SD är inte mitt parti med jag tycker de behandlar skändligt och det visar föga respekt för valresultatet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..