"Jag-är-så-kåt-selfies" och selfies över lag

20140127-102223.jpg

God morgon mina kära enhörningar! Ny måndag och ny vecka! Jag tassade upp klockan 03.00 och skrev ned de sista ändringarna i Vardagsmakt och sen tryckte jag på send-knappen. Det kändes helt underbart! Nu för första gången på fem år så kan jag läsa vilken bok jag vill, ingen facklitteratur. Kanske ska jag starta en bokklubb? Möjligheterna är oändliga.

Jag har rivstartat veckan med en workshop i retorik här på förmiddagen. Kursdeltagarna är ute och förbereder sina uppgifter. I eftermiddag ska jag träna med David och sen hämta Matheo från föris.

Just det! Veckans utmaning är att ta powerselfies på mig själv. Inget gulligull eller ”här är lilla jag” selfies, utan mer power helt enkelt. Jag ska vara med i en panel på torsdag hos Wellnes Aftonbladet tv om selfies vad som är ok och inte.

Jag tycker som ni vet att det inte är nåt problem med selfies överlag, det är med plutmun och jag-är-så-kåt-selfies som jag har svårt för. Mina selfies gör jag för att ni ska känna att jag tittar på er när jag skriver bloggen. Jag tycker ögonkontakt är extremt viktigt och det är funktionen för mina selfies. Sen tycker jag om att se den som bloggar. Miljöbilder tycker jag är tråkiga också när man tittar i folks fotoalbum. Det är som att se en drös av vykort när de ändå inte är med på bilden.

Men vad tycker ni? Är det tröttsamt att se oss bloggare på bild hela tiden? Eller blir det som trista vykort? Hade jag skitit i mig själv i detta blogginlägg så hade fotot blivit detta istället.

20140127-103239.jpg

Hade bloggen blivit bättre då?

 1. Anna skriver:

  Tjaaa jag blir ju nyfiken på vad snubben vid white board-tavlan gör 🙂

 2. Marie skriver:

  Hej!
  Hur tänker du kring att träna (som du skriver om i detta inlägg) innan du hämtar ditt barn på förskolan?

  Jag studerar till förskollärare och just i vår nuvarande kurs har vi diskuterat frågan. Man har ju delvis sitt barn på förskolan för att kunna jobba. Men när fritidssysslorna drar ut på den tid barnen är på förskolan ställer sig många, i min utbildning, sig emot då de anser att man väl vill ha all tid man kan få och inte dröja ut på frånvaron från sitt barn. Jag är varken för eller emot men skulle vilja höra hur du tänker 🙂

 3. Mia skriver:

  Ja! Selfies gör ju att jag inbillar mig att jag har en mer personlig kontakt med bloggaren. Själv fegar jag ofta ur och kör med andra bilder istället, men så har jag inga ambitioner att storblogga heller.

  Gillar annars din nya blogg, rätt så trevlig och lättläst. Reklamen känns lite väl dominerande, dock. Annonser i all ära, men nu känns det inte som att din header och din blogg är huvudsaken när jag kommer in på sidan, utan företaget som annonseras. Kan annonserna göras lite mindre kanske? Och hålla sig snällt som bipersoner på din blogg?

 4. Jag hade tyckt de vore super kul med en bokklubb över nätet med nån bok du skrivit 🙂

  När de gäller plutmun aka duckface, så är de något som blivit lite av ett skämt bland de jag umgås med. Hashtagen #duckfacefredag på IG

 5. L skriver:

  Jeg liker begge deler. Av miljøbilder synes jeg det er mest spennende med de som viser av Stockholm sånn at man får sett litt av byen også.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..