Jag vill se Jay Z i kallingar bredvid en full påklädd Beyoncé

Beyoncé hur tänkte du här?

Jag vet inte varför, men jag blir ledsen när jag ser den här videon. Varför ska Beyoncé åma sig som en strippa på en porrklubb medan hennes man Jay Z står fullt påklädd som någon pimp. Visst finns det dem som spelar på sex för att nå toppen och Beyoncé ger dem tyvärr skäl att tro att det är det som funkar.

Jag vet att det finns ni feminister som tycker att kvinnan har rätt till sin sexualitet. Absolut! Men vad är det för fel med gammal hederlig integritet och varför ser vi inte männen åma sig på golvet medan en kvinna står fullt påklädd? Beyoncé, jag trodde mer om dig. Du har råd att ha kläder på dig, du har inget att bevisa. Tänk er Jay Z i bara kallingarna bredvid en fullt påklädd Beyoncé.

Jag tycker det är sorgligt för jag vill inte klanka ner på kvinnor. Men å andra sidan måste jag kunna få klanka ned på fenomenet i syfte i att lyfta kvinnor. Jag gillar mycket av det Beyoncé gör, att hon har uteslutande kvinnor i sina band, är talangfull och så vidare. Men att en av världens mäktigaste kvinnor visar att är man bara naken emellanåt och krälar på golvet så går det bra. Det gör mig, ledsen.

article-2522985-1A12D1C900000578-440_634x393
beyonce-explains-her-new-visual-album-read-her-quotes-now-06
beyonce-visual-album-the-jasmine-brand
beyonce-visual-album-tops-one-million-in-us-sales

Vad tycker ni om hennes ständiga nakenhet, flasha rumpa och tuttar?

Tack kära bloggvän för tipset om videon.

 1. Janne skriver:

  Helt underbart. Ju naknare desto bättre!

 2. Emma skriver:

  Håller med till en viss del här och säger som vissa tidigare har skrivit. Beyonce äger sin sexualitet liksom t.ex Lady Gaga. De är sexiga men inte för någon annan än sig själva. Det var därför jag tycker det var så synd att hela VMA-framträdandet var upplagt så att hon skulle dansa kring sin make medan han lojt tittade på och gav en smisk på rumpan då och då. Sen vet jag att videon du har tagit dina bilder från handlar om att känna sig sexig inför sin partner efter att ha fått barn och känna sig snygg i sin nya kropp, men tyvärr är inte det så tydligt i videon utan den är mest centrerad kring ”the male gaze”. (Jag vet att jag är jättesen med min kommentar med det var ett intressant ämne!)

 3. fia skriver:

  Vem skulle inte göra de med den kroppen? 😉

  1. Janne skriver:

   Håller med, trodde Niklas var död men inde då

 4. Erika skriver:

  Jag förstår precis din åsikt Elaine. Det var min första tanke när jag såg videosen från B’s nya skiva. Hon är min största idol, så jag var tvungen att tänka på det ett tag. Jag kollade såklart på hennes ”behind the scenes”-videos också. Det var då jag fattade det.
  Beyoncé har alltid varit sexig. Det är hennes grej. Och hon är precis vad jag skulle kalla feminist. Hon väljer att visa sin sexualitet öppet, vilket få kvinnor gör. Hon är stolt över sin kropp och hon visar att alla har rätt att vara sexuella.
  Jag är 15 år och det märks tydligt redan vid den här åldern att normerna kring sexualitet är olika mellan könen. Killar kan prata grovt om sex och deras sexliv. Medan tjejer ska hålla det hemligt och tycka det mesta är ”äckligt”. Ska man vara riktigt ordentlig ska man inte visa sina former för mycket heller. Jag tycker sånt är skit.
  Vi tjejer ska få vara stolta över våra kroppar och vår sexualitet. Om vi visar lite tuttar eller rumpa, borde ingen ifrågasätta det.
  Jag tycker B visar bra exempel på det, då jag vet att hon gör det för att hon gillar det. Sen att hennes man gillar det ger antagligen henne bara en extra boost.
  Det man måste tänka på är dock att man ska vara sexig för ens egen skull. Känner man sig obekväm och gör det ändå, så är det inte längre på ens egna villkor.
  Min kommentar blev en aning rörig, men hoppas jag förmedla något iaf!

  Tack för en grym blogg Elaine och tack till er som diskuterar för att det inte blir massa onödigt påhopp!

 5. Klara skriver:

  Jag förstår känslorna men tyvär blir det återigen en kvinna som hamnar i skottgluggen. Problemet är inte hennes sexiga videos problemet är att så många reagerar på det. Låt mig vinkla det såhär: en man säger att han är feminist, många tänker ”Gud vilken bra kille!” Om däremot en kvinna säger att hon är feminist så tänker många ”men vad har hon på sig? Kan hon verkligen kalla sig feminist när hon åmar sig på det där viset!?” Ingen ska lägga sig i hur kvinnor gör/klär sig/uttrycker sig/you name it, hon har rätten att göra precis vad hon vill utan att bli ifrågasatt. Ifrågasätt patriarkatet istället, ifrågasätt strukturer och normer. Beyonce spelar inte på sin sexualitet, hon HAR en sexualitet och att det stör människor visar att kvinnor fortfarande bedöms hårdare än män.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..