Placebo och dumheter

Tänkte ge er lite update kring akupunkturen. Jag var skeptisk i början men nu börjar jag tro att det gör saker med kroppen på riktigt. Dr Nie vet saker som jag inte berättat som att jag har mer värk och andra symptom som jag aldrig haft tidigare eller berättat för henne. Galet. Får se vad som händer. Det är en dag kvar på kuren.

Bild 2014-02-16 kl. 12.13

Men det finns dem som går dit helt i onödan tycker jag. Jag vill inte avslöja några personer. Men när man ligger där så hör man ju allas problem som jag inte tror att ett par nålar kan lösa.

”Jag har svårt att sova för det är stressigt på jobbet, du får hjälpa mig med det.”

”Jag orkar inte träna, är så trött på min övervikt.”

”Det är så stressigt i mitt liv, allt händer.”

Bild 2014-02-16 kl. 12.14

Jag ligger där tyst på min brist och skakar mentalt på huvudet. Inte ens placeboeffekten till nålarna kan ordna en stressad tillvaro på jobbet eller en övervikt. Ät bättre, träna mer, sov och stressa ned. Vissa saker tror jag att man behöver fixa på egen hand. Det är ungefär som att jag skulle gå och försöka bli gravid utan att ligga med Gustav. Nålarna kan väl hjälpa dig en bit på vägen, men att tro att det kan fixa allt är att tro för mycket. Jag tror att kanske 50% som går dit går dit för en quick fix. Jag kan inte hjälpa det men jag tycker att de är så dumdristiga. Och ändå ligger jag där själv med nålar över hela kroppen full medveten om att så tänker säkert många om mig med. Men det fina är att struntar i det, precis som de andra. Himla fint egentligen. Alla är vi glada.

/Elaine, hoppar in i bilen med familjen för att scouta lite nya områden för villabyggande i framtiden.

 1. Det är klart att det är bättre att försöka komma tillrätta med grundproblemet än att försöka få bort symtomen eller tro på en quick fix. Å andra sidan så kanske man klarar att ta tag i situationen om man får lite lindring av symtomen? Jag får akupunktur nu mot foglossning och sover lite bättre (vilket är GULD nu ett par veckor innan bf) eftersom höfterna blir mer avslappnade. I höstas blev jag sjukskriven med stressrelaterade symtom, fast jag hade ”tagit tag i det” och var påväg att byta jobb, och kanske hade det hjälpt mig att klara den sista tiden om akupunktur hade bidragit till att jag kunde slappna av och sova lite bättre. Men jag förstår ditt resonemang, det kan ju bli lite av att man blundar och undviker sitt riktiga problem som inte är lika enkelt att hantera!

  Men visst är det häftigt att känna hur det händer saker i kroppen, vare sig det är placeboe eller inte? Hoppas du får det resultatet du vill ha! 🙂

  Kram Elin

 2. Alltså 🙂
  Världen, möjligheterna och vägarna mot olika lösningar är så mycket större än vad vi normalt lär i oss i Sverige.

  http://www.youtube.com/watch?v=3F3ovb2kZ9Q
  kolla på den här lilla filmsnutten och bli amazed. (Ja majoriteten av er kommer tänka att de är fejk, men jag VET att det inte är det :))

  Men det som killen på använder sig av heter chi, och det är samma energi som akupunkturen stimulerar.

  Puss och kram skumbanan

 3. Fast det är väl ganska allmänt känt att akupunktur kan var bra mot just stress. Vad är det som säger att de där personerna du hörde som får akupunktur mot stress inte också är i färd med att ändra mycket annat i sitt liv samtidigt? Jag tror att alla söker de vägar som funkar bäst för dem.

 4. Hej ! 🙂 Jag har som skoluppgift att skriva ett argumenterande tal och har total
  tes -torka, vill inte skriva/tala om ”förbjud djurförsök” eller ”förbjud rökning”… Några tips ? <3 Är ny läsare på din blogg och har inte riktigt koll på om du skrivit om detta tidigare 🙂

  1. du kanske kan snacka om dödsstraff? finns ett fantastiskt citat – vet inte vem som myntade det, men det löd

   ” Varför dödar vi människor – som har dödat människor – för att visa att det är fel, att döda människor? ”

 5. Woop woop! Elaine, måste ge en eloge när det kommer till träningen!! 😀 har sett att du fått ”träningsnacke” (har noll koll på vad det heter egentligen) och syftar på din vältränade nacke! Vissa ogillar det men jag tycker det är fint och aningen svårtränat! 😀 kramar!!

  1. Har jag?! Gud så kul! Det är kul att vara starkare men ännu roligare att det syns! Kram och tack för komplimangen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..