"Sluta lek strippa Beyoncé!"

20140130-173340.jpg

Svd kultur fångade upp diskussionen vi hade igår. Ni läser det i sin helhet här.

 1. Alva skriver:

  Men va…. Sluta klaga på Bee!!!! Hon är bara sig själv, får hon inte det?? Hon kanske VILL va en strippa??? Vad är det för fel med det? Precis som jag tycker att folk ska sluta klaga på Miley!!!! Kom igen!!!! De är bara sig själva, det är inte förbjudet!!!!!!
  Jag tycker att man får se ut hur man vill, nån som håller med???

 2. ö skriver:

  Hata inte på Queen B! avundsjuk är du verkligen

 3. Sigrid skriver:

  Jag tycker det viktigaste är att man inte hela tiden ska ha så mycket åsikter om hur kvinnor klär sig och väljer att visa sina kroppar. DET är skönhetshets om någonting! Det visar att man inte får klä sig hur man vill för det kommer alltid finnas folk som har andra åsikter och tycker det är för lättklätt eller för utmanande osv, och det är det som påverkar de unga tjejerna idag (jag är 17 så kan väl kalla mig rätt ung jag med). Jag tror inlägg som dessa påverkar mer än vad beyonces uppträdande gör, faktiskt. Varför ska vi kritisera utseéndet hela tiden?!

  1. Karin skriver:

   Fast det handlar om att synliggöra de strukturer som finns i samhället, inte att förbjuda kvinnor att klä sig på ett visst sätt. Det tror jag inte någon här velat göra.

 4. Lina skriver:

  Förlåt men jag känner verkligen att den här diskussionen är hemsk. Hur kan vi tillåta detta granskande av en kvinnas kropp! Trodde vi kommit längre än så. Hon ska ha EXAKT det hon vill på sig utan att våra ideal om rätt slags kvinnlighet ska påverka det. Har vi problem med kvinnoobjektifiering riktar vi det mot samhällsstrukturer INTE enskilda kvinnor, oavsett deras maktposition. Kan vi inte istället för att klanka ner LYFTA UPP kvinnor, det finns massvis av kvinnor som jobbar emot objektifiering medvetet och omedvetet.

 5. Hade en rappare klivit på scenen med bar överkropp så hade det inte varit några debatter som den här. Det är pinsamt att vi kvinnor ska döma varandra efter vad vi har på oss! Inte konstigt att vi blir diskriminerade när VI KVINNOR diskriminerar VARANDRA! Feminism är en samling rörelser som verkar för kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter och kvinnans likställighet med mannen. JUST NU STÅR KVINNOR SOM DU I VÄGEN FÖR MINA RÄTTIGHETER. JAG SKA FÅ KLÄ MIG PRECIS SOM JAG VILL UTAN ATT KALLAS FÖR STRIPPA. Det är inget fel med att vara en strippa om det är självvalt. Men jag tror fan inte att Beyonce gick upp på scen för att strippa. The Grammys kallade henne för att öppna showen men sin RÖST. Fy fan vad pinsamma ni är…SMH

  1. asd skriver:

   Precis! Hur många har t.ex. gnällt över LMFAO sexy and i know it? fine, det är en parodi, men med mycket män med hud. Det är ett himla omyndigförklarande av kändisar, tål du inte resten av hennes videor kolla bara xo då! Man kan klaga på strukturer, men please, det här himla naggandet om Beyonce kan vara förebild/kristen/feminist/whatever trots allt det hon gör är väl upp till henne? Och om hon är förvirrad just nu, so what?

  1. Karin skriver:

   Kanske för att en rappare inte skulle gå på scenen i bar överkropp för att anspela på sin sexualitet? Eller tror du han skulle stå där och åma sig runt en stol?

   Det är inte nakenheten i sig som provocerar, och det verkar folk ha missat. Utan det är rollerna som ständigt tydliggörs och lever vidare. Jag älskar Beyonce som artist, men tycker det är tråkigt att hon inte valde ett annorlunda uppträdande. Hon har trots allt makten att göra något nyskapande och påverka maktstrukturerna.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..