Konsten att ge kritik!

Kritik är något som få med handen på hjärtat vill ha. Men det är något många behöver. Jag sitter och klurar på hur man ger kritik på ett schysst sätt. Jag har testat några versioner denna vecka och de landar verkligen olika. Det som hittills har fungerat allra bäst är om jag drar en parallell till mig själv som ”dålig” ibland, då har folk lättare att ta till sig kritiken. Gör jag inte det så kan det bli en tävlan eller kommentarer som ”man är ju bara människa”. Hur ger man kritik snyggt? Ska man ge det över huvudtaget? Personligen tror jag så mycket på kritik att jag höjer detta citat till skyarna:

”The problem with most of us is that we rather be ruined by praise than saved by criticsm”. – Vincent Peale

Sen ska kritik ju vara konstruktiv. Det finns ju de som kritik är det samma som personliga påhopp:


  1. Ett tips som Anders Sigrell ger (han är professor i retorik på Lunds UNiveristet) är att byta ut ordet MEN mot OCH. Typ, i stället för ”Det där var jättebra, men…”så: ”Det där var jättebra, och…”Bra tips tycker jag.Elaine,du och jag ses i Malmö om några veckor i retorikprogrammet. Ska bli kul tycker jag! Jag följer din blogg.Hej hej / cc

  2. Det där gjorde du bra men du bör tänka på det här…Ska man försöka lyfta människor så är det bra om man även hittar något positivt…ensidig negativ kritik kan sänka redan ”låga” personer, så tänker jag iaf..Hur ser du på det här… hur tänker du om….Jaha du tänker så, så här tänker jag bla. bla bla…Du är faktiskt jättesnygg på kortet på din blogg Elaine, men lite okammad är du allt he,he…Storkis

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..