Konsten att ge SD sympatier!

Idag skriver Alice Teodorescu en viktig och riktigt bra artikel i Aftonbladet Debatt. Jag är precis som hon övertygad om att de 5.7 % av befolkningen som röstade på SD inte på något sätt är rasister. De vill bara markera sitt missnöje med partiernas misslyckade integrationspolitik. Hade ni frågat mig för tre dagar sedan så hade jag kanske trott att vi var tillbaka till 1991 och ”kör-ut-dem-tiden”, men jag kan inte tro att 5.7% faktiskt resonerar så.

jimmie_akesson_halvbild-portratt_090326_foto_emil_hakansson.jpg

Jag håller inte med Åkesson om det mesta, men jag håller med om att integrationen är ett problem.

Under dessa dagar har jag fått sms från folk som skrivit att ”glöm inte att julgranen är tysk, majstången har ursprung i en judisk traditon” osv. Säg det till Jimmie Åkesson i en debatt och han kommer bara svara ”jag pratar inte om julgranen utan om Sveriges misslyckade integrationspolitik”. Man ger honom en massa retoriska poänger genom att angripa honom och SD-anhängare. Att Reinfeldt inte vill ta i honom med tång, att partierna fryser ut SD och att tusentals folk demoniserar SD-anhängare som har gjort en markering kommer bara ge SD ännu fler sympatier. Att reportrar särbehandlar Åkesson och ”skämtar” genom att klä ut en sminkös i slöja och fråga om han blir arg gör bara att han får ännu högre status med svaret: Jag vet inte varför hon har slöja, det är väl hennes religion. Men jag respekterar det.”Attackerar man för hårt så väcker det sympatier hos åskådarna, det har vi sett förut.

Angrip inte SD:are, angrip deras argument och belys integrationsfrågan. Kom med bättre förslag än SD:s. Pajkastningsretorik har aldrig varit effektiv – du ska inte prata ner din motståndare du ska prata över folket till din sida.

Att blunda för dem är, gilla det eller ej, att blunda för en stor del av Sveriges befolkning. Det är inte demokrati.

Andra skriver intressant om SD-anhängare, SVTDebatt, Aftonbladet, Aftonbladet2,

/Elaine Bergqvist, retoriker

 1. Roger skriver:

  Många pajjas inlägg ser jag :PAnser själv att om dem hade mött dem i debatt så hade dem lättare kunnat argumentera och bekämpa dem på det sättet, dem är så pass oerfarna att dem kan sätta sina egna käppar i sina hjul, att tiga ner dem och förnedra dem kommer alltid att göra så att dem får sympatiröster:PSen, dem har blivit valda genom en DEMOKRATISK process, skall vi helt ignorera demokratin och det tillvägagångs sätt som dem sköts? Var det inte något sådant man gjorde i Tyskland förra århundradet? Så i princip kan man säga att dem som kriker gråter och har sig mest och vägrar sammarbeta med dem FOLKVALDA oavsett parti är dem största nazisterna vi har i Sverige.

 2. Sven skriver:

  Problemet med Sd är att ingen tar argumentationen mot Sd… Ni talar inte med Sd utan om dom…Sd vill inte kasta ut de befintliga invandrarna men man vill sluta ta emot 100 000 nya varje år… Sverige tar idag emot fler Irakier än hela USA! Södertälje kommun har tagit emot fler än hela USA…Är det rimligt! Tror du på allvar att vi klarar det? På villket sätt bidrar lågutbildade analfabeter till större välfärd i Sverige?Hur många dylika tar USA emot? Dom tar möjligen emot en del kvotflyktingar men inga fler… Sedan får USA in en del illegala invandrare också från Syd och Latinamerika men USA delar inte ut bidrag till illegala invandrare… Det är inte heller lätt för dessa att få uppehållstillstånd….Obama är alltså enligt svensk media och politiska elit rasist! Obama är rasist eftersom han inte släpper in alla Somalier som vill resa till USA utan i huvudsak bara välutbildade dito…Finland har aldrig tagit emot invandrare i någon större utsträckning… Är Finlands politiker rasister?Det finns inget annat västland som tagit emot så många så kallade flyktingar som Sverige i förhållande till folkmängden de senaste 30 åren… Ca 10% av de som för stanna idag har flyktingstatus enligt Genevekonventionen… 90% har inga id handlingar mm…Flatheten och lögnerna i flyktingdebatten ger SD chans på 20% i nästa val dvs 2014… I den prognosen så antar jag att arbetslösheten kommer fortsätta att stiga samt att bostadsbristen också kommer förvärras till 2014… I ett läge (idag 2010) med 450 000 öppet arbetslösa varav många har god utbildning så tror inte jag att lågutbildade från 3:e världen har en chans att få arbete i Sverige… Vi saknar dessutom ca 200 000 bostäder…Det finns ingen politiker eller ekonom eller annan ledande företrädare för den officiella invandringspolitiken som kan förklara hur lågutbildade invandrare ska kunna få arbete i Sverige idag till Svenska löner…Välutbildade Indier och Kineser arbetar till klart lägre löner än oss… Vem etablerar sig i Sverige för att anställa analfabeter från Somalia till svenska löner istället för högutbildade och drivna Kineser o Indier till lägre lön?Svara på den sista frågan och du kan utplåna Sd i Sverige… Det är alltid verkligheten som avgör i längden… Inte propaganda vare sig den kommer från Sd eller från vår Politiskt Korrekta elit… Däremot vet jag att censur är en mycket gångbar metod för att slippa svara på obehagliga frågor… Det blir dock svårt att censurera nu när Sd sitter i riksdagen…

 3. Fabian skriver:

  Jaha, så ni skall ”angripa” SD:s argument? Det ser vi fram emot. Det har inte hänt hittills. Varför har ingen tänkt på att angripa argumenten förut?Kan det vara för att SD:s argument håller, och att den som försöker slå hål på dem spricker som troll i solsken? Alla som nu genast tänker protestera kan väl istället bjuda in till debatt med SD. Återkom sedan, och länka till youtubeklipp där debatten är dokumenterad. Må bästa argument vinna.

 4. Cajsa skriver:

  Det står klart och tydligt i jämförelse till andra länder rent historiskt. Att när man når en viss punkt, när bägaren rinner över, då får plötsligt folk upp ögonen vad som håller på att hända. Det är först då vi svenssons reagerar. Nu pratar jag naturligtvis om den misslyckade invandringen, så klart. Den är inget inom en snar framtid, den är ett faktum i dag. Totalt misslyckad! Och det är mycket(!) tack vare medierna också förutom politikerna.Men innan den har nått de ”fina områdena” där lite finare svenssons bor, så kommer media samt de välavlönade slippa ta i problemet och fortsätta smutskasta SD och andra som belyser problemet.

 5. Bergqvist uppmanar oss att hitta bättre idéer jämfört med SD:s åsikter. Det är ju helt omöjligt då SD:s uppfattning om massinvandringens nackdelar är synnerligen korrekta. Om någon tvivlar bör vi ordna en folkomröstning. Ska vi öka alternativt minska invandringen? Ja eller Nej. Vilket alternativ tror ni vinner?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..