Den öppna kampen om att bli gravid slutar här.

Först tyckte jag att det var en bra idé, att berätta att vi ville bli med barn. För hur många vill inte det? Sen när det inte var så lätt som jag trodde så tänkte jag att det var bra att prata om den kampen. Fler borde få veta att vi är fler som kämpar. Jag blev mer och mer ledsen för varje gång och tänkte, det är väl bara att ha deppkalas en dag och sen ”ta nästa dag med storm”. Den där nästa dagen har inte riktigt kommit. Jag går mest och gråter så fort jag får chans och tillfälle. Har till och med fått en vagel av allt gråt.

20140311-184453.jpg

Och i allt det här vill jag inte utsätta mig för ”du har faktiskt ett barn”-kommentarer, trots att det faktiskt är sant. Jag kan ändå inte påverka tårflödet, jag är ledsen. Heller inte utsätta mig för… Jag vet inte. Vill inte utsätta mig alls faktiskt. Bara vara och göra sånt som får mig att må bra just nu. Jag älskar mitt jobb, min familj och mina vänner. Träningen får mig att må bra.

20140311-184737.jpg

Jag kommer fortsätta att göra saker jag mår bra av för det behöver jag just nu. Det är en superstark tjej här på gymmet som är i 22:a veckan. Hon hängde i räcket med sin fina mage och starka muskler. Jag skickade en beställning till Gud och universum att nästa gång jag är gravid så ska jag vara sådär stark som hon. Precis som jag gjorde när jag var olycklig singel. Jag studerade lyckliga par, pekade mentalt och sa till Gud att det där ska jag ha. Amen.

20140311-184810.jpg

Nu ska jag iväg och prata på Books and dreams författarkväll. Känner mig taggad trots att jag har stått i en dusch och fulgråtit timmen innan. Och tro mig, jag vill inte att den här bloggen ska vara glitter och glamour. Ville bidra med lite verkliga saker och ni har varit med när jag förlorat farfar, när jag var gravid, när jag gifte mig, när jag kissade på mig innan jag föreläste tillsammans med Tony Blair. Men det här med att försöka bli med barn var känsligare än jag hade räknat med. Men när ni ser bilder som dessa på bloggen…

20140311-190101.jpg

Så tro inte att allt är perfekt i mitt liv. Bakom varje bloggbild finns en mer komplex verklighet. Och den om barn lämnar jag utanför från och med nu. Varför? Jag är för ledsen helt enkelt.

Stor kram på er mina fina bloggvänner. Ni är de bästa bloggvännerna en Elaine kan ha. ❤

 1. Elin skriver:

  Hej! Jag har det här inlägget som genväg på mobilen så jag kan gå in och få lite tröst när det blir som jobbigast i vår kamp att bli med barn. Tack för att du finns och delar med dig, Elaine! Kram

 2. Hej Elaine!

  Ber om ursäkt att jag stavade fel på ditt namn. Det var inte meningen!

 3. Hej Elin!

  Jag har varit där du är och jag vet hur det känns. Det jag vill rekommendera dig är boken jag skrev som utspelar sig från 1976-1993 och 2008 när den gavs ut. Den finns i alla former, pocket, inbunden, e-bok och direktnedladdningsbar ljudbok. Tyvärr är det jag själv som läst in den … men en del tycker att det är ganska okej … Bokens titel är: Älskling, vi blir inte med barn.

  Det är inte bara en sorglig och kärleksfylld historia utan har också plats för mycket humor, hur otroligt det än kan låta.

  Kramar
  Ramona Fransson

 4. Elin skriver:

  Elaine!

  Vill bara skriva och tacka för att du är så grymt bra!! Jag blir glad när jag ser dig i tv för du är en ovanligt vanlig människa mitt bland allt det coola du gör. Det är så skönt med sådana människor, autentiska, lite både och. Du verkar så klok och fylld med en stor dos sunt förnuft. Tack t.ex. för ditt engagemang i SD-frågan! Betyder mycket med sansade balanserade perspektiv.

  Tack för att du är du och för att du sprider glädje och hopp för alla oss som också kämpar med saker i livet!

 5. Stina skriver:

  Hej!
  Jag läste ditt inlägg och fick bara en känsla av att du behöver bli lite peppad just nu! Jag vill bara berätta en sak för dig; Jag har inte haft någon idol i den bemärkelsen sedan jag var liten men du är min idol. Jag är 32 år så det låter säkert lite barnsligt men sant! Det du går igenom nu suger! Att komma med ”Men du har ju ett barn” tugget är som att spotta på på den som ligger ner. Även fast det säkert är vänligt menat (alltså, kommentaren inte spottandet ;))
  Jag har läst din bok, vardagsmakt nu och den är fantastisk. Helt jädra fantastisk! Så kom ihåg det, du är fantastisk!
  Men faan vad ont det gör när man vill ha fler barn och det inte går! Men sluta inte kämpa för jag kommer följa dig och hålla tummarna! <3
  Mirakel sker, annars skulle inte min stora tjej ha sin lillebror…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..