Författarens dröm/skräck och Rhetoric Slam!

Idag var jag och träffade min förläggare Anders för att diskutera det första skrivna kapitlet i boken. Det är alltid nervöst för oss författare.

Mardrömscenariot: Elaine, det här håller inte måttet. Vi måste riva kontraktet. Du ska nog inte skriva den här boken, eller någon annan bok för den delen heller.

Drömscenariot: Elaine, det jag håller i är ett mästerverk – ett MÄSTERVERK! Du behöver inte skriva mer, boken kommer sälja miljoner bara av detta kapitel. Du är ett geni!

Jag hann spela upp scenariona i huvudet några gånger innan jag fick domen. Domen var att det kändes riktigt bra. Inte illa alls. Phu! Resten av dagen har besått av telefonmöten samt IRL-möten med potentiella kunder som är sugna på våra retorikkurser. Sen ringde en tidning upp och vill veta mer om vår Rhetoric boot camp. Nu håller jag på att kolla igenom presentationer som kund har haft och spelat in. Jag ska ge retorisk feedback på dem. Ikväll händer nåt himlans skoj på söder. Rhetoric Slam! Det är på Underbara bar i Stockholm, kanske något för er AW eller After School ikväll? 🙂 Så här skriver Rhetoric Slam själva om kvällen:

Med livspusslet bakom oss tar vi oss an nästa tävling 27 mars med det bombastiska temat ”Meningen med livet”. För att möta ett tema av denna kaliber behövs en lika slående jury. Vi ger er därför den fantastiske Elaine Eksvärd, grundare av Snacka Snyggt tillika Sveriges kändaste retorikkonsult. I uppdraget att kora nästa mästare sitter hon tillsammans med sin tidigare lärare från Södertörns högskola Fredrik Söderquist. Vem som blir den tredje jurymedlemmen kommer vi att avslöja inom kort.

Så…

Vad: Meningen med Livet!

Var: Östgötagatan 33 Underbara Bar

När: Ikväll 20.00

Vilka: Ett stort retorikgäng.

Varför: För folk snackar snyggast i såna sammanhang.

 

  1. J skriver:

    Va härligt att det gick bra på mötet med förläggaren!! Men ÅH, vad jag känner igen det där med mardröm/drömscenarion! Jag är konsult och väntar just nu på feedback från ett stort projekt som jag jobbar ensam med. Mardrömscenario: ”det här är riktigt kasst – varför satsade vi pengar på den här smörjan?!”
    Drömscenario: ”shit, det här är riktigt vasst! Precis det vi hade väntat oss!”
    Jag vår vänta tills efter påsken innan jag får min dom och jag har ju hunnit tänka igenom det här några hundra gånger.. Men innerst inne vet jag att jag har gjort ett bra jobb och JAG är i alla fall nöjd! Så nu tar jag lite påskledigt och släpper det åt sidan 🙂 Önskar dig och din familj en bra påsk, Elaine! Kram

  2. Hej Elaine! Det var så FANTASTISKT att träffa dig idag på Underbara Bar. Jag hann tyvärr inte se rhetoric slam då plikten kallar tidigt i morgon. Gick faktiskt bara dit för att få träffa dig för tycker du är en SÅ FANTASTISK retoriker, förebild men framförallt människa. Jag hoppas du fick en trevlig kväll. Kram från Hanna som kom fram och attack-kramade dig 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..