Måldag ska få vila – från mål till tacksamhet.

20130408-111217.jpg

God måndag mina fina. Jag har varit lite trög på våra måldagar tycker jag och det är för att hjärtat inte har varit där på några veckor. Sedan jag har börjat med tacksamhetstänket så har jag svårt att sätta mer press på mig själv. Jag är högpresterande som det är. Jag får saker gjort, det ligger i minsta cell för mig att få saker gjort. Däremot stannar jag sällan upp och tittar på saker att vara tacksam/glad för. Jag har ju alltid siktet på målet att jag glömmer bort att titta på utsikten på vägen dit. Jag fångar inte dagen. Men sedan två veckor tillbaka när jag har börjat med tacksamhetstänket så mår jag bra, riktigt bra till och med. Det är inte så att jag har mått dåligt förut, men när folk frågar hur jag mår så blir jag så förvånad över hur överväldigande bra jag kan svara att jag mår. Jag känner mig harmonisk, har inte lika lätt att brusa upp längre för när någon säger något klantigt så tänker jag per automatik positivt i den bemärkelsen att jag inte tänker att personen är dum, utan personen kanske bara är sårad. Jag är så inspirerad av det här tacksamhetstänket så jag tänkte att vi kanske kunde ändra måldagen till en tacksamhetsdag? Måndagar kan ju vara tuffa, så det är ju en bra ansträngning att försöka börja vecka med tacksamhet. Jag tyckte sånt var urlöjligt förut, men nu när jag har fått en helt annan livskvalitet så känns det fel att inte dela med mig. Ge det ett försök. Jag är med er.

20130408-113213.jpg

Saker jag är tacksam för från den gångna veckan:

Att Viktväktarnas VD hörde av sig och ville gratta till hälsoframstegen.

Att SATS Magazine vill intervjua mig om min träning.

Att Crille frågade Pelle & Natascha och jag och Matheo fick följa med till landet.

Att vi hade vuxentid på landet då vi snackade alltifrån barn till drömmar.

För en härlig brunch hos Elizabeth & Jocke.

Att jag började skratta istället för att gråta när Matheo letade tutte på min mjuka mage.

Att jag har slutat läsa skämskuddebloggar.

Att David tyckte jag såg ut att vara i bra form på träningen idag.

Vad är ni tacksamma för?

Blev måldagssekten väldigt besvikna nu så finns det en utmärkt blogg för just mål – Måndagsbloggen av Hampus Bergqvist. Idag skriver han om hur man når ”steroidladdade resultat”.  Jag kommer skriva mål emellanåt, men inte varje måndag.

 1. Sandra skriver:

  Okej då kör vi på tacksamhet istället! 🙂

  Idag är jag tacksam för:
  – Att jag har en härlig sambo
  – Att vi har köpt världens finaste hus som snart är beboeligt
  – De fina penséerna jag planterade igår
  – Att jag känner mig taggad att springa
  – Mina härliga långfrukostar varje morgon
  – De rosa skorna jag köpte i helgen, powerwalks on!

 2. BeaS skriver:

  Precis idag, just nu, är jag tacksam över:
  @ att vi äntligen kom iväg på en resa ( sitter på en balkong i Mexiko)
  @ att en utav mina finaste vänner är lycklig och ska gifta sig
  @ att min familj där hemma saknar mig
  @ att minibaren på hotellrummet alltid är påfylld 😉

 3. Vilken härlig blogg du har Elaine!
  Jag är idag tacksam för:
  -Att jag har en sambo att dela min vardag med
  -Mina härliga klasskamrater
  -Att jag har de finaste av vänner för just mig
  -Att jag har den familj jag har

  Hoppas din måndag varit bra. Kram

 4. För 1-2 månader sedan kanske så började jag att varje kväll innan jag somnar tänka på saker jag är glad eller tacksam för över med dagen som varit. Man sover gott sen verkligen!

  I mitt liv nu är jag tacksam/glad över:
  – att jag om 2 veckor blir sambo på riktigt
  – att jag vågade mig på att söka till utbytesstudier i Singapore i höst
  – att jag hittade min nya favoritglass som jag är helt galen i, B&J Peanutbuttercups!
  – att jag hade en riktigt lyckad dag och kväll med min kör när vi sjöng och hade trevligt i lördags!

  Inser att jag måste börja skriva ner vad jag är tacksam för varje dag! Vet att det är flera saker varje dag men såhär kan jag inte komma på så mycket för t.ex. förra veckan.

  En sak till, jag är tacksam över din fantastiska och peppande blogg Elaine. Du är fantastisk! 🙂

 5. Vilken bra idé 🙂

  Jag ska fortsätta ha träningsmål, men hakar gärna på tacksamhetsdagen!

  – Tack för att min hund är frisk, snäll och alltid glad 😀
  – Tack för alla möjligheter jag har!
  – Tack för att livet blir vad jag gör det till 🙂
  – Tack för att jag är ledig imorgon, wohoo!
  – Tack för att jag har ett jobb!
  – Tack för att det var sol på min promenad!
  – Tack för att ”mitt” konsum är öppet så jag kan springa och köpa glass nu 😀

  Over and out!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..