Måldag

Igår kväll hände något som kastade om mitt tänk kring mål för en vecka. Kanske är det så att det kommer kasta om mitt tänk en tid framöver. Att jag träffade taxichaffören Tor gjorde också att jag tänkte om. Matheo vaknade medan jag, Gustav och Gaby satt i vardagsrummet. Han kröp till sängkanten och ramlade ner. Det är ingen fara med honom, mer än att han har en stor bula i pannan. Men Gustav och jag blev helt förstörda. Jag kan fortfarande höra dunset när hans lilla panna träffade parkettgolvet. Tack gode gud att det inte var klinkers. Tack gode gud att han skrek och inte var tyst när han låg på golvet. Tack gode gud att det inte blev mer än en bula. Ni som är föräldrar vet säkert att det här bara är en av hundra gånger som Matheo kommer göra sig illa. Men jag vill inte vara skälet till hans bula. Just nu känns det så. Han kan faktiskt krypa, och det är klart att han kunde krypa till kanten av sängen. Men det har aldrig hänt. Nu gjorde hände det och både jag och Gustav känner oss som världens sämsta föräldrar. Matheo? Han är lika glad som alltid. Så denna vecka skriver jag inga mål, jag ser tillbaka på veckan som gått och skriver det jag är tacksam för.

1. Jag är tacksam för att jag hamnade i Tors taxi. Jag tror inte det var en slump, det var menat.

2. Jag är tacksam för att Matheo klarade sig bra trots att han ramlade från sängen.

3. Jag är tacksam för att mina fem föreläsningar förra veckan gick bra och ledde till fler uppdrag.

4. Jag är tacksam för att jag fick prata portugisiska med Hans Rosling.

5. Jag är tacksam för att jag har en bästa vän från tonåren (Daniela) som känner mig så väl att hon till och med vet vad en andning betyder. Förra veckan sa jag inte mycket, men hon tolkade mina andningar klockrent.

6. Jag är tacksam för vår ”Nanny” Tesesa (Danielas lillesyster) hjälper oss med Matheo och att han älskar henne. 🙂

7. Jag är tacksam för att jag fick träffa min lillebror, mamma, moster och morbror i lördags.

8. Jag är tacksam för två goda bruncher med härliga kompisar.

9. Jag är tacksam för min kära väl Paul Alacorn, en av de snällaste jag vet.

10. Jag är tacksam för min mentor Paul Ronges alla råd kring min professionella skilsmässa.

11. Jag är tacksam för att jag fick träffa några av mina bloggvänner på en promenad.

12. Jag är tacksam för att det är tio anmälda till Rhetoric Boot Camp i New York – kursen kommer vara den grymmaste so far.

Så denna vecka har jag ett endaste mål:

1. Skriva ner tre saker jag är tacksam för varje dag.

Vad är era mål?

 1. Åå det gör så ont i ens hjärta. Min lilla M har trillat och slagit i sina tänder tre gånger på en vecka nu, och oj vad det blöder, bara det gör ju en livrädd. Första gången var den som gick värst, då slog han sönder hela strängen på överläppen. Tyvärr kan man ju inte undvika att skadorna händer, men visst känner man sig som världens sämsta (vilket man egentligen inte är)

 2. Åhh. Kan nästan föreställa mig vilken hemsk känsla, trots att det är svårt att relatera till alla känslor som man känner som förälder. Kram till er, tur att det gick bra – ni är inga dåliga föräldrar <3

  Och bra grej, tacksamheten.
  Jag tänker ofta på det jag är tacksam över och i morse behövde jag det lite extra efter gårdagens totaldipp. Tack! Kram

 3. Jag är tacksam över min sambo som står ut med mig och stöttar mig på alla möjliga vis. Han finns alltid där för mig, även om han har det jobbigt själv. Så fort jag tänker på hur underbar han är inser jag hur kär han måste vara i mig. Lätt att glömma ibland att även den andra är kär, jag fokuserar så lätt på bara mina egna känslor. Så det är ett nytt mål, att inte fokusera så mycket på mig själv utan lägga den tiden på att uppskatta det som finns runt omkring.

 4. Astrid skriver:

  En sak jag är tacksam för idag är att jag fick en plats på din fantastiska föreläsning på Brewhouse. Kom hem helt varm i hjärtat och med massor av inspiration. Känns som jag har tusen saker jag vill ta tag i och göra nu så mina mål denna veckan får bli:

  – Söka minst tre jobb i Stockholm
  – Plugga inför högskoleprovet
  – Göra tre saker jag egentligen inte vågar

  Tror det är väldigt viktigt att känna tacksamhet, brukar försöka få in det lite i min vardag och varje gång jag går och tänker på allt fint jag är tacksam för blir jag varm i hjärtat! Det finns så mycket fint i världen och runt oss som är värt att uppmärksammas. Ha en fin vecka Elaine och tack för den fina inspirerande föreläsningen!

 5. Stackars lille Matheo… Tur det gick bra. Jag undrar bara; Sover han inte i spjälsäng? //Jeanette

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..