Placebo och dumheter

Tänkte ge er lite update kring akupunkturen. Jag var skeptisk i början men nu börjar jag tro att det gör saker med kroppen på riktigt. Dr Nie vet saker som jag inte berättat som att jag har mer värk och andra symptom som jag aldrig haft tidigare eller berättat för henne. Galet. Får se vad som händer. Det är en dag kvar på kuren.

Bild 2014-02-16 kl. 12.13

Men det finns dem som går dit helt i onödan tycker jag. Jag vill inte avslöja några personer. Men när man ligger där så hör man ju allas problem som jag inte tror att ett par nålar kan lösa.

”Jag har svårt att sova för det är stressigt på jobbet, du får hjälpa mig med det.”

”Jag orkar inte träna, är så trött på min övervikt.”

”Det är så stressigt i mitt liv, allt händer.”

Bild 2014-02-16 kl. 12.14

Jag ligger där tyst på min brist och skakar mentalt på huvudet. Inte ens placeboeffekten till nålarna kan ordna en stressad tillvaro på jobbet eller en övervikt. Ät bättre, träna mer, sov och stressa ned. Vissa saker tror jag att man behöver fixa på egen hand. Det är ungefär som att jag skulle gå och försöka bli gravid utan att ligga med Gustav. Nålarna kan väl hjälpa dig en bit på vägen, men att tro att det kan fixa allt är att tro för mycket. Jag tror att kanske 50% som går dit går dit för en quick fix. Jag kan inte hjälpa det men jag tycker att de är så dumdristiga. Och ändå ligger jag där själv med nålar över hela kroppen full medveten om att så tänker säkert många om mig med. Men det fina är att struntar i det, precis som de andra. Himla fint egentligen. Alla är vi glada.

/Elaine, hoppar in i bilen med familjen för att scouta lite nya områden för villabyggande i framtiden.

 1. Woop woop! Elaine, måste ge en eloge när det kommer till träningen!! 😀 har sett att du fått ”träningsnacke” (har noll koll på vad det heter egentligen) och syftar på din vältränade nacke! Vissa ogillar det men jag tycker det är fint och aningen svårtränat! 😀 kramar!!

  1. Elaine skriver:

   Har jag?! Gud så kul! Det är kul att vara starkare men ännu roligare att det syns! Kram och tack för komplimangen

   1. Nog syns det allt! 😀 får jag lägga in en personlig åsikt så är det jäkligt snyggt också! 😉 Kul med resultat! 😀

 2. Natti skriver:

  Hej ! 🙂 Jag har som skoluppgift att skriva ett argumenterande tal och har total
  tes -torka, vill inte skriva/tala om ”förbjud djurförsök” eller ”förbjud rökning”… Några tips ? <3 Är ny läsare på din blogg och har inte riktigt koll på om du skrivit om detta tidigare 🙂

  1. sanna skriver:

   du kanske kan snacka om dödsstraff? finns ett fantastiskt citat – vet inte vem som myntade det, men det löd

   ” Varför dödar vi människor – som har dödat människor – för att visa att det är fel, att döda människor? ”

 3. Kim skriver:

  Fast det är väl ganska allmänt känt att akupunktur kan var bra mot just stress. Vad är det som säger att de där personerna du hörde som får akupunktur mot stress inte också är i färd med att ändra mycket annat i sitt liv samtidigt? Jag tror att alla söker de vägar som funkar bäst för dem.

 4. Anna skriver:

  Hur kan du höra? Behandlas flera samtidigt i samma rum??

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..