"Man hör när katten kommer hem." – taxichauffören Jonas

20131029-151115.jpg

Falköping, det är inte du. Det är säkert bara jag… Nåt missar jag.

Så tänkte jag när jag klev av tåget och såg citykärnan av the big F – Fal to the köping! Jag reser mycket och man kan inte älska alla städer. Men människorna jag mött under mina hittills tjugo minuter här har varit så trevliga. Hotellet bredvid teatern där jag ska föreläsa bjöd på kaffe. Så här sitter jag och roar mig i väntan på föreläsningen.

20131029-151343.jpg

Sen åkte jag taxi hit med Jonas. Han bor i fem minuter utanför Falköping ”På landet”. Han vände sig om med glittrande ögon och sa: Det är alldeles svart och tyst om nätterna, en stjärnhimlen som ute i en öken. Det är magiskt och jag hör när katten kommer hem. Det är livet!”

20131029-151605.jpg

Det kan vara en av mina favoritstunder, att höra Jonas beskriva ett magiskt Falköping som man inte hittar i fasaderna, utan i vardagen. Jag vill ha den upplevelsen innan jag dör. Att jag är så närvarande och i sådant lugn att jag hör när katta kommer hem. Wow.

/Elaine, dricker upp kaffet och rör sig på teatern där publiken väntar.

 1. Det är precis min känsla för min hemstad Falköping! Tack för din reflektion Elaine och tack Jonas. Fantastiska människor och så skönt med en djupare reflektion än ‘Sveriges tråkigaste stad’. Var på Stadsteatern och tog in ditt budskap idag. Tusen tack!!

 2. Hej Elaine, jag har börjat läsa din blogg på senare tiden och jag älskar den och dig. Du känns så genuin och ärlig. Precis en sådan person som behövs på nätet mitt i detta liv. Kram till dig

 3. Kul att du uppskattade besöket i vår lilla stad! Missade tyvärr ditt framförande idag men har redan hört av flera kollegor att det var mycket uppskattat!
  Någon katt har jag inte, nöjer mig med att höra ljudet av min snarkande mops. //Karina (Lisas moster)

 4. Tack för en härlig föreläsning! En skön mix av skratt och historier som berörde till tårar!! Tack för att du delade med dig av ditt liv!!!
  Hoppas tåget inte var försenat!
  //Malin (taxichaufför nr 2) 😉

 5. Hemma på landet där jag är uppväxt hör man bruset från en å som ligger 250 meter bort, om man lyssnar noga. Det är riktigt vackert och vintergatan syns väl ute en klar vinternatt 🙂 kram!

 6. Tack för många tänkvärda tankar och olika infalls vinklar på olika problem eller konflikter, vi alla behöver tänka oss för hur vi bemöter medmänniskor och de närmaste i vår omgivning.
  Ett första intryck av Falköping som stad, ialla fall om man kommer med tåg, är helt klart inte särskilt smickrande. en makeover är vad som behövs, fast det är ju faktiskt inte byggnader och vägar mm som gör en stad, utan människorna som lever där och de allra flesta här är fantastisk och det finns många ”jonas” här på vischan =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..