Författandet och ett glas champagne

Matheo och Gustav har åkt till familjen Eksvärd för att fira påsk. Jag har en hel eftermiddag alldeles själv hemma med skön musik, tända doftljus och ett bokmanus att jobba på. Det känns riktigt kul för jag vet mina svagheter som författare. Föga förvånande så kan jag bli väldigt ”pratig” i texten. Nu har Anders gett mig i uppgift att korta mitt kapitel från 30.000 tecken till 10.000 (!) tecken. Sen ska jag fylla det igen, fast med mer teorier och handfasta tips. Utöver det så ska jag skriva ett helt kapitel till ”minst” tills nästa gång vi ses. Den ni! Jag känner mig taggad och harmonisk. Och belöningen för allt slit i eftermiddag? Ett glas champagne med Daniela & Elin på Himlen därtill. Jag ska dricka det riktigt långsamt för det blir bara ett glas för min del.

 

  1. Tycker det låter fantastiskt med tydlig feedback från förläggaren. Hur har du gjort när du sålt in dina bokidéer tidigare, har du pitchat idén först och sen skrivit boken eller skickat in hela bokmanuset? Jag har en bokidé som jag vet kommer bli väldigt bra men jag vet också att jag kommer ha mycket lättare för att skriva om jag har en redaktör i ryggen som tror på mig och ställer krav. Tänkte pitcha in idén till några förlag, har du några tips på saker jag ska tänka på?

    Lycka till med skrivandet och njut av skumpan! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..