När ens barn slår andra…

20131030-082254.jpg

Godmorgon kära ni! Så är det dag två på förskolebootcamp. Vilken resa! Jag som var rädd för att barnen skulle vara dumma mot Matheo fick istället ha pli på Matheo som röjde omkring. Han är ju rätt stor, större än tvååringarna på hans avdelning. Så jag fick gå efter Matheo och säga att han skulle vara snäll mot de andra. Men Gud vad nyttigt det var för honom att andra vuxna sa ifrån. Han tittade frågande på mig och jag nickade bara menande att de andra pedagogerna hade rätt. Det gjorde honom ledsen, men jag är så glad att han lär sig hur världen där ute fungerar. Nu lär han sig att interagera med andra och att han inte är universums centrum. Det är bra. Nu ska jag bara lära honom att bli en riktigt bra kompis. Han är så liten men så stor till växten så han förstår ju inte effekten av när han puttas. Men snart så.

20131030-082308.jpg

Kan för övrigt rekommendera Balsam Spray från Apoteket till er som har barn med krusigt hår. Matheo har fått så fint och lätthanterligt hår nu. Love it!

Annars bjuder tisdagen inte på så mycket. Idag ska Matheo sova med de andra barnen. Jag har inte så stora förhoppningar. Idag stannar vi till 13.30, två timmar längre. Wow. Sen har jag en föreläsning i Stockholm ikväll.

Mår ni bra? Började veckan ok? Jag är fortfarande lite hög på alla jag träffade i Falköping. Vilka fina människor! Och tack för alla tips inför förskolestarten.

/Elaine, gör sig redo för färden till förskolan, förskolan, förskolan… tänk vad djupt ”dagis” sitter, men snart så faller allt på plats.

 1. Hanna skriver:

  Jag använder själv barnsprejbalsam för jag klarar inte vanligt, får utslag. Men Bamse känner jag mig bara kladdig av, föredrar Natusan for kids!

 2. Emma skriver:

  Hej
  Min flicka är 3 år och hon säger förskola. Det låter jättefint när hon säger det och inte konstigt eller svårt. Det är för barnens skull vi säger rätt och inte för pedagogerna. Som du Elaine säger så ska de lära sig, det är deras skola. Alltså förskola.
  Sedan blir det ett år förskoleklass och sist skolklass.

  Tycker inte det behöver finnas förkortningar på allt, för så jobbigt är det inte.
  Det har alltid funnits förändringar både organisationer och namnbyten, det är bara att hänga med:) mycket är faktiskt bra, så i detta fallet.

  När folk envisas om dagis så tänker jag mer på hundar och deras hundagis!

 3. Anna skriver:

  Hej! Har du funderat på rollspel med Matheo? Man kan öva med situationer som man har sett på dagis och förklara hur det ska gå till när man inte kommer i överens på ett roligt sätt. Ingen garanti att man ser snabbt resultat tvärr. 😉

 4. Hej! Jag mantrade och mantrade också FÖRSKOLAN FÖRSKOLAN FÖRSKOLAN när min dotter började i januari, fram tills nu. Jag har varit DEN ENDA JÄVELN som sagt FÖRSKOLAN om och om och om igen, högt och tydligt, och till slut när dottern, knappt två år tittar på mig och säger ”dagis?”, så kapitulerar jag. Nu säger jag dagis sedan två veckor och det är så SKÖNT. Pedagogerna får tyvärr ta det, även om jag tycker det är en viktig deal att säga rätt ord om rätt saker.

 5. Det låter som det kommer gå superbra med förskolan (fast jag tycker ändå ”förskola” låter för mycket ”skola”, alltså att barnen är större och äldre än de är, men det är ju jag).

  Möten med fantastiska människor sitter i länge, njuuut! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..